• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δημ. Κούβελας καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ : Υπάρχει φάρμακο για ασθενείς COVID – Να εισαχθεί άμεσα στη χώρα!

December 09, 2020 420

 

Ο καθηγητής-διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ δηλώνει ότι δεν υπάρχει επιστημονική διχογνωμία για την θεραπευτική ικανότητα του φαρμάκου που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ στις 9/11 και εισηγείται την άμεση προμήθεια των ελληνικών νοσοκομείων

Ήδη από τις 9 Νοέμβρη έχουν αδειοδοτηθεί στις ΗΠΑ δύο φάρμακα που αντιμετωπίζουν την νόσο και θεραπεύουν τους ασθενείς COVID που εμφανίζουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα! Τα παραπάνω υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής – διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, μιλώντας στον Real fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο. 

Για το ένα από τα δυο φάρμακα, ανέφερε ο καθηγητής, υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμη ποσότητα 1 εκατομμυρίου σκευασμάτων και η Ελλάδα, όπως τόνισε, θα μπορούσε άμεσα να προμηθευτεί 3.000 σκευάσματα. Ποσότητα επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, αφού η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί.

Σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν υπάρχει διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα για την θεραπευτική ικανότητα του φαρμάκου, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά “όχι” ενώ στο ερώτημα αν ο ίδιος εισηγείται την προμήθεια από την χώρα μας του φαρμάκου, η απάντηση ήταν επίσης κατηγορηματικά “ναι”, δηλώνοντας ταυτόχρονα όσον αφορά τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται ότι αγνοεί και ο ίδιος απορεί γιατί οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν επιλέξει την προώθηση του εμβολίου αντί της αξιοποίησης του φαρμάκου. 

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κούβελας διευκρίνισε ότι το φάρμακο συνιστά θεραπευτική αγωγή η οποία αφορά νοσούντες με ήπια και μέτρια συμπτώματα και τόνισε ότι δεν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις διασωληνωμένων ασθενών. Επαναλαμβάνουμε ότι στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, απάντησε η χώρα θα έπρεπε να το έχει ήδη προμηθευτεί.



Προσοχή!!!! Δεν ήταν αντίθετος με τον εμβολιασμό, είπε όμως για την ανάγκη του συνδυασμού, θεραπείας τώρα και εμβολιασμού αργότερα ώστε, ΑΜΕΣΑ, να σωθούν ζωές.

Στο παρασκήνιο του πολέμου των εταιριών μεταξύ τους, ανέφερε ότι μόλις η LILLY, ανακοίνωσε την θεραπεία, η Phizer ανακοίνωσε την επόμενη το εμβόλιο!!!!

Ο ΙΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ, ΘΥΣΙΑZΟΝΤΑΣ ΜΑΣ!!

Και ένας δικός μας σχολιασμός:

Η εταιρεία Lilly έχει κρατημένες 3.000 δόσεις για την Ελλάδα, δηλαδή για όλους όσους έχουν να πληρώσουν το κόστος για τη θεραπεία μιας και είναι μεγάλο. Σύμφωνα με τα Νέα (εδώ) 1.000 με 1.200 ευρώ. Άλλοι το ανεβάζουν στις 3 με 5.000 δολάρια. Δημοσιεύματα του Οκτώβρη το ανέβαζαν στα ...15 με 200.000 δολάρια. Βέβαια τότε η εταιρεία διέθετε λιγότερες από 100.000 δόσεις. Ο νόμος προσφοράς και ζήτησης πάντα παίζει το ρόλο του στο εμπόριο! Φυσικά και του κέρδους, πολύ περισσότερο για κάτι που μια εταιρεία το έχει μονοπώλιο.

Για την ευρεία χρήση του οι αποφάσεις θα είναι και οικονομικές, πολύ περισσότερο πάντως δεν θα είναι ανθρωπιστικές. Άδεια θα δοθεί για όσους μπορούν να το πληρώσουν σίγουρα. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με όλους εμάς τους υπόλοιπους! Οι αποφάσεις λοιπόν θα είναι πρωτ' απ' όλα πολιτικές. Όπως είναι όλες όσες αφορούν την πανδημία ως τώρα. Και η επιστήμη θα προσαρμόζεται. Σε ένα σύστημα που έχει αποδείξει ότι αυτό που το ενδιαφέρει είναι η δική του επιβίωση, να μετριάσει τις συνέπειες από την υγειονομική και οικονομική κρίση όσο το δυνατόν, και αδιαφορεί για το λαό ακόμα και αυτό το δικαίωμα στη φαρμακευτική περίθαλψη -γενικότερα και όχι μόνο για τον κορωνοϊό- είναι θέμα πάλης του λαού! Δεν είναι πολύ πίσω οι αθρόες περικοπές στα αντίστοιχα δικαιώματα στ' όνομα της μείωσης της (κρατικής) φαρμακευτικής δαπάνης.  

 

Με πληροφορίες από: imerodromos.gr & antigeitonies3.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search