• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Αποσύρθηκε» ώσπου να … ξανάρθει η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για έναν έξτρα μισθό σε όλους τους αστυνομικούς

December 09, 2020 211

 

Tην «απόσυρση» και τη νέα κατάθεση της τροπολογίας για τον ένα επιπλέον μισθό σε όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, που κατατέθηκε μία μόλις ημέρα μετά την αμαύρωση από την ΕΛ.ΑΣ της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρμόδιου τομεράρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Σπίρτζη.

Να θυμίσουμε ότι τρεις τροπολογίες για τη στήριξη του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις σωφρονιστικές ρυθμίσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η μια από αυτές:

  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος».

Είναι φανερό ότι ανεξάρτητα από προθέσεις δηλώσεις και άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβραβεύσει το όργιο καταστολής, με περισσότερα χρήματα. Με την επίδειξη αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, με την καταπάτηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών, με τις προκλητικές συλλήψεις δημοκρατών δικηγόρων, με την κατάργηση ακόμα και των ελάχιστων ελευθεριών στην κυκλοφορία που επιτρέπει ο γενικός εγκλεισμός.

 

 

Η τροπολογία, που δεν είχε γίνει δεκτή από τον Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα κατατεθεί ξανά «συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου».

 «Κατανοώντας επίσης την κριτική, το θυμό και την οργή πολλών συμπολιτών μας για τα ακραία κρούσματα αστυνομικής βίας από ακροδεξιούς θύλακες, με την ανοχή και πολλές φορές με τις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών, ως εργαζόμενους με στολή, που διαφωνούν με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη», που έχει εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη» αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Χρήστος Σπίρτζης.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search