• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι προσαχθείσες/έντες της 17ης Νοεμβρίου στην Κέρκυρα: Μας καλούσαν μία - μία μέσα σε ένα δωμάτιο και μας ζητούσαν να βγάλουμε τα ρούχα μας!

November 25, 2020 3323
ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, μετά τη διάλυση της πορείας για το Πολυτεχνείο από τις δυνάμεις καταστολής, δεκαέξι άτομα από διάφορα σημεία της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας προσαχθήκαμε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή μας σε αυτή.
 
Ο τόπος και ο χρόνος των προσαγωγών διαφέρει για κάθε έναν και κάθε μία από εμάς, καθώς για περίπου δύο ώρες οι δυνάμεις καταστολής προχωρούσαν σε προσαγωγές. Το ανθρωποκυνηγητό μέσα στα στενά της πόλης δεν είχε προηγούμενο. Έκαναν έφοδο μέχρι και σε εισόδους πολυκατοικιών και προσπαθούσαν να συλλέξουν πληροφορίες από μαγαζάτορες της περιοχής χωρίς κάποιο αποτέλεσμα ως επί το πλείστον. Υπήρξαν μάλιστα άνθρωποι που προσέφεραν και άνοιξαν τα σπίτια τους για να κρυφτεί κόσμος. Άλλοι/ες προσήχθησαν μέσα σε φαρμακεία, άλλοι/ες μπροστά σε εισόδους πολυκατοικιών, ενώ κάποιοι/ες απλά περπατώντας στον δρόμο. Κοινό στοιχείο όλων των προσαγωγών αποτελεί η άρνηση των αστυνομικών δυνάμεων να ελέγξουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό μετακίνησης. Τόσο κατά την μεταφορά μας όσο και κατά την παραμονή μας στο τμήμα δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό μέτρο (κοινώς στοιβαχθήκαμε σε κλούβες και περιπολικά) παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας ότι υπήρχαν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο τμήμα η στάση ένστολων και ασφαλιτών ήταν εριστική και ειρωνική, προσπάθώντας να τρομοκρατήσουν τον νεότερο κόσμο, ενώ δεν έλειψε η ένταση με γνωστό μπάτσο όταν απαντήθηκαν αναλόγως οι ειρωνείες του. Επίσης, υπήρξε σαφής στοχοποίηση συντρόφου, για τον οποίο προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν πληροφορίες από κάποιους από εμάς.
Στη συνέχεια ακολούθησε ένας άνευ προηγουμένου σωματικός έλεγχος, κυρίως σε συντρόφισσες, κατά τον οποίον μας καλούσαν μία μία μέσα σε ένα δωμάτιο και μας ζητούσαν να βγάλουμε τα ρούχα μας. Παρά τις αντιδράσεις των συντροφισσών, οι μπατσίνες απειλούσαν ότι θα μας κρατήσουν όλη νύχτα εφόσον αρνούμαστε. Ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι εξουσίας με προσαγωγές που ως απώτερο σκοπό είχαν τη στοχοποίηση και τον εκφοβισμό αγωνιστριών/ων .
 
Έπειτα από ώρες αναμονής, μας ανακοινώθηκε ότι θα αφεθούμε ελεύθεροι/ες κατά ομάδες αφού πρώτα όμως επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, συνολικά 4800 ευρώ.
Η στάση του κράτους και των μπάτσων την συγκεκριμένη μέρα δεν μας εκπλήσσει, καθώς σε όλη την Ελλάδα υπήρξε βίαιη καταστολή. Κόντρα στην αστυνομοκρατία και τους ρουφιάνους της, ο κόσμος κατάφερε να συγκεντρωθεί, να σπάσει την απαγόρευση και να πορευθεί και στο νησί της Κέρκυρας.
Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν.
Στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο.
 
Προσαχθείσες/έντες της 17ης Νοεμβρίου
 
ΠΗΓΗ: Δελτίο αντιπληροφόρησης Κέρκυρας
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search