• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αστυνομοκρατία από κερκυραϊκά συνδικάτα

December 03, 2020 3405
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΠΡΟΣ
Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό
Διευθυντή Ιονίων Νήσων
Κοιν.
ΜΜΕ
Κέρκυρα, 3 Δεκέμβρη 2020
 
Την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020, είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπίας εργατικών Σωματείων του νησιού με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας, για να θέσουν τα θέματα της αστυνομοκρατίας που υπάρχει αυτές τις ημέρες στο νησί, καθώς και τις αδικαιολόγητες πρακτικές της αστυνομίας ιδιαίτερα από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέχρι και σήμερα. Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του πολίτη και της δημόσιας υγείας, όπως εξάλλου παραδέχτηκε δημόσια και ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, λέγοντας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται σε εξωτερικό χώρο και πως στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να τελειώνουν με τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες του λαού μας! Αντίθετα, προκάλεσαν το συνωστισμό χιλιάδων αστυνομικών, με κυβερνητική εντολή και συνέβαλαν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού, με δεκάδες αστυνομικούς να έχουν νοσήσει.
Αν και είχε οριστεί συγκεκριμένη ώρα συνάντησης (19:00), ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, λίγες ώρες πριν και με δική του ευθύνη, ακύρωσε την συνάντηση με τους αντιπροσώπους της πλειοψηφίας των εργαζομένων της Κέρκυρας, με τη δικαιολογία ότι θίγεται από σχετική ανακοίνωση.
 
Σε όλη τη χώρα, έτσι και στο νησί μας όλες οι συμβολικές συγκεντρώσεις τόσο στις 17 Νοέμβρη, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όσο και στις 26 Νοέμβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κ.λπ.). Τέτοια μέτρα που ουδέποτε έχει λάβει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία στους χώρους που έχουν στην ευθύνη τους. Στις 26 Νοέμβρη, σε μία απεργία που ως κύριο αίτημα είχε την προστασία των ζωών μας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μπλοκαρίστηκαν όλες οι είσοδοι στην πόλη της Κέρκυρας προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες ανθρώπους. Την ίδια ώρα η αστυνομία είχε αναλάβει ρόλο "πορτιέρη" για όσους θεωρούσε ότι μπορεί να πήγαιναν στην συμβολική απεργιακή συγκέντρωση και με "νουθεσίες" τύπου "απαγορεύεται η κίνηση στο κέντρο της πόλης", "…μη μπλέκεις με συνδικαλιστές και απεργίες", "τι δουλειά έχεις εσύ μ' αυτούς..." και με άλλα τέτοια προσπαθούσε να αποτρέψει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν! Τονίζεται επίσης ότι τα περιστατικά αυτά δεν έχουν τελειωμό καθώς συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με χαρακτηριστικές τις καταγγελίες εργαζομένων για την τρομοκρατία που δέχθηκαν από την αστυνομία γύρω από το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη.
 
Υπογραμμίζεται πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια περίοδο που κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία έχουν ξεσαλώσει, μετατρέποντας την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων σε κόλαση. Την ίδια ώρα η αστυνομία, με εντολές της κυβέρνησης, προχωρά σε έντασης της καταστολής σε βάρος του εργατικού ταξικού κινήματος, σε βάρος δηλαδή όσων αγωνίζονται για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού μας!
Δε ζητήσαμε εθιμοτυπική συνάντηση με την αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, ούτε θέλαμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Εκπροσωπούμε χιλιάδες εργατοϋπάλληλους που στενάζουν κάτω από τις απαράδεκτες κυβερνητικές πολιτικές και τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Τα εισοδήματά μας εξανεμίζονται για την εξυπηρέτηση της αχαλίνωτης κερδοφορίας της ολιγαρχίας του πλούτου. Το μεγαλύτερο έγκλημα, "η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" και ο νόμος της ζούγκλας, "ο ισχυρός κατατροπώνει τον αδύνατο" αποτελούν δόγματα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε. Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη ζωή. Έχουν υποχρέωση να παλέψουν για την ενότητα και τη συσπείρωση της εργατικής τάξης, για την ανάδειξη της πλειοψηφικής τους δύναμης στην κοινωνία που προκύπτει από τον αναντικατάστατο ρόλος τους στην παραγωγή της οικονομίας.
 
Για τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι αξιοποιούν όλες τις μορφές δράσης και τα προβάλλουν μέσα από τις συνελεύσεις, τις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια, τις πορείες και τους αγώνες τους. Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που στόχο έχει την απρόσκοπτη κερδοφορία μίας χούφτας πλουτοκρατών, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων αποτελεί μονόδρομο επιβίωσης. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας έχουμε επιλέξει να παλεύουμε προσαρμόζοντας τη μορφή του αγώνα μας χωρίς όμως οι αγώνες αυτοί να ματαιώνονται ή να αναστέλλονται αφού ταυτόχρονα δεν αναστέλλεται η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και η ληστεία των εργαζομένων από την μεγαλοεργοδοσία. Κάνουμε σαφές ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, προστατεύοντας πάντα τη υγεία του λαού, και ζητήσαμε συνάντηση για να διατυπώσουμε έντιμα και καθαρά τις θέσεις και τις προθέσεις μας καλώντας την αστυνομία να σταματήσει το παιχνίδι "κλέφτες και αστυνόμοι" παρεμποδίζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων στην επιβίωση και προκαλώντας σειρά προβλημάτων στη ζωή της πόλης. Είναι θετικό ότι σωματεία εργαζομένων στην αστυνομία έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον κατασταλτικό ρόλο που τους έχει αποδώσει η κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο να κηρύσσεται η πόλη σε εμπόλεμη κατάσταση κάθε φορά που οι εργαζόμενοι ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αγωνίζονται.
 
Η εκ των υστέρων άρνηση του αστυνομικού διευθυντή μία μέρα μετά τη συμφωνία της συνάντησης και λίγες ώρες πριν γίνει αυτή με την αιτιολογία ότι ο διευθυντής θίγεται γιατί δήθεν εγκαλείται από μια ανακοίνωση που δεν αναφέρει καν το όνομά του μας προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.
 
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search