Print this page

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου – Να ανακληθούν τα πρόστιμα

November 28, 2020 341

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

(ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

 

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες για όλους τους συλληφθέντες των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου – Να ανακληθούν τα πρόστιμα

Στις 1 Δεκέμβρη γίνεται η δίκη της οικογένειας που δέχτηκε άγρια και αλήτικη τρομοκρατία από τις δυνάμεις καταστολής, έξω από το σπίτι της στα Σεπόλια. Θυμίζουμε τα γεγονότα:

Στο μετρό ΣΕΠΟΛΙΑ, χθες 17 Νοέμβρη, έληγε η πορεία που κινήθηκε μετά την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στο ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ, παρά το βίαιο χτύπημά της. Στη λήξη της πορείας και ενώ ήδη είχαν αποχωρήσει πολλοί, εμφανίστηκαν τα δολοφονικά μηχανοκίνητα της ομάδας ΔΡΑΣΙΣ. Με το γνωστό τρόπο οδήγησης, χωρίς να λογαριάζουν ότι εκείνη την ώρα, στην περιοχή κινούνταν πολύς κόσμος για αγορές ή προς το μετρό, επέδραμαν στους δρόμους της γειτονιάς, βρίζοντας, κυνηγώντας, ρίχνοντας κρότου–λάμψης παντού και χτυπώντας τμήματα της πορείας που αποχωρούσαν, με ιδιαίτερη προτίμηση στους νέους και τις νέες.

Συνέλαβαν τον εργαζόμενο φοιτητή Ορέστη Καττή (μέλος των ΕΑΑΚ και του ΝΑΡ) μέσα από την είσοδο του σπιτιού του. Τον κράτησαν με χειροπέδες στο πεζοδρόμιο και περικυκλωμένο από διμοιρίες, που κατέκλυσαν τη γειτονιά. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες διαδηλωτών/τριών, αλλά και πολλών κατοίκων της γειτονιάς, που είδαν με έκπληξη και θυμό τα όσα συνέβαιναν, ο νεολαίος δεν απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε στο γνωστό για τις προτιμήσεις του, ΑΤ Κολωνού. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν κλούβες και η ΑΥΡΑ - εκτοξευτήρας νερού.

Στο ΑΤ όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί διαδηλωτές όσο και άλλοι/ες που πληροφορήθηκαν τα γεγονότα για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του νεολαίου, ξέσπασε ένα νέο κύμα βίας. Χτυπήθηκε η μητέρα του συλληφθέντα, χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν η αδελφή του, φίλος του, και ένας στενός φίλος της οικογένειας. Χτυπήθηκε, με αποτέλεσμα ισχαιμικό επεισόδιο, ο πατέρας Δημήτρης Καττής, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό φρουρούμενος ακόμη και μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, με σκοπό την μετατροπή του τραυματισμού σε σύλληψη. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ιατρικού προσωπικού, του επιβαρυμένου από τη σκληρή μάχη που δίνει απέναντι στην πανδημία, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες που έχουν επιβάλει στο ΕΣΥ η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες, για να απομακρυνθεί η αστυνομία.

Μέσα στο ΑΤ οι αστυνομικοί προέβησαν σε άθλιες βρισιές προς την 20χρονή σ/σα Λυδία, την κτύπησαν με γροθιά στο πρόσωπο, όπως και τον φίλο της οικογένειας, που την υπερασπίστηκε. Το ΑΤ δεν επέτρεπε επικοινωνία των κρατούμενων με τους δικηγόρους τους. Οποιος θέλει, μπορεί να βρει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής στο δρόμο αλλά και μέσα στα αστυνομικά τμήματα εκείνη τη μέρα.

Στις 7 Δεκέμβρη γίνεται και η δίκη των 6 διαδηλωτών που συνέλαβε η αστυνομία στη διαδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Νοέμβρη. Ας θυμίσουμε και εδώ τα γεγονότα:

Ενώ η διαδήλωση ξεκίνησε τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, μέσα σε λίγα λεπτά, οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΟΚΠΕ, ΔΕΛΤΑ) έστησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές εξωθώντας το συγκεντρωμένο πλήθος να ποδοπατηθεί και να συνωστιστεί ασφυκτικά χωρίς οδό διαφυγής σε μία πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης που διήρκησε περίπου 2 ώρες.

Η επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης εξέθεσε με τη βία στον ιό εκατοντάδες εργαζόμενους, άνεργους, μέλη σωματείων και πολιτικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη σε μία πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης και καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες μέλη της ασφάλειας ξεκίνησαν να προκαλούν ένταση, να αρπάζουν διαδηλωτές μέσα από τη συγκέντρωση, να επιβάλλουν πρόστιμα, να χτυπούν και να προχωρούν σε συλλήψεις και σε παραπομπές στη δίκη: Του δάσκαλου Ηλία Σμήλιου, μέλους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων Μενεμένης, των φοιτητών Ζήση Μπάγιου, μέλους της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Νίκου Ματσούκα, μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ- ΤΕΙ και του ΚΚΕ (μ-λ), καθώς και τριών ακόμα διαδηλωτών. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον άθλιο τρόπο της επίθεσης της αστυνομίας στη διαδήλωση https://www.facebook.com/thestival.gr/videos/1172377996490818/.

· Απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη όλων των συλληφθέντων στις διαδηλώσεις – να ανακληθούν τα πρόστιμα

· Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Σημείωση: Μόνο θλίψη προκαλεί η άρνηση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ να βγάλει ψηφίσματα καταγγελίας για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις (απορρίφθηκαν με 6 λευκά ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ), με τη δικαιολογία ότι έχει βγάλει γενικό ψήφισμα καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Χωρίς, μάλιστα, να γίνει κάποια πρόταση αλλαγής των προτεινόμενων ψηφισμάτων, στο βαθμό που απλώς υπήρχε διαφωνία σε κάποιο τμήμα τους. Απ’ όσο θυμόμαστε κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Νέα «ήθη»…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.