• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σωματείο Καθαριστριών Νοσοκομείου Κέρκυρας: "Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Νοσοκομείων, ούτε μία λέξη, σαν να μην υπάρχουμε"

November 25, 2020 3178



Το Σωματείο Καθαριστριών του Νοσοκομείου με ανακοίνωσή του εύλογα διαμαρτύρεται για την εξαίρεση από τη χορήγηση βοηθήματος  και επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Διαχρονικά θεωρούμαστε αναλώσιμοι Είτε έρμαια των εργολάβων, είτε ανακυκλώσιμοι συμβασιούχοι, έρμαια της κάθε κυβέρνησης και της κάθε διοίκησης."

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ενημερωθήκαμε ότι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 έφθασε η οδηγία του Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για την καταγραφή του προσωπικού που εμπλέκεται στα τμήματα covid-19, με σκοπό τη χορήγηση βοηθήματος και καταληκτική ημερομηνία αυθημερόν!!! 20 Νοεμβρίου 5:00 η ώρα το απόγευμα.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι εξαιρούνται όλοι εκτός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των τμημάτων covid. Παράλογο και άδικο για όλο το υπόλοιπο προσωπικό, που επίσης εκτίθεται καθημερινά και πολλές φορές χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου που δέχεται ασθενείς, με αυξημένο φόρτο εργασίας. Σε αυτούς που εξαιρούνται, φυσικά και εμείς, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Και σε αυτό καμία έκπληξη!!!

Διαχρονικά θεωρούμαστε αναλώσιμοι Είτε έρμαια των εργολάβων, είτε ανακυκλώσιμοι συμβασιούχοι, έρμαια της κάθε κυβέρνησης και της κάθε διοίκησης. Να σας θυμίσουμε ότι μετά από κάθε ύποπτο ή θετικό κρούσμα κορωνοϊού, σε κάθε χώρο του νοσοκομείου, πρώτα γίνεται ο καθαρισμός και η απολύμανση του χώρου από τον καθαριστή και μετά μπαίνει ο επόμενος ασθενής με τον γιατρό, τον νοσηλευτή κ.λ.π. Σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη καθαριότητας εμάς καλούν οι γιατροί και νοσηλευτές, πολλές φορές πολύ κοντά στον ασθενή για να καθαρίσουμε. Αλλά και γενικότερα, μετά από κάθε χειρουργείο αν δεν γίνει καθαρισμός και απολύμανση, δεν μπαίνει το επόμενο, το ίδιο μετά από κάθε εξιτήριο ασθενή, κάθε εξέταση κάθε ιατρική πράξη. Δεν μιλάμε για ένα απλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα αλλά για μία εργασία πιο εξειδικευμένη που πιστεύουμε ότι είναι και μια προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Ακούσαμε από τον Υπουργό ότι το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί λόγω των έκτακτων αναγκών της πανδημίας θα μονιμοποιηθεί άμεσα είναι πολύ θετικό και το επικροτούμε.

Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Νοσοκομείων, ούτε μία λέξη, σαν να μην υπάρχουμε. Αν δεν είμαστε απαραίτητοι στο σύστημα υγείας τότε γιατί ισχύει για εμάς η άρση των αδειών; Τι θα γίνει όταν θα λήγουν οι συμβάσεις μας και δεν θα έχουν δοθεί οι άδειες; Γιατί να μην αντιμετωπιζόμαστε και εμείς ως κλάδος απαραίτητος στα Νοσοκομεία; Γιατί είμαστε. Το θέμα μας δεν είναι μόνο ένα «βοήθημα» αλλά η αναγνώριση μας από την πολιτεία, η μονιμοποίηση μας και η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search