• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αφθονία αυταρχισμού - προσαγωγών - καταστολής ... στη μνήμη του Αλέξη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

December 06, 2020 468

 

Αφθονία αυταρχισμού - προσαγωγών  - καταστολή  ... στη μνήμη του Αλέξη

 

«Πνιγμένο» στους αστυνομικούς το κέντρο της Αθήνας με αποκλεισμένους πολίτες και δεκάδες προσαγωγές. «Απόρθητο κάστρο» το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ισχυρές δυνάμεις καταστολής που απαγορεύουν στους πολίτες (έστω και κατ' άτομο) να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι.

Οι έλεγχοι περιμετρικά -στη σκιά της απόφασης του αρχηφού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων- είναι ιδιαίτερα αυστηροί καθιστώντας την Αθήνα μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο. 

Το πρωί, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ' αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

ΕΦ.ΣΥΝ.

Ίδιες εικόνες και έξω από το Χημείο (Ναυαρίνου) με μέλη του ΣΕΚ να εγκλωβίζονται από την αστυνομία. Στην ίδια συγκέντρωση βρέθηκαν συνδικαλιστές, υγειονομικοί, κ.α., με την αστυνομία να προχωρά σε μαζικές προσαγωγές (περίπου 50 ατόμων).

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης που δήλωσε πως «η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ' άτομο προσέλευση». 

 

Προσήχθησαν και οι Πέτρος Κωνσταντίνου, Κώστας Παπαδάκης, Πάνος Γκαργκάνας Χρίστος Αργύρης, Ζαννέτα Λυσικάτου, Δήμητρας Δασκαλάκης, Κατερίνα Πατρικίου. 

 
 

Η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή οκτώ ατόμων στα Εξάρχεια μεταφέροντάς τους στο αλλοδαπών για εξακρίβωση. 

ΕΦ.ΣΥΝ.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, διαδηλωτές τηρώντας τα μέτρα προστασίας εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Αθηνών κρατώντας ένα πανό ή ένα λουλούδι στο χέρι. 

ΕΦ.ΣΥΝ.

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

► Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

Μετρό - Τραμ - Ηλεκτρικός

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση Αιγαίο στη Ν. Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση Αιγαίο. 

 

Έλεγχοι και προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη
Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην Πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει μαζί του ένα πανό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.


Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr
Χανιά: Eνταση σε συγκέντρωση για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Την ίδια ώρα, ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες, οι οποίοι κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, παρά τις συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. να διαλυθούν.


Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία, αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.


Πάτρα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Νότιο Πάρκο
Ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ, έχουν περικυκλώσει το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που πραγματοποιούν πορεία με πανό και συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr, άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εξέλθουν του σημείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συλλογικότητα που έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση εκεί, επέλεξε το σημείο καθώς στο κέντρο θα ήταν συγκεντρωμένοι αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ: Με στοιχεία από efsyn.gr & iefimerida.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search