• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της αφαίμαξης και της άγριας λιτότητας!

December 06, 2020 382

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της αφαίμαξης και της άγριας λιτότητας!

Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Γενναία ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας – Ασφάλισης!

Η ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία και συγκεντρώσεις στις 15/12!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Τα επιτελεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν χάνουν ούτε στιγμή, προχωρώντας με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση όλης της αντιλαϊκής ατζέντας. Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το 2ο σκληρό lockdown, οι χουντικές απαγορεύσεις και η άγρια αστυνομοκρατία, η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση τον βάρβαρο και αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό που αποτελεί την πιο κυνική ομολογία πως η νέα καπιταλιστική κρίση που καλπάζει είναι σαρωτική. Παράλληλα αποκαλύπτει τα σάπια θεμέλια της δικής τους καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης ομολογούν ότι το βάθος της μπορεί να συγκριθεί μόνο με την μεταπολεμική περίοδο, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και τη βάρβαρη μνημονιακή δεκαετία φτάνοντας στο δυσθεώρητο ποσοστό του 10,5%. Η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο θέλουν να φορτώσουν τις βάρβαρες συνέπειες της νέας καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις δαπάνες για τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους. Χωρίς ντροπή ανακοινώνουν μειώσεις των δημόσιων δαπανών κατά 2,148 δις ευρώ. Τα κρατικά κονδύλια για την πολύπαθη Δημόσια Υγεία, που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας των βάρβαρων, νεοφιλελεύθερων και εγκληματικών πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), περικόπτονται κατά 572 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 4.2δις έναντι των 4.8δις του 2020, οδηγώντας τη στη χρεοκοπία. Ο Σκυλακάκης (αν. Υπουργός Οικονομικών) ομολογεί με θράσος πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέες προσλήψεις – διορισμούς υγειονομικών, την ώρα που τα Δημόσια Νοσκομεία, οι γιατροί και νοσηλευτές βγάζουν κραυγές αγωνίας και διεκδικούν τα αυτονόητα, νέους γιατρούς, περισσότερες ΜΕΘ, μαζικά δωρεάν τεστ στο λαό, ενίσχυση του ΕΣΥ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εκτινάσσει κατά 62% τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, από 3.4δις ευρώ το 2020 στα 5.5δις το 2021. Μαζί με την Υγεία οι δαπάνες για την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση καταβυθίζονται ακόμα περισσότερο. Τα 2.2δις ευρώ λιγότερα σημαίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα και στα ασφαλιστικά ταμεία, νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Παράλληλα, οι δαπάνες για τη Δημόσια Εκπαίδευση για μια ακόμα χρονιά βρίσκονται σε νέο ιστορικό χαμηλό με νέα μείωση -1,17% σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στα ακραία δεξιά και νεοφιλελεύθερα δόγματά της, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να ενισχύσει τα Δημόσια Σχολεία με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με περισσότερα τμήματα και λιγότερα παιδιά στις αίθουσες. Αντί για τη γενναία και ολόπλευρη ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική των λουκέτων, καταδικάζοντας στην αμάθεια μια ολόκληρη γενιά παιδιών, τη μάσκα και το παγουρίνο, την απάτη της “τηλεκπαίδευσης”.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ με γνώμονα τη διαβόητη “έκθεση Πισσαρίδη”, ένα μνημείο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία. Για τις επιχειρήσεις προβλέπει κάθε είδους φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγεί η κερδοφορία τους. Την ίδια ώρα για το λαό προβλέπει ψίχουλα, διαιώνιση της άγριας φοροληστείας, της φτώχειας και της ανεργίας. Η πολιτική της κυβέρνησης φέρνει νέα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, γενίκευση των κάθε είδους ελαστικών μορφών εργασίας και “τηλεργασίας”, καταδυνάστευση και σκληρή καταπίεση των εργαζομένων για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Η πολιτική τους δεν είναι μόνο δεξιά και νεοφιλελεύθερη. Είναι εγκληματική για το λαό αφού συνειδητά επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία οδηγώντας τες στην διάλυση.

Να ορθώσουμε πύργους αντίστασης ενάντια στη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική τους! Πιάνοντας το νήμα από την απεργία στις 26 Νοέμβρη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον απεργιακό μας αγώνα ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Να αντισταθούμε αποφασιστικά στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. Οι αγώνες μας δεν φιμώνονται! Δεν γίνονται μυστικά και συμβολικά! Τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν στο γύψο!

Καλούμε άμεσα την ΟΛΜΕ να πάψει την τακτική της αφωνίας και υποταγής στην κυβερνητική επίθεση, όπως έκανε στην απεργία στις 26/11 με ευθύνη της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ. Να κηρύξει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 15/12, ημέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού. Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη της οργάνωσης και της απεργιακής κλιμάκωσης του αγώνα. Να προκηρύξουν στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης!

Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός!

Αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία του λαού μας!

Δεκέμβρης 2020

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search