• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανθρωπιά & αλληλεγγύη από μπάντα που έπαιξε μουσική για τους ασθενείς και το προσωπικό του Παπανικολάου!

December 04, 2020 386

Mερικές φορές είναι τα απλά πράγματα που κάνουν όλη τη διαφορά. Έτσι έγινε και με τη μουσική που έπαιξε το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από την Πνευμονολογική Κλινική του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη η μπάντα δρόμου «Ρόμβος». Με τα τραγούδια της έδωσε «ένεση ηθικού» τόσο στους ασθενείς όσο και στο προσωπικό, που δίνει βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

 

Την μπάντα αποτελούν δύο γιατροί, τρεις φοιτητές ιατρικής, μία παιδαγωγός κι ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Ο ένας μάλιστα από τους γιατρούς, ο ειδικευόμενος πνευμονολόγος Μάξιμος Αγγελίδης μίλησε στον ΑΝΤ1, λίγο πριν αναλάβει και πάλι σήμερα καθήκοντα. «Ήταν συγκινητική η στιγμή που παίξαμε προχθές. Εγώ είχα εφημερία την προηγούμενη ημέρα και έβλεπα τους ασθενείς μου που ήταν καταρρακωμένοι. Ξαφνικά, πάμε να ξεκινήσουμε να παίξουμε και βγαίνουν στα παράθυρα όσοι μπορούσαν, είτε με οξυγόνο είτε χωρίς και φωνάζουν “ευχαριστώ”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όπως σημείωσε ο Μ. Αγγελίδης, μερικοί ασθενείς δεν καταλαβαίνουν πάντα ποιοι τους φροντίζουν, καθώς οι γιατροί φορούν προστατευτικές στολές. «Αλλά τα μάτια μιλούν πάντα» τόνισε. «Πιστεύω ότι αναπτερώθηκε το ηθικό όλων και των ασθενών και του προσωπικού γιατί είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος» πρόσθεσε.

 

Μάλιστα, ο Μ. Αγγελίδης είχε και μια αισιόδοξη είδηση να δώσει. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με συναδέλφους του, στην εφημερία του «Παπανικολάου» που ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωί, εμφανιζόταν μείωση των εισαγωγών ασθενών με Covid. Περίπου 50 άτομα εισήχθησαν, σημείωσε, ενώ στις προηγούμενες εφημερίες εισάγονταν 70-80.

Η σημασία της αυτοσχέδιας συναυλίας της μπάντας αποτυπώνεται στην ανάρτηση, που έκανε το νοσοκομείο στο facebook. «Μπορεί η ομίχλη να στεφάνωσε τον Χορτιάτη για λίγο αλλά το συγκρότημα Ρόμβος είναι κοντά μας σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου με γλυκές μουσικές, δίπλα στο Πέτρινο Κτίριο, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και περιμένουν υπομονετικά την μπόρα να περάσει».

ΠΗΓΗ: 3pointmagazine.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search