• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Χιλιάδες προσλήψεις σε αστυνομία και στρατό αλλά για νοσηλευτές και γιατρούς δεν έχουν!!!

November 22, 2020 45

 

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση. Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές εξαντλημένοι παλεύουν με το θάνατο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Τα κενά σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστια. Οι «ήρωες» της πρώτης γραμμής εκλιπαρούν για άμεσες μόνιμες προσλήψεις και δημιουργία νέων ΜΕΘ…

Όμως οι ..ανάγκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι …ανάγκες του αστικού κράτους είναι άλλες. Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προχωρά σε χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στρατιωτικών και ετοιμάζεται να προσλάβει περισσότερους από 2.000 «αστυνομικούς πανεπιστημίων» (!!!) για να ιδρύσει ένα νέο σώμα καταστολής με πρόσχημα τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Μέσα στην πανδημία με οικογένειες να θρηνούν ανθρώπους. Την κοινωνία να βιώνει συνθήκες υγειονομικής ανασφάλειας και οικονομικής ασφυξίας (που το επόμενο διάστημα θα οδηγήσουν χιλιάδες σε εξαθλίωση) η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε με συνοπτικές διαδικασίες να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με στρατιωτικούς και «μπάτσους ΑΕΙ»!

Είναι τέτοια η πρεμούρα των «αρίστων» που ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η πρόσληψη 1600 ΕΠΟΠ (1000 στον Στρατό Ξηράς, 300 στο Πολεμικό Ναυτικό, 280 στην Πολεμική Αεροπορία και 20 στο Κοινό Νομικό Σώμα) καθώς και η ανανέωση των συμβάσεων 1.000 ανακατατασσομένων οπλιτών και επανακατατασσομένων εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΟΒΑ). Σύνολο δηλαδή 2.600 προσλήψεις… Λεφτά υπάρχουν λοιπόν. Όχι όμως για ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών, δασκάλων, νοσηλευτών, γιατί για όλα αυτά δεν επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες…  

Την ίδια στιγμή ο Χρυσοχοϊδης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρόσληψη 2.000 – 2.200 αστυνομικών για τα συνολικά 26 Πανεπιστήμια της χώρας. Σε κάθε πανεπιστήμιο θα τοποθετηθούν 80 αστυνομικοί, ενώ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου θα φτάσουν μέχρι και 150 άτομα!!! Τα «στελέχη» του νέου σώματος θα μπορούν να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα, να έχουν προανακριτικά καθήκοντα και να μπορούν να συντάσσουν δικογραφίες.

Η κυβέρνηση λοιπόν που «μπαλώνει» εδώ και ένα χρόνο τα κενά στα νοσοκομεία με ελάχιστες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα σε λίγους μήνες θα ντύσει περίπου 4.600 – 4.800 άτομα με «χακί» και «μπλε» στολές.

Μεγάλο μέρος των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο για το 2020 και το 2021 σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των κυβερνώντων έχουν καπαρωθεί για αστυνόμους και μόνιμους στρατιωτικούς.

Ίσως εκεί στο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα …σκοτώσουν ή θα …συλλάβουν τον ιό. Ίσως πάλι να κάνουν σχέδια για την επόμενη μέρα. Στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο του «επιτελικού κράτους» οι άσπρες μπλούζες δεν είναι …απαραίτητες την επόμενη μέρα της πανδημίας. Στον αντίποδα για τους κυβερνώντες πρωταρχική σημασία έχει η ενίσχυση των καταναγκαστικών μηχανισμών επιβολής της κυρίαρχης πολιτικής και καταστολής των όποιων αντιδράσεων υπάρξουν το επόμενο διάστημα…

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search