• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Δικαιωμένος» ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από το στραπάτσο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στους εκπαιδευτικούς, όπου απείχε το 92%!

November 29, 2020 1081

 

 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ένα ακόμα δείγμα αλαζονείας και αυταρχισμού λέγοντας αναφορικά με τη μικρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές εκλογές, πως “αυτοί συμμετείχαν αυτοί εξέλεξαν”  και ότι αισθάνεται «δικαιωμένος».

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνισε: «Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά. Αυτό έκανε το Υπουργείο Παιδείας με την απόλυτη στήριξή μου. Είχαμε πιο περιορισμένη συμμετοχή. Τι να κάνουμε; Αυτοί συμμετείχαν, αυτοί εξέλεξαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε μία ερμηνεία αυτής της στάσης των εκπαιδευτικών;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ξέρετε πάντα το νέο συναντάει κάποιες αντιδράσεις. Μόνο που πρέπει να ξέρουμε εμείς πότε χρειάζεται, γιατί χρειάζεται μερικές φορές στην πολιτική, να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω και πότε χρειάζεται να κάνει δύο βήματα μπροστά. Εκεί κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν δύο βήματα μπροστά και εγώ προσωπικά αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή. Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.»

Να θυμίσουμε ότι από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που αποτελεί πείραμα για την κατάργηση της άμεσης δημοκρατίας και στα συνδικάτα σύμφωνα και με το νομοσχέδιου Βρούτση απείχαν οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τα ποσοστά αποχής εκτοξεύτηκαν στο 92%. Σε σύνολο 179.729. εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτοί που έκανε αποχή ήταν 166.561, ενώ αυτοί που ψήφισαν ήταν  13.168!

Στις 15/10 η Κεραμέως, δήλωσε πως “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και  τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και ποιοι με το  Υπουργείο"...Σήμερα Μάθαμε - e-Πρόλογος

          Για αυτή τη συντριπτική ήττα της Κυβέρνησης ο πρωθυπουργός δηλώνει «δικαιωμένος»! Προφανώς πέρα από την αλαζονεία και τον αυταρχισμό φανερώνει ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην αντιδραστική πολιτική της να διαλύσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, με όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι οφείλουν να αξιοποιήσουν και να διδαχθούν από τον ενωμένο αγώνα και τη μαζική αποχή από τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Με αγώνα ενωτικό και διαρκείας να προστατεύσουν τα συνδικάτα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, να αποκρούσουν τη συνολική επίθεση της κυβέρνησης εφ΄ όλης της ύλης που εντείνεται με αφορμή την πανδημία.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr) 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search