• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στα παλιά τους παπούτσια γράφουν την ΥΑ της Ν. Κεραμέως τα ιδιωτικά σχολεία - Από το πρωί τηλεκπαίδευση!

November 22, 2020 1069

 

Αυθαιρετούν και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια πολλά ιδιωτικά σχολεία εφαρμόζοντας πρόγραμμα τηλεκπαίοδευσης από το πρωί για να  είναι αρεστοί στους ... πελάτες και καταλύοντας κάθε έννοια έστω και τυπικής ισοτιμίας, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευησς (ΟΙΛΕ).  Στην επιστολή προς τη Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ότι επί των ημερών σας μια σημαντική μερίδα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων είναι απολύτως ανεξέλεγκτοι και ότι θεωρούν εαυτόν υπεράνω κάθε αρχής. Δυστυχώς, επαληθεύεται ότι η ατιμωρησία τροφοδοτεί την ασυδοσία, καθώς αυτή η απολύτως ευεργετημένη από εσάς ομάδα επιχειρηματιών αγνοεί επιδεικτικά το Υπουργείο Παιδείας και δηλώνει με τις ενέργειές της ότι αυτή υπαγορεύει την εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα".

Αναλυτικά η επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Επιστολή ΟΙΕΛΕ προς Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης:

Αυθαιρετούν άραγε, ή ακολουθούν εντολές σας για τις αλλαγές προγραμμάτων οι σχολάρχες;

Πρωινό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές! 

Με αφορμή ανακοινώσεις μεγάλης μερίδας ιδιωτικών σχολείων που ενημερώνουν τους γονείς για επιστροφή στο πρωινό πρόγραμμα, αλλά και την ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει ισότιμες, ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε στην κ. Κεραμέως την ακόλουθη επιστολή:

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν σε ιδιωτικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η μεγάλη πλειονότητά τους θα διεξάγουν τηλεκπαίδευση από το πρωί κατά παράβαση τόσο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης όσο και της εγκυκλίου που εξέδωσε για τα σχολεία με διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Τούτο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά όσα η Ομοσπονδία μας τονίζει, αλλά και η ελληνική κοινωνία γνωρίζει.

Ότι επί των ημερών σας μια σημαντική μερίδα ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων είναι απολύτως ανεξέλεγκτοι και ότι θεωρούν εαυτόν υπεράνω κάθε αρχής. Δυστυχώς, επαληθεύεται ότι η ατιμωρησία τροφοδοτεί την ασυδοσία, καθώς αυτή η απολύτως ευεργετημένη από εσάς ομάδα επιχειρηματιών αγνοεί επιδεικτικά το Υπουργείο Παιδείας και δηλώνει με τις ενέργειές της ότι αυτή υπαγορεύει την εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα.

Σας επισυνάπτουμε ένα από τα δεκάδες προγράμματα που απεστάλησαν εντός του Σαββατοκύριακου σε γονείς μαθητών ιδιωτικών σχολείων. Πρόκειται για δημοτικό σχολείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Σ.Ι.Σ., γεγονός που υποδηλώνει τη γραμμή που θα επιβάλλει στα μέλη του από αύριο ο Σύνδεσμος. Το πρόγραμμα δεν αποκαλύπτει απλώς την επιστροφή στο πρωινό πρόγραμμα, αλλά καταστρατηγεί πλήρως το 30λεπτο, επιβάλλοντας την (παιδαγωγικά απαράδεκτη, ιδίως στις μικρότερες τάξεις)  40λεπτη διάρκεια της διδακτικής ώρας, επί 8 (!) διδακτικές ώρες!

Στο βωμό του κέρδους πολλοί από τους ιδιοκτήτες δεν διστάζουν, όχι απλώς να παραβούν κάθε νομοθετική ρύθμιση, αλλά να θυσιάσουν κάθε παιδαγωγική αρχή και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των παιδιών.  

Γνωρίζετε από τις δημόσιες ανακοινώσεις μας ότι διαφωνούμε κάθετα με την διενέργεια απογευματινών μαθημάτων μέσω e-learning, ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως θα πρέπει οι νόμοι να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους στο όνομα της ισονομίας για κάθε μαθητή, είτε αυτός προέρχεται από εύπορο περιβάλλον είτε έχει μεγαλώσει σε οικογένεια μη προνομιούχων. Επομένως, θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι παραβιάζουν ανερυθρίαστα τις εντολές σας (εκτός και αν έχουν ειδική, μη δημοσιοποιημένη, άδεια…).

Τέλος, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για τη διεξαγωγή πρωινών μαθημάτων για όλα τα σχολεία μέσω του blended e-learning, της βέλτιστης πρακτικής τηλεκπαίδευσης, η οποία λόγω της μικτής χρήσης σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα είχε την πρόσθετη ωφέλεια της αποσυμφόρησης του δικτύου. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Τηλεκπαίδευση από το πρωί σε ιδιωτικά σχολεία

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search