Print this page

Εκπαιδευτικοί και γιατροί τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου - BINTEO

December 05, 2020 258

Εκπαιδευτικοί και γιατροί τιμούν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγοροπουλου.12 χρόνια πριν η κρατική δολοφονία του Αλέξη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Παλεύουμε για Ψωμί,Παιδεία, Υγεία,Ελευθερία.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Αγωνιστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, 

12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου! 6/12/2008: Σπάσαμε τη δολοφονική κρατική τρομοκρατία στους δρόμους!

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ!

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγωνιστές που τις προηγούμενες μέρες, σε όλη τη χώρα, στις κινητοποιήσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στην 24ωρη απεργία στις 26/11, έσπασαν το καθεστώς του τρόμου που επιχειρεί να επιβάλει το κράτος και η κυβέρνηση. Είναι συνέχεια της μαζικής διαδήλωσης στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη που επέβαλλε την ουσιαστική τιμωρία και την φυλάκιση των εγκληματιών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Η γενικευμένη καταστολή και η φασιστική κρατική βία δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας για ζωή με δικαιώματα, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

 

Το «επιτελικό κράτος» της δεξιάς, με το δόγμα «νόμος και τάξη» και τα ΜΑΤ ανοίγει τα κεφάλια των αντιστεκόμενων, επιβάλλει εξοντωτικές ποινές και πρόστιμα, προχωρά σε συλλήψεις, βασανισμούς και εξευτελισμούς στο δρόμο και στα αστυνομικά τμήματα. Απαγορεύει προληπτικά τα ενοχλητικά για αυτούς συλλαλητήρια της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, σηματοδοτώντας μια προκλητική και εγκληματική αναβάθμιση της κρατικής καταστολής. Η «τάξη τους βασιλεύει», αλλά «είναι χτισμένη στην άμμο»! Αυτό αποδεικνύουν και τα πρόσφατα γεγονότα στην Γαλλία, οι μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας.

 

Δώδεκα χρόνια πριν, η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα, έφερνε στο προσκήνιο, μαζί με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, τα πρώτα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης. Ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, ανέργων και εργαζόμενων διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες, το Δεκέμβρη του 2008. Το γεγονός της δολοφονίας ήταν η σπίθα, που πυροδότησε μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις της Μεταπολίτευσης. Έφερε στην επιφάνεια την αγανάκτηση για τα λεηλατούμενα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία. Ξεδίπλωσε την αντίσταση σε ένα μέλλον που φαινόταν όλο και περισσότερο να υποθηκεύεται κάτω από τις ερπύστριες του καπιταλιστικού κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και των αγορών. Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» διατράνωνε τη θέληση, την πεποίθηση και την προσδοκία της νεολαίας να πάρει την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντος της στα δικά της χέρια. Το καλοκαίρι του ΄19 η αστική δικαιοσύνη αθώωσε τον Σαραλιώτη, αποφυλάκισε τον Κορκονέα και καταλόγισε «ανάρμοστη συμπεριφορά» στον Αλέξη.

 

Η πολιτική της κρατικής καταστολής και της τρομοκρατίας είναι επίσης παρούσες, μέσα από την πολιτική του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που τρομοκρατούν και ματοκυλίζουν τους λαούς της περιοχής με πολέμους, προσφυγιά και εξαθλίωση. Θέλουν τα Βαλκάνια και την Ν.Α. Μεσόγειο «πεδίο βολής φτηνό» για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, υποδαυλίζοντας την αλληλοσφαγή των λαών, για να μοιράσουν πετρέλαια και ΑΟΖ. Επιδιώκουν κάθε στιγμή τον εμφύλιο των φτωχών μέσα από τον συντηρούμενο εθνικισμό και τον φασισμό, ένθεν και ένθεν των συνόρων.

 

Να μην τους το επιτρέψουμε! Απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, «ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε.. ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους…». Να δώσουμε αγώνα ανατροπής παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας. Η οργή πάλι συσσωρεύεται. Η αγανάκτηση περισσεύει. Η απογοήτευση παλεύει με την πεποίθηση της αναγκαίας μάχης που πρέπει να δοθεί για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία. Είναι χρέος μας ως εκπαιδευτικοί να κρατήσουμε ζωντανή τη συλλογική δρώσα μνήμη για τους αγώνες του αύριο, για τη νεολαία και όλους τους εργαζόμενους. Απευθύνουμε αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους. Να μην παραδώσουμε τη ζωή και την ελευθερία μας. Να μην παραδώσουμε το μέλλον.

 

Οι μαζικοί κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες θα πουν την τελευταία λέξη! Στους δρόμους τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη!

Όλοι στις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες!

 

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, 4/12/20

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media