• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τι έλεγε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού (ΑOCTA) για το άθλιο οδικό δίκτυο πριν από δύο χρόνια

December 05, 2020 3776




Για την εικόνα εγκατάλειψης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κέρκυρας  και την αδιαφορία των αυτοδιοικητικών αρχών και της κεντρικής εξουσίας που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές και να τραυματίζονται σοβαρά συνάνθρωποί μας έχουν αναφερθεί διαχρονικά πολλοί από τους τοπικούς φορείς. Χαρακτηριστική η επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού (ΑOCTA) πριν από δύο περίπου χρόνια στις 29 Ιανουαρίου 2019 προς τον τότε περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο. 

Η επιστολή τoυ AOCTA

«Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που εντοπίζονται και καταγράφονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, καθιστώντας το έργο μας και την αποστολή μας, να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρηεσίες στη μεταφορά των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του νησιού μας εξόχως δύσκολο.

Και επιπλέον δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε, πέρα από την ασφάλεια οδηγών και επιβατών-κάτι το οποίο είναι αυτονόητο- και τις τεράστιες φθορές, εξ αιτίας της κατάστασης του οδικού δικτύου στα περιουσιακά μας στοιχεία όπως είναι τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία, ως γνωστόν, στοιχίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν γίνει αυτές οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ούτως ώστε να απαλειφθούν αυτοί οι παράγοντες που προκαλούν εμπόδια στο έργο μας και φθορά στην περιουσία μας. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους, αντιλαμβανόμαστε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α! και Β! στα χρόνια των μνημονίων έχει υποστεί τεράστιες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις, αλλά υπάρχει ο αντίλογος με ισχυρά επιχειρήματα, όπως ότι αναφερόμαστε σε έναν τουριστικό προορισμό από τους κορυφαίους της χώρας και επίσης, εμείς ως πολίτες και ως επιχειρηματίες, είμαστε συνεπείς έναντι των υποχρεώσεων προς το κράτος καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας, που πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.


Αντί αυτών, το οδικό μας δίκτυο -αναφερόμαστε στο επαρχιακό το οποίο εμπίπτει στη δικαιοδοσία σας- σε πολλά σημεία του παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, κυρίως λόγω έλλειψης συντήρησης και βελτιωτικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν. Να αναφερθούν ενδεικτικά κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου δεν έχουν κλαδευτεί τα κλαδιά των δέντρων, δεξιά και αριστερά του δρόμου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί στην προσπάθεια τους να τα αποφύγουν να περνούν στ αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό ,ή σε όποιες περιπτώσεις δεν είναι εφικτός ο ελιγμός να προκαλούνται φθορές στα οχήματα μας. Και να προσθέσουμε έναν ακόμα λόγο που προκαλεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των εποχουμένων, σε κάποιες περιπτώσεις όταν πέφτουν από τα κλαδιά των δέντρων ελιές στο οδόστρωμα αυτό καθίσταται ολισθηρό.

Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι οι λακκούβες αφού σε πολλά σημεία δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επούλωση του, αν και πιστεύουμε ότι πλέον, είναι μεν αναγκαίες αυτές οι παρεμβάσεις (επούλωσης των λακκουβών), αλλά είναι μόνο μια εμβαλωματική λύση που δεν επιλύει το πρόβλημα, καθότι το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, το οποίο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, είναι γερασμένο και κακά συντηρημένο, οπότε χρειάζεται ολιστικές παρεμβάσεις.

Σε όλα τα ανωτέρω να προσθέσουμε ότι δυστυχώς τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρούμε, με έντονο προβληματισμό, την έλλειψη παρεμβάσεων για τις διαγραμμίσεις στο οδικό επαρχιακό δίκτυο. Και το επισημαίνουμε γιατί, ειδικά την τουριστική περίοδο όταν φιλοξενούμε αρκετούς επισκέπτες που ενοικιάζουν οχήματα, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος οχημάτων καθ’ ότι δεν γνωρίζουν τους δρόμους του νησιού και οι απαραίτητες σημάνσεις, όπως η διαγράμμιση των δρόμων, δεν υπάρχει ή έχει ξεθωριάσει.

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη,

Θα θέλαμε τέλος να αναφερθούμε στην ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στην Εθνική Γύρου Αχιλλείου, έναν κεντρικό δρόμο ο οποίος εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του νησιού μας οι οποίοι κινούνται προς τη μέση και νότια Κέρκυρα και επίσης χιλιάδες επισκέπτες. Επιεικώς, ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι απαράδεκτος με αρκετές ελλείψεις και εμπόδια για όσους κινούνται επ’ αυτού. Ελλιπής φωτισμός, όπως και σε άλλους δρόμους βεβαίως και αυτό είναι ένα πρόβλημα, ανύπαρκτη διαγράμμιση κατά μήκους του δρόμου, ανεπαρκής σήμανση και άλλα πολλά. Να σας θυμίσουμε ότι σε αυτόν τον δρόμο πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε ένα τροχαίο δυστύχημα το οποίο στοίχισε την ζωή σε ένα μικρό κοριτσάκι, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του.

Με την ευκαιρία να επισημάνουμε την ανάγκη επιτέλους να προχωρήσει η παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Χρυσίδα ή Τρια Γεφύρια Ποντή, ούτως ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς την πόλη όσων κινούνται από τη νότια και μέση Κέρκυρα προς την πόλη. Τους 6 μήνες που διαρκεί η τουριστική περίοδος, η πρόσβαση προς την πόλη, αλλά και η έξοδος από αυτή τις ώρες αιχμής είναι μια μικρή καθημερινή Οδύσσεια για οδηγούς και επιβάτες. Και βεβαίως δεν είναι η μόνη παράκαμψη που πρέπει να γίνει, αν θέλουμε η Κέρκυρα να καταστεί ένας σύγχρονος και ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Θα πρέπει να γίνουν επίσης ο μικρός κα μεγάλος δακτύλιος και η παράκαμψη της πόλης, αλλά αυτά είναι ζητήματα που αφορούν και τη δημοτική αρχή.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε ατέρμονα και λεπτομερειακά στις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί το οδικό επαρχιακό δίκτυο του νησιού μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σας επισημάναμε μερικά κακώς κείμενα και ευελπιστούμε στην έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση σας». 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search