• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δεκατέσσερις προσαγωγές φεμινιστριών-ών στο Σύνταγμα

November 25, 2020 399

(φωτογραφία του Μάριου Λώλου)

 

Στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος έχουν οδηγηθεί εννιά γυναίκες μέλη της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών  που πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την παγκόσμια μέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών καθώς και τουλάχιστον άλλα 5 μέλη (άντρες και γυναίκες) οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς (ΝΑΡ-νΚΑ, ΑΡΑΝ, Κόκκινο Νήμα).  Στο Σύνταγμα καλούσε και η Συνέλευση Φεμινιστικών και Εργατικών σχημάτων ενάντια στη βία κατά των γυναικών.  Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετατροπή των 9 προσαγωγών σε συλλήψεις.

Η προσαγωγή  των εννιά φεμινιστριών έγινε αφού περικυκλώθηκαν από αναντίστοιχα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αφού μέλη της πρωτοβουλίας άνοιξαν πανό και σήκωσαν πλακάτ κατά της έμφυλης βίας. .

Οι εννιά γυναίκες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία οδηγήθηκαν στο τμήμα ανα τριάδες και ανα τετράδες. Μεταξύ των αρχικών προσαχθέντων βρίσκεται και η πρώην βουλευτής Μαρία Μπόλαρη, η Σίσσυ Βωβού κλπ.  Μέχρι τις 5.30 δεν είχαν ενημερώσει τις εννιά γυναίκες για την αιτία προσαγωγής.  Το πογκρόμ τρομοκράτησης στο Σύνταγμα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και στο Α.Τ Συντάγματος οδηγήθηκαν και όσοι βρέθηκαν στο χώρο για να μοιράσουν φυλλάδια.  Αφού προχώρησαν στις πρώτες προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν σε στενά της περιοχής και προσήγαγαν περισσότερα μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, τα οποία μοίραζαν υλικό ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Η στάση της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα επιθετική. Εντελώς αιφνιδιαστικά 5 από τους προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Ακροπόλεως. Οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι έξω από το Α.Τ Συντάγματος (κατά βάση δικηγόροι και δημοσιογράφοι)  απειλούνται με συλλήψεις αν δεν απομακρυνθούν!

Προφανώς εκτός των άλλων οι κινήσεις αυτές αποτελούν επίδειξη πυγμής του Χρυσοχοϊδη εν όψει και της αυριανής απεργίας.

Στο Α.Τ Συντάγματος έσπευσε ομάδα δικηγόρων των προσαχθέντων.

 

Με προσαγωγές και τραμπουκισμούς τίμησε η ΕΛ.ΑΣ. την ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Καταγγελία ΝΑΡ και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Καταγγέλλουμε τις προσαγωγές μελών φεμινιστικών κι εργατικών συλλογικοτήτων που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα 25 Νοέμβρη, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Δεκάδες αστυνομικοί παρεμπόδισαν τη συγκέντρωση και περικύκλωσαν τις διαδηλώτριες, οι οποίες μοίραζαν κείμενα και τρικάκια ενάντια στην έμφυλη βία, τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας. Αφού προχώρησαν στις πρώτες προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν σε στενά της περιοχής και προσήγαγαν περισσότερα μέλη των συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΝΑΡ και της νΚΑ, τα οποία μοίραζαν αντίστοιχο υλικό.

Παρά τα μέτρα που τηρήθηκαν από τις διαδηλώτριες, οι ίδιοι οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τις προσαγωγές, στοίβαξαν τις προσαχθείσες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τόσο στην πλατεία όσο και στα οχήματα μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Μοιάζει ειρωνικό που την ίδια μέρα που γυναίκες διαδηλώνουν ενάντια στη βία που οι ίδιες υφίστανται στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο, είναι η ημέρα που οι ίδιες καταλήγουν να δέχονται επίθεση από την αστυνομία. Δεν είναι όμως ειρωνεία. Είναι η πραγματικότητα της σύγχρονης αστικής «δημοκρατίας»! Φυσικά, η νέα αστυνομική αθλιότητα αποτελεί έκφραση του δόγματος «νόμος και τάξη», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας άγρια καταστολή, με συλλήψεις και προσαγωγές, στο όνομα δήθεν της προστασίας της δημόσιας υγείας, επιδιώκοντας βέβαια να τρομοκρατήσει το λαό. Τα ίδια έκανε πρόσφατα και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν μας φοβίζουν όμως. Μας εξοργίζουν!

Καταδικάζουμε την καταστολή και τις αναίτιες προσαγωγές!

Να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθείσες και οι προσαχθέντες χωρίς να τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Η τρομοκρατία και η βία της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

ΕΛΑΣ: “Είμαστε δίπλα σου” φτάνει να μη διαμαρτύρεσαι

Τραγική ειρωνεία. Λίγες ώρες νωρίτερα η αστυνομία «ανέβασε» βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.

Στο βίντεο παρατίθενται κάποιες κοινότοπες ατάκες ανάμεσα σε θύμα και θύτη και στο τέλος βγαίνει το logo της ΕΛΑΣ και το σλόγκαν «έχεις φωνή», «είμαστε δίπλα σου».»

Όταν η ΕΛΑΣ χτυπούσε και έβριζε χυδαία γυναίκες στα Σεπόλια

Ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, ορδές κρανοφόρων δικυκλιστών της ομάδας ΔΡΑΣΗ επέδραμαν στο σπίτι της οικογένειας Κατή στα Σεπόλια και αφού «άρπαξαν» τον γιο της οικογένειας, Ορέστη, δήθεν ως δράστη επίθεσης εναντίον τους, όταν η κόρη Λυδία προσπάθησε να τον υπερασπιστεί με μόνο όπλο τα λόγια, χτυπήθηκε ανελέητα, την έσυραν από το μαλλί στο αστυνομικό τμήμα, την εξύβρισαν. Κι όμως ήταν γυναίκα!

Σε βιντεο που δημοσιεύτηκε και αφορά τη σύλληψη της Λυδία Κατή, φαίνεται τόσο η σωματική όσο και η λεκτική βία που της ασκήθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι την έβριζαν αισχρά καθ’ όλη τη διάρκεια της σύλληψης. Η ίδια ακούγεται να ζητάει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο χωρίς το αίτημα της να γίνεται αποδεκτό. Αστυνομικός που συμμετέχει στη σύλληψη ακούγεται να αποκαλεί τη Λ. Κατή «πουτανάκι» και να της φωνάζει επιτακτικά χρησιμοποιώντας και πάλι λόγο χαμαιτυπείου.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search