• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ασύλληπτο σκάνδαλο στην Κέρκυρα: ΤουριστIKOS ολετήρας!

December 10, 2020 5949

ΤουριστIKOS ολετήρας, ασύλληπτο σκάνδαλο στην Κέρκυρα

Εν κρυπτώ και παραβύστω, παρότι εκκρεμούσαν υποτίθεται διαβουλεύσεις!
Tου Χρήστου Κορφιάτη

Η νεοδημοκράτισσα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, φίλες και φίλοι, υπέγραψε τις 5 Δεκεμβρίου, όπως αποκαλύπτεται από σχετικό έγγραφο που ο Ημεροδρόμος φέρνει στο φως, σκανδαλώδη χαριστική ρύθμιση-απόφαση που δίνει το δικαίωμα στον μεγαλύτερο ελληνικό τουριστικό επιχειρηματικό όμιλο συμφερόντων του γκρουπ IKOS και της Goldman Sachs, να οικοδομήσει είτε 38.500 τ.μ είτε και περισσότερα από 50.000 τ.μ. στην πιο ειδυλλιακή τοποθεσία της Κέρκυρας. Σε γη, για την ακρίβεια, όπου ο Σολωμός εμπνεύστηκε τους στίχους Ακριβώς «Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη» κι όπου ο κορυφαίος ανθρωπολόγος-αρχαιολόγος και μελετητής του Οικονομικού Βίου των αρχαίων Ελλήνων Αύγουστος Σορδίνας έχει φέρει στο φως εργαλεία της Νεολιθικής κερκυραϊκής Εποχής!

Ιδού το κατάπτυστο έγγραφο:

Πόρισμα-καταπέλτης του ΤΕΕ της Κέρκυρας των προηγούμενων εβδομάδων εκτιμά ως πραγματικά ανεκτίμητη τη δημόσια ζημιά που θα προκύψει.

Η υπόθεση IKOS με την προωθούμενη από αυτόν φαραωνική επένδυση σε 245 στρέμματα με εταιρεία με την επωνυμία «Corfu Garden» ήδη συγκλονίζει την Κέρκυρα. Αφορά έκταση παλιών ανενεργών εγκαταστάσεων που είχε δημιουργήσει τη δεκαετία του 1950 το γαλλικό «Κλαμπ Μεντιτερανέ» με πεντακόσιες ψάθινες καλύβες στη μαγευτική κερκυραϊκή περιοχή Δασιά.

Συγκλονίζει την Κέρκυρα εδώ και ημέρες, με χιλιάδες μηνύματα στο facebook και στα social media γενικότερα, καθώς και με άρθρα και ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ακόμη και γνωστών ΝεοΔημοκρατών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και για τον έναν ή τον άλλο λόγο εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα ο πανίσχυρος τουριστικός Οίκος IKOS προφανώς επιβάλλει.

 

Η υπόθεση, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, κάθε άλλο παρά αφορά μόνο την Κέρκυρα. Αν αυτό που γίνεται τώρα στο νησί των Φαιάκων περάσει, δεν θα έχετε άδικο να φέρετε στον νου σας την πιο βάρβαρη επέλαση του ομίλου IKOS και κάθε άλλου παρόμοιου επιχειρηματικού Οίκου στις πιο ειδυλλιακές περιοχές ολόκληρης της χώρας που έχουν γλιτώσει από τους επιχειρηματικούς οδοστρωτήρες. Ο οίκος IKOS είναι, απλώς, ο ισχυρότερος του τουριστικού τομέα. Δεν διαφέντευε τυχαία άλλωστε τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) επί πολλά χρόνια. Ούτε επέλεξε τυχαία ως άτυπη έδρα του το Λουξεμβούργο. Διεθνή κεφάλαια από τα επιθετικότερα, όπως αυτά της πασίγνωστης αμερικανικής Τράπεζας Goldman Sachs, κινούνται μέσω του οίκου IKOS.

Η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη τις τελευταίες ημέρες στην Κέρκυρα.

Με πιθανό αντίτιμο της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ ή και πολύ λιγότερο, καταβλητέο σε απροσδιόριστες χρονικά δόσεις στο μέλλον ο Δήμος της Κεντρικής Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εσπευσμένα, χωρίς καν να έχουν θέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία υπόψη των συμβούλων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, «κλείνουν» το θέμα της φερόμενης επένδυσης εκατό και πλέον εκατομμυρίων ευρώ ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως διαδίδεται για τη δημιουργία αβάσιμων εντυπώσεων. Ο Δήμος και η Περιφέρεια, χωρίς τις υπογραφές των οποίων για παραίτηση από δικαιούμενη γη, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν είναι εφικτή η υλοποίηση του φαραωνικού σχεδίου, παραιτούνται ευτελώς από αυτό το δικαίωμά τους, δίνοντας έτσι -και μόνον έτσι νομιμοποιείται- δικαίωμα του ομίλου IKOS να ανεγείρει εγκαταστάσεις μέχρι και δέκα φορές μεγαλύτερες από τις αλλιώς επιτρεπόμενες.  

Αυτά ενώ τις τελευταίες ημέρες ένα σύνθημα διατρέχει χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην καθηλωμένη λόγω του ιού Κέρκυρα:

 

«Δωρίστε στον Δήμο το Κλαμπ Μεντιτερανέ της Δασιάς μας κύριοι του IKOS!».

Το οφείλετε για το χρήμα που σας μπουχτίσαμε από τις τσέπες μας με τους φόρους μας κι απ’ το υστέρημά μας,  από το 2017, λένε σε μηνύματά τους δεξιοί, κεντρώοι, ολίγον αριστεροί, κομμουνιστές, πολιτικά ανένταχτοι και κάθε πολιτικής απόχρωσης Κερκυραίοι και Κερκυραίες βιοπαλαιστές όλου του πολιτικού φάσματος. Εννοούν ότι οι ίδιοι έφτιαξαν το 2017 και το 2018 στην ίδια περιοχή το ελεγχόμενο από τον όμιλο IKOS ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα IKOS Δασιά που ο όμιλος το έστρεψε χωρίς ντροπή εναντίον όλου του κερκυραϊκού λαού με πρωτοφανή για τα δεδομένα του τόπου τρόπο!

Η πρόσκληση-πρόκληση «Δωρίστε το στον Δήμο», φίλες και φίλοι, διατυπώθηκε υποτίθεται από την αγαπημένη Μάρω Κοντού, σε δημιουργία φίλων-συντακτών σατιρικής κι αποκαλυπτικής μίνι θεατρικής επιθεώρησης με τίτλο «Corfu Garden εναντίον Corfu Garden» που έχει κατακλύσει τα social media και το διαδίκτυο στην Κέρκυρα.

Αυτό προτείνει στο εν λόγω κείμενο, αν και δεξιών λίγο-πολύ φρονημάτων, η ηθοποιός που τρελαίνεται όσο πουθενά όπως έχει πει στην Κέρκυρα, για την ομορφιά της, μολονότι δεν γεννήθηκε στο νησί. Σατιρική και αποκαλυπτική μίνι θεατρική επιθεώρηση με τίτλο «Corfu Garden εναντίον Corfu Garden» και με πλείστα όσα μεγάλα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με την Κερκυραία Ρένα Βλαχοπούλου και τον θαυμαστή του κερκυραϊκού τοπίου Θανάση Βέγγο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, έφτιαξαν Κερκυραίοι και Κερκυραίοι, αποκαλύπτοντας λίγο-πολύ όλο το σαθρό επιχειρηματικό και συναφές πολιτικό, λεγόμενο αυτοδιοικητικό και κρατικό οικοδόμημα του κερκυραϊκού και του ελληνικού Τουρισμού γενικότερα, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.       

 

Μήπως και δεν το ‘χει ο Οίκος IKOS αλήθεια χρέος αυτό, λέτε, με όσα απίστευτα έχουν ήδη βγει στη φόρα;

Καλύτερα από κάθε άλλον το λέει αυτό με άλλα λόγια στην ίδιαν άτυπη επιθεώρηση η Ρένα Βλαχοπούλου, έξω φρενών με τα στοιχεία για τις απίστευτες και προκλητικές χρηματοδοτήσεις με δωρεάν και σχεδόν δωρεάν χρήμα μας στο IKOS Δασιά και στον γενικώς λουξεμβουργιανής έδρας όμιλο IKOS:

«Έτσι έφτιαχνα κι εγώ καμιά ’κατοστή Corfu Garden!», έξαλλη χτυπιέται η Ρένα. «Μωρέ θ’ ανέβω στην ταράτσα της Αναγνωστικής στην πόλη και θα τους κάνω βούκινο! Τη βεντάλια, πού ‘ν’ η βεντάλια;…».

Οι εικονιζόμενοι κύριοι δεν είναι άλλοι, βέβαια, από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ομίλου IKOS κ. Σταύρο Ανδρεάδη, αριστερά του, και δίπλα σ’ εκείνον τον διοικητή της τράπεζας Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία, που για να τη σώσουμε απ’ τη χρεοκοπία τα κοντινά μας χρόνια των μνημονίων βάλαμε το χέρι βαθιά στην τσέπη θέλοντας και μη και θα την πληρώνουμε κι αυτή, άδικα, ποιος ξέρει πόσες δεκαετίες ακόμα.

Τραβηγμένη μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, σε «αυτοκρατορική» πολιτιστική εκδήλωση για την Αυτοκράτειρα Θεοφανώ, εν μέσω της κορύφωσης του γνωστού ιού, είναι η αρχική φωτογραφία.

Του Οκτωβρίου είναι ετούτη, στο Μέγαρο Μαξίμου πάλι για πολιτιστικούς λόγους.

Λέτε ο κ. πρόεδρος του IKOS να πέταξε κάτι στο αυτί του πρωθυπουργού που τόσο νοιάζεται για τις «μεγάλες επενδύσεις», σχετικά με την προωθούμενη  νέα «μεγάλη επένδυση» του ομίλου του στην Κέρκυρα, ή, λέτε, του στέρησε αυτή τη χαρά; Λέτε να τον άφησε ανενημέρωτο για το νέο θεάρεστο έργο του ομίλου σ’ ετούτο το νησί και στην πάλι «πολιτιστικού ενδιαφέροντος» συνάντησή τους στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς μάσκες, μόλις έναν μήνα νωρίτερα, τον Οκτώβριο; Λέτε και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων που τόσο πολύ τιμήθηκαν με ψήφους μας να δέχονται εν αγνοία του πρωθυπουργού αυτό που τους ζητάει ο όμιλος IKOS, ούτως ώστε με την υπογραφή της περιφερειάρχη μας να μπορούν με «τεράστια επένδυση» όπως λέγεται να χτίσουν κατά το ΤΕΕ περίπου 38.500 τ.μ. στην απίστευτου κάλλους Δασιά του πιο χαρισματικού σε χλωρίδα και Φύση σ’ όλο το νησί παλιού Δήμου Φαιάκων; Ή μήπως αφού πρόκειται για «τεράστια επένδυση» έχει οπωσδήποτε ενημερωθεί το πρωθυπουργικό γραφείο αν όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και απλώς παρέλειψαν λόγω του ιού ή άλλων λόγων να μας γνωστοποιήσουν οι ίδιοι το τόσο ευτυχές γεγονός όπως συνηθίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να χαρούμε κι εμείς;   

Νομότυπη οικειοποίηση δημόσιων πόρων

Γεγονός είναι ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα IKOS στη μαγευτική Δασιά με τη δική του «τεράστια επένδυση» που τώρα θέλει να επαναλάβει εκεί δίπλα ως δίδυμο αδελφάκι με το όνομα Corfu Garden IKOS, όπως αποκαλύπτεται: 

  • Ενώ δαπάνησε λέει το 2017 και το 2018 στη Δασιά κάτι λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, προφανώς και για την αγορά των μετοχών των υφιστάμενων ξενοδοχείων απ’ τον όμιλο Χανδρή, χρωστάει σε τράπεζες-πιστωτές άνω των 91 εκατ. ευρώ, αφού η «τεράστια επένδυση» στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της έγινε, όπως προκύπτει, με δάνεια που προέκυψαν φυσικά από τις τραπεζικές οικονομίες μας σε περίοδο που οι τράπεζες, ελλείψει ρευστού, στην Κέρκυρα δεν δάνειζαν κανέναν σχεδόν ή κι εκποιούσαν λαϊκές περιουσίες για λίγα χρέη.
  • Ενώ όλος ο λαός με τους φόρους «τσόνταρε» τη Eurobank για να σωθεί και να δανείζει πού και πού με κάποιο υποφερτό επιτόκιο τις επιχειρήσεις που δε μπορούσαν να σταθούν αλλιώς και στην Κέρκυρα και παντού στη χώρα, αυτή δάνεισε το IKOS Δασιά με 76 εκατ. ευρώ για την «τεράστια επένδυση» σε υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες, με σύμβαση που τροποποιημένη εξυπηρετείται με αδιανόητο για τους χιλιάδες βιοπαλαιστές επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες της Κέρκυρας επιτόκιο της τάξεως του 3,5%.
  • Ενώ είχε και με όλα αυτά τα χρήματα για την «τεράστια επένδυση» τη δυνατότητα να τονώσει την κερκυραϊκή οικονομία, το IKOS Δασιά καθόρισε τόσο χαμηλές αποδοχές των εργαζομένων και τόσο εξοντωτικούς όρους εργασίας, μαζί και αμοιβές των τριακοσίων περίπου ευρώ για δωδεκάωρη εργασία «μαθητευομένων» ώστε για να τις επιβάλει επέλεξε να μετακαλέσει και να προσλάβει 500 περίπου πολύ φτωχούς άνεργους από τη Μακεδονία στο σύνολο των 700 εργαζομένων της, τσακίζοντας και ρίχνοντας λόγω της επιρροής του μεγέθους του και της ασφυκτικά «all inclusive» πολιτικής του τους μισθούς και τα εισοδήματα σε ολόκληρη την Κέρκυρα, από το 2018.
  • Ενώ μέσα στην κοινωνική απόγνωση των μνημονίων διαφήμιζε την «τεράστια επένδυση» ως IKOS στη Δασιά, το 2018, ο όμιλος IKOS ελάμβανε υπόλοιπο δόσης συνολικής δωρεάν κρατικής επιχορήγησης-επενδυτικού λαδιού 12 εκατ. ευρώ για άλλη επένδυση της μακεδονικής πατρότητας εταιρείας του IKOS Olivia, η οποία δάνεισε την IKOS Δασιά με επιτόκιο 12,3%.
  • Ενώ ο λαός του νησιού το 2019 εστέναζε από τους φόρους, το IKOS στη Δασιά, παρότι ανέφερε για το έτος αυτό εκπληκτικά κέρδη ανά εργαζόμενο και ίσα με το 30% περίπου του τζίρου του, αφού μάλιστα προσέφερε και αμοιβές άνω των δύο εκατομμυρίων σε συγγενική ελληνική ή λουξεμβουργιανή εταιρεία για «συμβουλευτική-διοικητική υποστήριξη», αντί για φορολογικά έξοδα είχε φορολογικά έσοδα 800.000 ευρώ.

Έχουν άδικο τα διάσπαρτα πια στο Διαδίκτυο κείμενα με τον εύστοχο τίτλο «Corfu Garden εναντίον Corfu Garden» να εμφανίζουν τη Ρένα Βλαχοπούλου να λέει «Έτσι έφτιαχνα κι εγώ καμιά ‘κατοστή Corfu Garden!»;

Έχουν άδικο τα ίδια αυτά κείμενα να εμφανίζουν τον Νίκο Κούρκουλο να λέει «Πού ακούστηκε οι Κερκυραίοι να ‘ν’ ανεπιθύμητοι στα κερκυραϊκά ξενοδοχεία!»;

Έχουν άδικο τα κείμενα αυτά να υπενθυμίζουν ότι ο παλιός Δήμος Φαιάκων με τη Δασιά του είναι ο καλύτερος και μεγαλύτερος βοτανικός κήπος της Κέρκυρας, ότι ολόκληρη η Κέρκυρα, ο πραγματικός Corfu Garden, απειλείται καίρια από ψευδεπίγραφο «Corfu Garden» και τον απίστευτα επεκτατικό οδοστρωτήρα Οίκο IKOS που έχει πατήσει πόδι και στο παρακείμενο στην πόλη της Κέρκυρας νησάκι Βίδο που οι Κερκυραίοι με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις λίγο μετά την πτώση της Χούντας διέσωσαν από αρπακτική πρόταση οικειοποίησής του από τον βασιλικό οίκο της Σαουδικής Αραβίας;

Έχουν άδικο οι κάτοικοι της περιοχής να θυμίζουν ότι στα απαράμιλλης ομορφιάς μέρη τους εμπνεύστηκε ο Διονύσιος Σολωμός τους στίχους «Μάγεμα η φύσις κι όνειρο στην ομορφιά και χάρη» κι ότι στην παραλία της Δασιάς ο Αύγουστος Σορδίνας έχει φέρει στο φως εργαλεία της Νεολιθικής κερκυραϊκής Εποχής;

Μην γίνετε φονιάδες της Δασιάς!

Ανακαλέστε την υπογραφή σας, αξιώνουμε, αξιότιμη κυρία Κράτσα!

Ανακαλέστε τη σύμφωνη γνώμη σας άλλο τόσο αξιότιμη δήμαρχε Κεντρικής Κέρκυρας κυρία Μερόπη Υδραίου!

Μη γίνετε μαζί με τον Οίκο IKOS φονιάδες και ληστές της πιο όμορφης περιοχής της Κέρκυρας, της ίδιας της Κέρκυρας!

Με τόσες αποκαλύψεις έχει καταρρεύσει ο δήθεν κίνδυνος να… χάσουμε επένδυση φτυστή εκείνης της IKOS Δασιάς. Είναι απολύτως σεβαστές, όσο και αν διαφωνούμε, οι πολιτικές απόψεις σας ότι θα μας σώσουν οι Οίκοι αυτοί γιατί όλο και κάποιο κόκκαλο απ’ τα φαγητά μας θα μας αφήνουν. Εφαρμόστε τες, παρακαλούμε, αλλού, αλλιώς. Όχι εκεί, όχι στην όλο και πιο δύσκολη για τη ζωή του λαού κορεσμένη πια τουριστικά Δασιά με τον σύγχρονο κήπο του Αλκινόου και τα ίχνη του Σολωμού και της προϊστορικής ζωής του νησιού. Ο λαός μας, όπως έχει δείξει η Ιστορία μας, συχνά συγχωρεί. Αυτό, υποθέτουμε, όχι! Τέτοιο σκάνδαλο, είτε κριθεί νομότυπο είτε όχι, αποκλείεται!

Ξέρουμε, βέβαια, ότι ως ύστατο καταφύγιο προβάλλετε εμμέσως την απορία «μα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μιαν έκταση 245 στρεμμάτων ακόμα κι αν την είχαμε εμείς;». Κατά βάθος όμως, δε μπορεί, γνωρίζετε καλά ότι έτσι και ήταν δημοτική ή δημόσια αυτή η έκταση θαύματα θα μπορούσαν να γίνουν, με σεβαστά μάλιστα δημοτικά και δημόσια έσοδα, αν ζητούσατε προτάσεις! Ζητήστε ιδέες πριν απ’ όλα ίσως από ΤΕΕ των τεχνικών επιστημόνων μας που προφανώς με το πόρισμα-καταπέλτη του για το θέμα δεν θέλετε ούτε να το βλέπετε! Σύμβουλος της Πολιτείας είναι κατά τον νόμο, πώς το αγνοείτε; Κάντε αυτό, ζητήστε γνώμες κι απ’ τους πολίτες! Κι αν δεν σας προτείνουν κάτι καλό, ωραίο και εφικτό τότε χαρίστε κιόλας την έκταση! 

Ναι! Απαιτήστε απ’ τον όμιλο IKOS αυτή την έκταση των 245 στρεμμάτων του παλιού Κλαμπ Μεντιτερανέ την υπό μυστικότητα αγορασμένη με χρήματα που έχει κιόλας βγάλει με το παραπάνω μέσω της τσέπης όλων ημών από το IKOS Δασιά! Μικρή αντιπαροχή θα είναι για όσα ήδη έχει εισπράξει και στο μέλλον απ’ αυτό θα εισπράξει με το παραπάνω!

Αλλά κάνατε ότι δεν ακούσατε ούτε αυτούς που σας είπαν περίπου ότι με ελάχιστα ευρώ από κάθε Κερκυραίο ακόμη και υπό μορφή εράνου σε παρούσα αξία θα εισπράξετε περισσότερα από τα 2,5 εκατ. ευρώ ή από τα ενδεχομένως πολύ λιγότερα που θα προσφέρει ο όμιλος IKOS σε βάθος χρόνου, αν βάλει στο χέρι τώρα τις υπογραφές σας, με αντάλλαγμα να οικοδομήσει 38.500 τ.μ. όπως εξήγησε το ΤΕΕ ή, για να πούμε μάλλον όλη την αλήθεια όπως αυτή προκύπτει από νεότερο ρεπορτάζ, ενδεχομένως πολύ περισσότερα τ.μ., ακόμη και πάνω από 50.000 τ.μ. στο εγγύς μέλλον!

Νέος νόμος με σχετικές χωροταξικές-πολεοδομικές ρυθμίσεις, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, φυσικά δεν έχει δημοσιευτεί και λύνει τα χέρια και τα πόδια των ομίλων τύπου IKOS για ακόμη επαχθέστερες οικοδομικές καταστροφές. Το πόρισμα-καταπέλτης του ΤΕΕ της Κέρκυρας ως προς το μέγεθος της δημόσιας ζημιάς που θα προκύψει θα αποδειχθεί πιθανότατα συντηρητικό!

Έχει πολλούς, περισσότερους από τους γνωστούς  λόγους προφανώς ο όμιλος IKOS να ήθελε να εκμαιεύσει, κρατώντας στην ουσία μυστικό το ολοκληρωμένο master plan του, την υπογραφή της Περιφέρειας για την αποδοχή χρημάτων από τον Δήμο αντί της εισφοράς γης στον Δήμο!

Όλα σε λίγο θα είναι ακόμα καλύτερα γι’ αυτόν και χειρότερα για όλους εμάς τους υπόλοιπους!

Σας πήραμε… χαμπάρι, όπως θα ‘λεγε κι ο Νίκος Ρίζος, κύριοι του IKOS και κυρία περιφερειάρχη Ιονίων νήσων και δήμαρχε Κεντρικής Κέρκυρας που χέρι-χέρι τόσο ασχημονείτε στην Κέρκυρα που κατά τα άλλα αγαπάτε!

Επαναλαμβάνουμε: Μην εμπλέξετε με τόσο σκοτεινή υπόθεση, σε τόσο εξόφθαλμο νομότυπο σκάνδαλο το όνομά σας, προτείνουμε με τον οφειλόμενο σεβασμό, κυρία περιφερειάρχη και κυρία δήμαρχε!

Των Ιονίων νήσων και της Κέρκυρας που δεν γονάτισαν ποτέ σε κανέναν ισχυρό, θυμίζουμε, είστε περιφερειάρχης και δήμαρχος.

Έλεος!

Υπάρχουν για όλους μας, όπως και για τη Δικαιοσύνη υποθέτουμε, άλλα πολύ σοβαρά και μάλιστα επείγοντα θέματα, η Υγεία μας, ν’ ασχοληθείτε. Μην προστεθείτε, όπως οι χουντικοί παλιοί προκάτοχοί σας, σ’ αυτούς που ο κορυφαίος Κερκυραίος δικαστής και συγγραφέας Σπύρος Πλασκοβίτης έλεγε ότι πρέπει ν’ αποκαλούνται ΦΟΝΙΑΔΕΣ του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού της Κέρκυρας.

Ακούστε τη φωνή τουλάχιστον δικών σας ψηφοφόρων για το έγκλημα, μην συνεργήσετε!

Ακούστε τουλάχιστον μόνο τον ομοϊδεάτη σας πρώην Νομάρχη του νησιού Στέφανο Πουλημένο που δεν έχει πουλήσει τον τόπο με κανένα τέτοιο επενδυτικό παραμύθι!

Δεν χρωστάμε σε κανέναν Οίκο IKOS ή όπως αλλιώς λέγονται μερικοί καταστροφείς μας, αυτοί μας χρωστάνε!

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search