• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διευθυντές σχολείων του Πειραιά καλούνται για κατάθεση στα αστυνομικά τμήματα!

November 25, 2020 1132

 

 
Από το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης που σημαίνει ένταση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας δεν εξαιρούνται ούτα τα σχολεία. Σύμφωνα καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά διευθυντές σχολείων  καλούνται στα αστυνομικά τμήματα, ακόμα και το Σάββατο, να καταθέσουν σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις
Στη σχετική καταγγελία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, μετά την απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, το όργιο βίας και καταστολής την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου» αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητά να σταματήσουν οι κλήσεις των διευθυντών στα αστυνομικά τμήματα.
 
 

Ακολουθεί η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Τις τελευταίες ημέρες καλούνται Διευθυντές σχολείων του Πειραιά στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να δώσουν κατάθεση (ακόμα και το Σάββατο) σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις!

Η διαδικασία διενεργείται μετά από εισαγγελική εντολή στα πλαίσια προκαταρτικής έρευνας.

 

Σημειώνουμε ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 28 Σεπτεμβρίου στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά, ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, να σταματήσουν οι κλήσεις Διευθυντών στα Αστυνομικά Τμήματα (βλέπε σχετικό δελτίο τύπου υπ’ αριθμ. 114/28-9-2020 από την παράσταση διαμαρτυρίας: https://1drv.ms/w/s!AggfQKbPstC-5lcL9uRZOJFyUbc8?e=MaWbL2).

Ένα μήνα μετά τις δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας και εν μέσω δεύτερης καραντίνας, με κλειστά σχολεία (με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών), η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές βρήκαν τον …υπαίτιο για την τραγωδία που ζούμε. Είναι οι μαθητές και ο αγώνας τους.

Επιβεβαιώνοται για μια ακόμα φορά ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, μετά την απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, το όργιο βίας και καταστολής την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Δεν μας τρομάζουν όμως! Ματαιοπονούν! Καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να "βάλει στο γύψο" τους αγώνες.

Στηρίζουμε τους διευθυντές των σχολείων, είμαστε δίπλα τους. Είναι, εκτός όλων των παραπάνω, απαράδεκτο από κάθε άποψη (παιδαγωγική, ηθική) να τούς ζητείται να δηλώσουν ονόματα μαθητών τους, μαθητών που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι, να καταδίδουν τους μαθητές τους που αγωνίζονται.

Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:

  • ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ Πειραιά

  • τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών

Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό η συμμετοχή στους αγώνες, στην αυριανή Πανεργατική Απεργία στις 26/11

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search