• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο κορονοϊός είναι τα τανκς του σήμερα

November 21, 2020 536

 

Ανακοίνωσε Την Υποψηφιότητα Του Για Δήμαρχος Ηλιούπολης Ο Γιώργος Σόφης |  Ilioupolinews

Του Γιώργου Σόφη

Νοέμβρης 1973: Άγρια μεσάνυχτα και η χούντα των συνταγματαρχών οπλίζει το δολοφονικό της χέρι με τα όπλα που υποτίθεται έχει η χώρα μας για να φυλάει τα σύνορα της, τα τανκ, και επιτίθεται, με λύσσα στον άοπλο λαό έξω απ’ το Πολυτεχνείο σκορπίζοντας φωτιά και μολύβι. Αρκετοί οι νεκροί, πιο πολλοί οι τραυματίες. Το καθεστώς καταφέρνει να καταστείλει προσωρινά το λαό που αντιστέκεται! Όμως έχει ήδη υπογράψει το τέλος του! Λίγα ήταν πια τα ψωμιά του.

Και τότε κάποιοι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι και χαρτογιακάδες γάβγιζαν κατηγορώντας τους «αλήτες», τους φοιτητές που θέλουν να διαλύσουν το κράτος και να επιβάλλουν την αναρχία και τον κομμουνισμό! Πολύ γρήγορα όμως η μαύρη προπαγάνδα τους ξέφτισε και χιλιάδες νέοι, εργάτες, άνεργοι και απλοί άνθρωποι ξεχύθηκαν στο δρόμο διεκδικώντας ψωμί- παιδεία-ελευθερία- εθνική ανεξαρτησία.

Πολλοί απ’ αυτούς το πληρωμένους κονδυλοφόρους σήμερα καμώνονται ότι υπερασπίζονται τη μνήμη του Νοέμβρη και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί οι αριστεροί θέλουν να κάνουν πορεία και μάλιστα στην αμερικάνικη πρεσβεία εν μέσω πανδημίας! Βέβαια και τότε δεν καταλάβαιναν γιατί οι φοιτητές διαμαρτύρονταν και δεν κοίταζαν τα μαθήματα τους.

Νοέμβρης 2020. Η λαίλαπα του κορονοϊού στο απόγειο της. Ο φόβος φωλιάζει στις ψυχές των ανθρώπων. Η μαύρη προπαγάνδα των καλοπληρωμένων και πάλι κονδυλοφόρων και των προσκυνημένων, φροντίζει να πολλαπλασιάσει το φόβο. Σήμερα κάνουν ότι κόπτονται για την υγεία του λαού μας. Ποιοι; Αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία, που διέλυσε τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και την πρόνοια. Αυτοί που εγκατέλειψαν τους απόμαχους της ζωής να στοιβάζονται σε γηροκομεία στάβλους και να νοσούν ή να πεθαίνουν όλοι τους σχεδόν αβοήθητοι. Αυτοί που στο όνομα του κέρδους αφήνουν το μεγάλο κεφάλαιο να συνεχίζει να λειτουργεί τις επιχειρήσεις του χωρίς κανένα έλεγχο, να κόβει μισθούς, να απολύει χωρίς να δίνει λόγο πουθενά.

Όλοι αυτοί λοιπόν έχουν σήμερα σαν όπλο τους τον κορονοϊό και τον στρέφουν ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Κάνουν πως κόπτονται για τον συνωστισμό και την υπερμετάδοση. Όμως σφυρίζουν αδιάφορα για τα μέσα μεταφοράς όπου στοιβάζονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Απαιτούν να μην τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου και να μην γίνει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, όχι βέβαια γιατί νοιάζονται για την υγεία του λαού, αλλά γιατί θέλουν να σβήσουν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Γιατί θέλουν να ξεφτίσει το σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ- ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, γιατί τους το απαιτούν τα αφεντικά τους οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές.

Σήμερα η κυβέρνηση της δεξιάς χρησιμοποιεί τον κορονοϊό σαν το δικό της όπλο για να συντρίψει τους αγώνες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Όμως μάταιος ο κόπος τους! Θα έχουν και αυτοί την ίδια τύχη με τους συνταγματάρχες του ’73!  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search