• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ» στην Υγεία, κυνισμός και οι σύγχρονοι μαυραγορίτες

November 30, 2020 415

 

Δεν θα είχε νόημα να αναφερθούμε στην εικόνα του COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στις περιοχές αιχμής. Είναι κατάσταση γνωστή, που σχεδόν ηδονικά αναπαράγεται από τα ΜΜΕ της γνωστής αντίληψης και των γνωστών συμφερόντων.
Πρέπει όμως να σταθούμε σε μερικά γεγονότα που καταγγέλλονται από έντιμες φωνές και συλλογικούς φορείς υγειονομικών, που έφθασαν στο «μη περαιτέρω». Έτσι καταγγέλλεται ότι καμιά από τις τεκμηριωμένες και έγκαιρες προτάσεις και διεκδικήσεις δεν έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση.

1). Ότι γίνεται όχι μόνο ανακύκλωση προσωπικού αλλά και ανακύκλωση της νόσου, με την πολιτική των επιθετικών εξιτηρίων που σημαίνει ότι για την εξοικονόμηση κρεβατιών παίρνουν εξιτήρια μη αποθεραπευμένοι ασθενείς, οι οποίοι μεταδίδουν την νόσο στο οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον τους.
2). Ότι κρεβάτι ΜΕΘ αδειάζει μετά τον θάνατο ασθενούς (προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Γεραπετρίτης δεν κρίνει σκόπιμη την αύξηση των κλινών ΜΕΘ).
3). Ότι οι πολυδιαφημισμένες 300 προσλήψεις αφορούν γιατρούς που ήδη υπηρετούν στα νοσοκομεία με άλλες συμβάσεις.
4). Ότι οι άλλων ειδικοτήτων γιατροί που προσφέρουν φροντίδα σε ασθενείς Covid ασχολούνται με εργασία που αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό-που δεν υπάρχει. Έτσι υπάρχουν καταγγελίες ότι υγειονομικοί με θετικό test πιέστηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά.
5). Ότι αναφέρεται «παρεπιπτό­ντως» πως 1.500 υγειονομικοί έχουν νοσήσει ή νοσούν τώρα, και έπεται συνέχεια, ορισμένοι δε έχασαν και τη ζωή τους όχι λόγω υπερβολικής αυτοθυσίας, αλλά λόγω έλλειψης επαρκούς εκπαίδευσης, μέτρων προστασίας και εξόντωσης. Είναι φανερό ότι σε συνθήκες υπερκόπωσης και υπερέντασης μπορεί να γίνουν λάθη και στην αυτοπροστασία των εργαζομένων. Μήπως μπαίνει και εδώ ζήτημα «προσωπικής ευθύνης», όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί; Ποιον προσπαθούν να πείσουν ότι εξειδικευμένη φροντίδα ασθενών με επιθετικά μεταδοτικό νόσημα, μπορεί να γίνει με τηλεκπαίδευση του Σαββατο-Κύριακου;
6). Ότι, όπως έχει αναφερθεί σε σχετικά σημειώματα στον Λ.Δ., η συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση του κρατικού συστήματος Υγείας με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγούσε σε τραγικές καταστάσεις και μάλιστα σε έκτακτες συνθήκες. Να θυμηθούμε τις 10.000 κλίνες που καταργήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και που ούτε μία δεν ξαναάνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος διδάξας της ανακύκλωσης της εξαθλίωσης των πάντων, βάσει των επιλογών του διεθνούς καπιταλισμού. Να θυμηθούμε επίσης τις μειώσεις των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων τα τελευταία χρόνια μέχρι 60% και την ιατρική μετανάστευση δεκάδων χιλιάδων νέων κυρίως γιατρών.

Ο κυβερνητικός χειρισμός της κατάστασης περιέχει:

1) Κυνισμό τύπου Α. Γεωργιάδη (όποιος στριμώχνεται, επιτίθεται) και Γεραπετρίτη. Με την ευκαιρία πληροφορηθήκαμε ότι για τους νεκρούς στο Βέλγιο δεν μας νοιάζει, γιατί η Ελλάδα «σκίζει» στον μικρό(!) αριθμό νεκρών.

2) Μυστικά και ψέματα στα οποία εμπλέκονται και επιστήμονες, που στην προσπάθεια να είναι συμβατοί με την εξουσία, απλώς εξευτελίζονται.

3) Εξαντλητική φλυαρία-«ενημέρωση» για το/τα εμβόλια, τα οποία παραγγέλλονται από την Ευρώπη, χωρίς να έχουν πάρει την τελική έγκριση καταλληλότητας!! Σημειώνουμε ότι ο οικονομικός ανταγωνισμός μέχρι θανάτου μεταξύ των παραγωγών εταιρειών προφανώς εμποδίζει την ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών για την ταχύτερη παραγωγή και αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Γενικά οι επικοινωνιολόγοι φαίνεται να συμβουλεύουν ένα μίγμα μάσκας – εμβολίου – ημερομηνίας άρσης του lock down με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και (για να μη ξεθαρρεύουμε και πολύ)-τρίτου κύματος πανδημίας μέσα στο 2021.

4) Αμετακίνητη προσήλωση στην παροχή νομοθετημένων «ευκαιριών» και κινήτρων για την εξοργιστική κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, μέσω του κακόφημου ΣΔΙΤ (το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που κατέρρευσε, είναι πιλοτικό νοσοκομείο του ΣΔΙΤ, με αθρόες απολύσεις προσωπικού για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος), αλλά και εμμέσως με το γεγονός ότι η υποβάθμιση του κρατικού τομέα περίθαλψης προφανώς ευνοεί τους ιδιώτες. Η αναφορά στο γεγονός ότι και σε άλλες, πλουσιότερες, χώρες το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, αποσιωπά το γεγονός ότι και εκεί τα κρατικά συστήματα υποβαθμίστηκαν με τη θεσμοθέτηση επιθετικών επιλογών του καπιταλισμού της κρίσης σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους με μακρόχρονους και αιματηρούς αγώνες. (Με την ευκαιρία πρέπει να σημειώσουμε ότι η περίφημη σχετική επάρκεια του συστήματος της Γερμανίας, υποστηρίζεται από το άρτιο υγειονομικό σύστημα της πρώην ΓΛΔ, του οποίου οι υποδομές και η τεχνογνωσία έχουν ενσωματωθεί στο υγειονομικό σύστημα. Καθώς και ότι το γεγονός ότι η Ρωσία προχώρησε πρώτη στην παραγωγή αξιόπιστου εμβολίου, όπως τελικά αναγνωρίστηκε από το κορυφαίο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό Lancet, οφείλεται στην πρωτοπόρα σχετική τεχνογνωσία του άρτιου συστήματος προληπτικής ιατρικής της ΕΣΣΔ). Η αποσιώπηση καθοριστικών γεγονότων, όπως είναι η καπιταλιστική υποβάθμιση των κρατικών συστημάτων περίθαλψης, συνιστά παραποιημένη πληροφόρηση των πολιτών, κοινώς fake news.

5) Παζαρέματα του αισχίστου είδους με τους κλινικάρχες, ενώ πεθαίνει ο κόσμος, για να ευδοκήσουν να «επιταχθούν» με αδρή αποζημίωση, πληρωμένη από τον ΕΟΠΥΥ, 30 εκατομμύρια ευρώ, στη βάση της νομοθετημένης από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εθελοντικής συμμετοχής στην αντιμετώπιση της πανδημίας αντί της υποχρεωτικής επίταξης. Ζητήθηκε η αγορά υπηρεσιών για 15 ημέρες από δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Θεσσαλονίκης με το προσωπικό τους, που τελικά υλοποιήθηκε αφού δια του εκπροσώπου τους «χάλασαν τον κόσμο».

Οι ιδιωτικές κλινικές, με την μετατροπή των νοσοκομείων σε νοσοκομεία «μιας νόσου» και αξιοποιώντας τον φόβο των πολιτών για τον covid ώστε να αποφεύγουν τα κρατικά νοσοκομεία, θησαύρισαν. Η μεγάλη πλειονότητα των χειρουργικών επεμβάσεων, για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, γίνεται ιδιωτικά (και για όσους δεν έχουν δεν γίνονται καθόλου, με ό,τι αυτό σημαίνει).
Το ίδιο συμβαίνει για την παρακολούθηση χρονίων νοσημάτων και για απλές επισκέψεις στον γιατρό, δεδομένου ότι με τις μετακινήσεις προσωπικού, η ταλαίπωρη πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν υφίσταται.
Ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος είναι σαφής στην καταγγελία του: «Ήξεραν και οι δύο (Κυβέρνηση και κλινικάρχες) τι έρχεται, αλλά προτίμησαν πώς θα μειώσουν τα έξοδα οι μεν και πώς θα αυξήσουν τα έσοδα οι δε». Οι κλινικάρχες δήλωσαν με κάθε ειλικρίνεια ότι η νοσηλεία covid είναι ακριβή (δηλ. δεν αφήνει μεγάλο κέρδος), ότι ο εξοπλισμός τους είναι ελλιπής (για τον ίδιο λόγο) και, μετά την επίταξη, θα εκπαιδευτεί το προσωπικό με τηλεδιάσκεψη(!). Με την κατάσταση αυτή το προσωπικό διατρέχει κίνδυνο ζωής. Για το ενδεχόμενο να μην παίρνουν περιστατικά covid, αλλά άλλα νοσήματα για να απελευθερωθούν κρεβάτια για covid στα νοσοκομεία, ο Σύλλογος αναφέρει ότι αντιπρόσωποι κλινικών διάλεγαν στα νοσοκομεία τα περιστατικά που θα έφερναν μεγαλύτερο κέρδος!! Για να συμπληρωθεί η εικόνα αναφέρει επίσης ότι στην κλινική του κ. Σαραφιανού, προέδρου των κλινικαρχών της Θεσσαλονίκης, ο οποίος και τους εκπροσώπησε στη διαπραγμάτευση και έκανε εκτενή επιχειρηματολογία στην τηλεόραση, το προσωπικό είναι απλήρωτο από το 2020.
Ο θάνατος σου, ζωή μου! Είναι βέβαιο ότι οι απίστευτου θράσους προτάσεις-όροι που βάζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Εξαδάκτυλος για να συνδράμουν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί το κρατικό σύστημα Υγείας, δεν απηχούν τις προθέσεις της μεγάλης πλειονότητας των ελευθεροεπαγγελματιών. Εξάλλου και σε προηγούμενη εμφάνισή του για «αναδιάρθρωση» του ΕΣΥ, οι προτάσεις του έκφραζαν τους χρόνιους πόθους συγκεκριμένων «κύκλων», που πήραν φόρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την Υγεία. Ξεπερνάει κάθε όριο η εκβιαστική εκμετάλλευση της κατάστασης των νοσοκομείων για να ζητάει 3000 μισθό, πενταπλασιασμό των μορίων για διορισμό στο ΕΣΥ, που ο χώρος του αντιμάχεται, και ξέφραγο αμπέλι τα νοσοκομεία για πελατειακή άσκηση της ιατρικής. Ιδιότυπος μαυραγοριτισμός! Που όμως στηρίζεται στην πολιτική υποβάθμισης του ΕΣΥ.

Τέλος με τα παλαμάκια, όπως λέει η ΟΕΝΓΕ. Έτσι κι αλλιώς τα παλαμάκια έδωσαν τη θέση τους στην καταστολή. Η Υγεία του λαού, μέσα από τραγικές συνθήκες, αναδείχθηκε σε βασικό αίτημα. Οι μάχιμοι υγειονομικοί της χώρας, οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές διαδικασίες των σωματείων τους θα σταθούν αγωνιστικά και θα διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα της Ζωής.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search