• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών: Δε μας τρομοκρατούν! - Θα διαδηλώνουμε - Θα αγωνιζόμαστε!

December 07, 2020 262

 

ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η κυβέρνηση κήρυξε για δεύτερη φορά στρατιωτικό νόμο προς άπασα την επικράτεια για να αποτρέψει εκδηλώσεις στη μνήμη του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που πριν δώδεκα χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις, τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων,  την κυκλοφορία, ακόμη και την κατάθεση λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη. Σε όλες τις πόλεις της χώρας, επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στους αγωνιστές που προσπάθησαν να διαδηλώσουν.

Στην Αθήνα, χιλιάδες αστυνομικοί κατέλαβαν το κέντρο τη πόλης. Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα υλοποίησαν τις χουντικές και φασιστικές εντολές της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια καταδρομική επιχείρηση, συνελήφθησαν προληπτικά, δύο συναγωνιστές μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, ο Πάνος Χουντής, μέλος το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Ζήσης Γκέρτσος, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Θέλουν να τους φορτώσουν βαριές κατηγορίες και πρόστιμα.

Οι δυνάμεις καταστολής με κυβερνητική εντολή δεν δίστασαν να επιτεθούν σε στέκια της αριστεράς και σε γραφεία οργανώσεων και συλλογικοτήτων, να συλλάβουν πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη, δικηγόρους, στην κατεύθυνση του χτυπήματος των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού στην οργάνωση και στην πάλη. Αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε υπηρετεί και η γκεμπελίστικη προπαγάνδα του Χρυσοχοϊδη και η στοχοποίηση πολιτικών χώρων αλλά και η επίθεση που παράλληλα εξελίσσεται από την κυβέρνηση και το σύστημα ενάντια στα σωματεία και την απεργία! Εκεί αποσκοπεί η χρησιμοποίηση της τηλε-«εκπαίδευσης» σαν απεργοσπαστικού μηχανισμού!

Συλλαμβάνουν αγωνιστές για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τον λαό να μην αντιδρά ενώ πεθαίνει αβοήθητος εκτός ΜΕΘ από την πανδημία. Να μην αντιδρά σε μια πολιτική που καταργεί όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του. Μια πολιτική που οι εκπαιδευτικοί την ζούμε στο πετσί μας. Μόνο με τρομοκρατία μπορεί η κυβέρνηση να την επιβάλλει.

Παρά όμως την πρωτοφανή αστυνομοκρατία και το όργιο βίας και καταστολής, δεν κατάφεραν τον στόχο τους. Αγωνιστές απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, τίμησαν τον Αλέξη όπως του πρέπει: με πανό και με συνθήματα. Δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να «περπατηθεί», ενάντια σε μια πολιτική φτώχειας, εξαθλίωσης, αμορφωσιάς και τρομοκρατίας, ενάντια σε μια πολιτική που δολοφονεί!

Και ας είναι σίγουροι οι κυβερνώντες και το σύστημα που υπηρετούν:

Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν θα λογαριαστούν με την πάλη του λαού μας! Αυτοί που επιβάλλουν τις απαγορεύσεις δεν θα σταματήσουν την ταξική πάλη, δεν θα ανακόψουν τα κύματα τη οργής των εργαζομένων! Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!

Ετοιμάζουν στον λαό και τη νεολαία μαύρες μέρες- Να αντισταθούμε!

Ως εκπαιδευτικοί διδάσκουμε με το αγωνιστικό μας παράδειγμα τους μαθητές μας.

Οι συναγωνιστές μας δεν τρομοκρατούνται. Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. 

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Απόσυρση όλων των κατηγοριών  από τους αγωνιστές-Κανένα πρόστιμο!

 6 Δεκέμβρη 2020

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search