• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ασφυξία: Γέμισαν οι ΜΕΘ για covid σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

November 22, 2020 397

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία «Γεώργιος Γεννηματάς» και ΑΧΕΠΑ να αρχίζουν απόψε την εφημερία τους με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID στο 100%.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, καλυμμένες είναι και οι 17 κλίνες ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», ενώ οι γιατροί καταβάλουν προσπάθεια να βρεθούν δυο κλίνες ΜΕΘ COVID για ασθενείς που είναι λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Στο ΑΧΕΠΑ καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Συμφώνα με γιατρούς και νοσηλευτές, ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε άπλες κλίνες,  ενώ πλέον διασωληνώνονται και 30αρηδες.

Λ'ογω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών, στήθηκε κινητό νοσοκομείο εκστρατείας, στο  χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοιό, στις δυο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, άρχισε την Κυριακή και η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.

Ασφυξία και στην Αττική. Την κατάσταση που επικρατεί έφερε στη δημοσιότητα ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

«Συνάδελφοι που εφημερεύουν σε πτέρυγες νοσηλείας COVID νοσοκομείων της Αττικής αναφέρουν πως απόψε δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ COVID παρά μόνο στο νοσοκομείο Κορίνθου» γράφει ο γιατρός σε ανάρτηση που δημοσίευσε τη νύχτα του Σαββάτου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γ.γ της ΟΕΝΓΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο γ.γ της ΟΕΝΓΕ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στην προηγούμενη στάση της να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search