• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη σύλληψη των αγωνιστών εκπαιδευτικών Π. Χουντή και Ζ. Γκέρτσου

December 07, 2020 500
 

Τη σύλληψη του Παναγιώτη Χουντή μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και του Ζήση Γκέρτσου μέλους της ΕΛΜΕ των δύο εκπαιδευτικών κατά τη 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους για 15 περίπου ώρες, με τον ένα να είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στην πανδημία, χωρίς να δοθεί καν ένα μπουκάλι νερό. Σε ένα διάδρομο, με μέγεθος όσο μία σχολική τάξη, με σχεδόν ανύπαρκτο αερισμό, έφτασαν να κρατούνται έως και 60 άτομα (!)".

 

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΥΝΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΓΚΕΡΤΣΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη του συναδέλφου Παναγιώτη Χουντή, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Ζήση Γκέρτσου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε προηγούμενες θητείες, στο χτεσινό όργιο καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλ .Γρηγορόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσαγωγή των δύο συναδέλφων (που στην συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη με βάση την αντιδημοκρατική και αυταρχική απαγόρευση  των συναθροίσεων) έγινε μετά από επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο πολιτικό βιβλιοπωλείο “Εκτός των Τειχών”, πριν καν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση δηλαδή, στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησής τους για 15 περίπου ώρες, με τον ένα να είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ενάντια στην πανδημία, χωρίς να δοθεί καν ένα μπουκάλι νερό. Σε ένα διάδρομο, με μέγεθος όσο μία σχολική τάξη, με σχεδόν ανύπαρκτο αερισμό, έφτασαν να κρατούνται έως και 60 άτομα (!).

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί προσχηματικά την πανδημία, για να εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου”.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την διαγραφή του προστίμου (300 ευρώ) για τα δύο μέλη μας, αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής

Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, ότι τα μέτρα καταστολής και της νέας απαγόρευσης των συναθροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει "φίμωτρο" στο λαό-και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

 

Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, όπως και να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search