Print this page

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

November 26, 2020 465

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει πλήθος εργατικών σωματείων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα τους η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, το ΕΚΑ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Ασφυκτική ήταν ξανά η παρουσία της αστυνομίας, καθώς στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς και όχημα εκτόξευσης νερού. Με κεντρικό σύνθημα «ανατροπή των αντεργατικών μέτρων» και «δώστε λεφτά για την υγεία» πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως την πλατεία Ομονοίας όπου και διαλύθηκαν.

 

Νωρίτερα, το πρωί εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι οι απεργοί που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ή στις περιφρουρήσεις σε χώρους εργασίας είχαν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Λίγο μετά τις 11πμ, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη αγωνιστικών σχημάτων και κινήσεων εργαζομένων, καθώς και πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην πλατεία Κλαυθμώνος και το υπουργείο Εργασίας.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε σύντομη διαδήλωση μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, την οποίαν ακολουθούσαν κατά πόδας δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Απεργιακή συγκέντρωση σε πλ. Κλαυθμώνος-υπ. Εργασίας – Ασφυκτική παρουσία της ΕΛΑΣ (Photos)

Νωρίτερα έγινε και μοτοπορεία εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό μέσω της οδού Σταδίου προς το υπουργείο Εργασίας. 

 

Συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, κυρίως του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Κατήγγειλαν ότι ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ο τελευταίος για μια ακόμη φορά κρύφτηκε. Στην διάρκεια της παρέμβασης μιλώντας ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, χαιρέτησε τους απεργούς για την συμμετοχή τους στην σημερινή απεργία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα για τις διεκδικήσεις για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Πολλές απεργιακές περιφρουρήσεις έγιναν σε πολλούς μεγάλους εργασιακούς χώρους πολλών κλάδων, από τις κατασκευές και τη βιομηχανία τροφίμων, μέχρι τράπεζες και το λιμάνι του Πειραιά, της Κόσκο κ.α.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.