• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κάτω στον Πειραιά η αστυνομία συνεχίζει τον χαβά της με κλήσεις διευθυντών για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

December 07, 2020 524

 

Σε σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της κλήσης διευθυντών σχολείων από την αστυνομία στον Πειραιά. Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά: "Είναι απαράδεκτο και χυδαίο από κάθε άποψη να ρωτούν τους εκπαιδευτικούς ποιος μαθητής μας πρωτοστάτησε/συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, γεγονός που, με βάση τον Ποινικό Κώδικα, επισύρει και ποινικές ευθύνες στους γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου! Είναι τέτοια η “ζέση”, που κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα διευθυντής σχολείου που έγινε κατάληψη για ... 1 διδακτική ώρα!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την απαράδεκτη διαδικασία της κλήσης διευθυντών σχολείων του Πειραιά στα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να δώσουν κατάθεση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, μετά από εισαγγελική εντολή. Σκοπεύει στην τρομοκράτηση και κατασυκοφάντηση του αγώνα των μαθητών μας, στην ποινικοποίηση όσων αγωνίζονται.

Είναι απαράδεκτο και χυδαίο από κάθε άποψη να ρωτούν τους εκπαιδευτικούς ποιος μαθητής μας πρωτοστάτησε/συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, γεγονός που, με βάση τον Ποινικό Κώδικα, επισύρει και ποινικές ευθύνες στους γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου! Είναι τέτοια η “ζέση”, που κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα διευθυντής σχολείου που έγινε κατάληψη για ... 1 διδακτική ώρα!

Σε σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ειδικά, κλιμάκιο του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος επισκέφθηκε τα σχολεία και ζήτησε από τους διευθυντές να δώσουν την κατάθεση μέσα στο χώρο του σχολείου! Πρόκειται για πρωτοφανή, απαράδεκτη ενέργεια.

Δεν έχει καμία δουλειά η Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου, να ζητά κατάθεση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις! Η ενέργεια αυτή λειτουργεί τρομοκρατικά, όχι μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικά για τη γειτονιά και τους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν περιπολικά έξω από τα σχολεία.

Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος ευαίσθητος, χώρος μάθησης και διαπαιδαγώγησης νέων παιδιών. Αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός ότι την συγκεκριμένη περίοδο δεν προσέρχονται οι μαθητές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την κατρακύλα είναι τεράστιες. “Έσυρε το χορό” της καταστολής, του αυταρχισμού και της κατασυκοφάντησης των αγώνων. Αποθρασύνονται καθημερινά.

Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κλήσεις διευθυντών στα Αστυνομικά Τμήματα, αλλά και οι επισκέψεις της Αστυνομίας στα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας

Παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά κλήση της Αστυνομίας σε Διευθυντή

Κλήση σε απολογία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search