• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νέο αντιεκπαιδευτικό μπαράζ Κεραμέως με 3 διατάξεις – θηλειές

December 10, 2020 426

 

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ξεκινά η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του άθλιου νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με το οποίο νομοθετούνται οι αξιώσεις των επιχειρήσεων σε βάρος των μορφωτικών αναγκών της νέας γενιάς και του Δημόσιου Σχολείου συνολικά.

Πέρα από αυτό το Υπουργείο Παιδείας, με τρεις εξόχως αντιεκπαιδευτικές διατάξεις στο ίδιο νομοσχέδιο, εν μέσω πανδημίας και lockdown, επιχειρεί νέα επιθετική κίνηση κατά εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων.

  1. Καταργεί ουσιαστικά τους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών με την θεσμοθέτηση τοπικών προσκλήσεων για τη πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά, από την πίσω πόρτα ανοίγει ρωγμή στους όρους και τις προϋποθέσεις πρόσληψης αναπληρωτών με ότι αυτό συνεπάγεται

  2. Προχωρά στην αξιολόγηση των μαθητών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται, σα να μη συμβαίνει τίποτε, να εξετάσουν και να βαθμολογήσουν τους μαθητές τους. Βλέπε αναλυτικά για την ηλεκτρονική θηλειά στην αξιολόγηση-βαθμολόγηση των μαθητών εδώ

  3. Μετά την κατακραυγή για τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία και την αποχή του 95% των εκπαιδευτικών προχωρά στην αντικατάσταση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εκπαιδευτικών από διορισμένα μέλη. Βλέπε αναλυτικά εδώ

Στο σχεδόν 200 σελίδων νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μια προκλητικότατη ρύθμιση που δίνει δυνατότητα επιχορήγησης, από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, προς το ίδρυμα Fulbright!

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 116 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι το Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Ελλάδος (Ιδρυμα Fulbright) δύναται να επιχορηγείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας «βάσει της “Συμφωνίας οικονομικής, επιστημονικής και τεχνολογικής, εκπαιδευτικής και μορφωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”, η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1982/1991 (Α’ 188) και ιδίως της παρ. 3 του άρθρου 1 αυτής, ως προς τον τομέα της εκπαιδευτικής και μορφωτικής συνεργασίας. Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας».

 

Το ίδρυμα Fulbright δραστηριοποιείται στις «εκπαιδευτικές» ανταλλαγές με τις ΗΠΑ, μέσω υποτροφιών σε φοιτητές, επιστήμονες – ερευνητές, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, προκειμένου να σπουδάσουν ή να διεξαγάγουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα αντιστοίχως. Το Πρόγραμμα Fulbright διαχειρίζεται η Υπηρεσία Εκπαιδευτικών και Πολιτισμικών Υποθέσεων (ECA) του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την καθοδήγηση του 12μελούς συμβουλίου που διορίζεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα διοικείται από ΔΣ, τα μέλη του οποίου εγκρίνονται από τον επίτιμο πρόεδρό του που είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Οι πόροι του ιδρύματος προέρχονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και δωρητές, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονταιοι «Coca – Cola», Eurobank, «Intracom», «Procter & Gamble», ιδρύματα Λάτση, Κωστόπουλου, Λεβέντη κ.ά. Με τις πλάτες δε τέτοιων χρηματοδοτών γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα η ρύθμιση του νομοσχεδίου για χρηματοδότηση του προγράμματος από τον προϋπολογισμό του υπουργείου, δηλαδή από χρήματα του ελληνικού λαού. Χρηματοδοτούν ένα φορέα προώθησης των πολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, που το «μαύρο» παρελθόν του και οι απαρχές της παρουσίας του στην Ελλάδα, την ώρα που πρωτοδοκίμαζαν τις βόμβες ναπάλμ στους μαχητές του ΔΣΕ σηματοδοτούν το ρόλο του: Ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων

ΠΗΓΗ: e-prologos

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search