• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη: Διδακτικό περιστατικό: «Κόψε το ρεύμα σε μία ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

November 27, 2020 574

 

Σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης πάνω από το 38% των νοικοκυριών δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Διοίκηση της ΔΕΗ δε χάνουν ευκαιρία να δείχνουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο.

Ένα συγκλονιστικό γεγονός που αποτυπώνει ακριβώς την απανθρωπιά του συστήματος συνέβη στην Ροδόπη.

Με ανάρτησή του ο Ευθύμης Παιδαράκης, σύμφωνα με το inkomotini.news,  έκανε γνωστό το εξής περιστατικό :

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Ωστόσο η κοινωνική αλληλεγγύη για την ώρα νίκησε!

Με την συνδρομή ανθρώπων της περιοχής συγκεντρώθηκε το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί η αποκοπή του ρεύματος…

Η διοίκηση της ΔΕΗ και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους (που όπως φαίνεται έχουν μοναδική έννοια το ξεπούλημα της εταιρείας με ταχύτατους ρυθμούς) πότε θα αποφασίσουν άραγε να «παγώσουν» τις διακοπές ρεύματος εν μέσω της πανδημίας; 

Από την άλλη το περιστατικό δείχνει την ανάγκη που νιώθει ο πατέρα για να μάθει το παιδί του γράμματα και τον πόνο της ψυχής του.  Κραυγή αγωνίας αυτό το: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το.  Και γροθιά στο στομάχι. Απόδειξη της ταξικότητας της εκπαίδευσης και πιο πολύ της τηλεκπαίδευσης που φαίνεται να έχει συνεπάρει πολλούς καρεκλοκένταυρους του ΥΠΑΙΘ , αλλά και κάποιες Αντουανέττες και Αντουανέττους της έδρας που θεωρούν ως πρώτιστο παιδαγωγικό καθήκον πως θα πιστοποιήσουν τις απουσίες των μαθητών που δεν πιστοποιούνται, αλλά αποφασίζουν αυθαίρετα οι ίδιοι χωρίς να δέχονται καν αυτό που λένε οι μαθητές για τεχνικά προβλήματα. Κάποιους τεχνοκράτες που θεωρούν ότι τα πράγαματ είναι τόσο απλά ώστε να γίνεται μάθημα ακόμα και από ένα κινητό!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search