• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

November 30, 2020 615

 

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) "καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δε θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα» και  "Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών"

Αναλυτικά: 

Το Υπουργείο Παιδείας με πρόσχημα την πανδημία, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση της ΟΛΜΕ εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, χωρίς εξασφάλιση του αυτοπρόσωπου και τη διενέργειά τους σε ημέρα μη εργάσιμη και χωρίς άδεια, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες, δυνατότητα που άλλωστε η ίδια η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή παρείχε.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Αυτό, όπως και μια σειρά άλλα πρωτοφανή γεγονότα, όπως, η απόφαση του Υπουργείου να μην αποδεχτεί τις αποσύρσεις της ολότητας σχεδόν των υποψηφίων πριν τις «εκλογές» και η άρνησή του να δώσει τις καταστάσεις ψηφισάντων – αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών κάθε ψηφοφορίας – στην ΟΛΜΕ και σε όσες ΕΛΜΕ το ζητήσουν, οδηγούν στην πλήρη απονομιμοποίησή τους. Η ΟΛΜΕ θεωρεί ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα έχει αποφασίσει, συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, να ανακηρύξει αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, από αυτούς τους «υποψηφίους», που ούτως ή άλλως είχαν αποσύρει την υποψηφιότητα τους.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:

  1. Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».
  2. Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search