• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βρήκαν το σκάφος που σκότωσε την Βρετανίδα τουρίστρια στο Αυλάκι - Γιατί το λιμενικό φρέναρε την έρευνα

December 04, 2020 2962

 

 

“Φρένο” εξαιτίας του κορωνοϊού στις λιμενικές και ανακριτικές έρευνες για τον τραγικό θάνατο της 60χρονης Βρετανίδας, που στις 31 Αυγούστου την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία Αυλάκι της Κέρκυρας, έχασε την ζωή της όταν ταχύπλοο της προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα.

Οι αρχές αν και από την πρώτη στιγμή έχουν εντοπίσει τα δυο πανομοιότυπα σκάφη, τα οποία έχουν ελεγχθεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, έχουν καταλήξει σ’ αυτό που φαίνεται να προκάλεσε τον θάνατο στην 60χρονη, με αποτέλεσμα η τραγική υπόθεση να βαίνει πλέον προς την πλήρη διαλεύκανση της.

Η υπόθεση, ωστόσο έχει “παγώσει” προσωρινά, εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν βρεθεί μεταξύ των λιμενικών.

Για τον λόγο αυτό αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας έχουν κληθεί στις λιμενικές αρχές σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα να καταθέσουν ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης που εξέτασε την σορό της άτυχης Βρετανίδας καθώς και τις προπέλες των δυο σκαφών, οι δυο διορισμένοι πραγματογνώμονες ένας ναυπηγός και ένας μηχανουργός – μηχανολόγος αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο θάνατος της 60χρονης δεν απασχολεί μόνο τις Ελληνικές αρχές αλλά και τις Βρετανικές με δικά τους κλιμάκια να επισκέπτονται κατά καιρούς το νησί παρακολουθώντας τις έρευνες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 60χρονη, κολυμπούσε όπως έκανε κάθε μέρα σε απόμερο σημείο της παραλίας Αυλάκι στη βορειοανατολική Κέρκυρα, έχοντας απομακρυνθεί από την ακτή. Μαρτυρίες φέρουν τη γυναίκα να είχε φτάσει σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την παραλία, χωρίς να διαθέτει την ειδική σημαδούρα για λουόμενους που απομακρύνονται πέραν των 200 μέτρων.

Τότε, ένα ταχύπλοο σκάφος με έναν θαλάσσιο σκιέρ, προφανώς δεν είδε τη γυναίκα, πέρασε από πάνω της και στη συνέχεια, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα αλλάζοντας ρότα και εξαφανίστηκε απομακρυνόμενο από τον κόλπο του Αυλακίου στην ανοικτή θάλασσα.

Το περιστατικό είδαν λουόμενοι αλλά και επαγγελματίες, ενώ χειριστής ταχύπλοου που συνεργάζεται με τοπική επιχείρηση ενοικίασης σκαφών, μπήκε αμέσως σε σκάφος στην παραλία και έσπευσε να βοηθήσει την πολυτραυματισμένη γυναίκα.

Πηγή newsit.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search