• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα καταγγελία για πρόστιμο σε αναπληρώτριες που είχαν βεβαιώσεις μετακίνησης

December 12, 2020 822

 


Η ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει την επιβολή προστίμου σε αναπληρώτριες που μετέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) προς τον τόπο εργασίας τους, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων και ζητά την απόσυρση του προστίμου, ενώ επιφυλάσσεται για περαιτέρω κινητοποιήσεις εάν κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιηθεί

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο, παρά το ότι οι αναπληρώτριες επέδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς την εργασία τους.
Η ΕΛΜΕ Λάρισας ζητά την απόσυρση του άδικου προστίμου στις αναπληρώτριες, ενώ επιφυλάσσεται για περαιτέρω κινητοποιήσεις στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιηθεί.


Ας θυμηθούμε ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για αναίτια και αδικαιολόγητα πρόστιμα σε βάρος πολιτών, με τελευταίο την κλήση 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη. Τελικά, μετά το σάλο που προκλήθηκε και την ένσταση του ίδιου, το πρόστιμο ακυρώθηκε.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αυτό το διάστημα σ΄ολόκληρη τη χώρα τα σχολεία γενικής αγωγής είναι κλειστά, με εκπαιδευτικούς και μαθητές με τους γονείς τους να κάνουν τεράστιες προσπάθειες να παραμένουν συνδεδεμένοι για την τηλεκπαίδευση.


Αντίθετα, τα ειδικά σχολεία να ανοιγοκλείνουν λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάζονται και τους εργαζόμενους σ΄αυτά να δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα σε δύσκολες συνθήκες και με ελλιπή μέτρα προστασίας. Επίσης, η ίδια κατάσταση να επικρατεί και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) με αρκετούς συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές να μετακινούνται καθημερινά από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό.

Μπροστά λοιπόν σ΄αυτή τη δύσκολη κατάσταση και των υπαρκτών προβλημάτων, πρίν λίγες ημέρες ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε για την επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες, όπου μετέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) προς τον τόπο εργασίας τους, στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων, με την αιτιολογία τον αριθμό των επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τον αριθμό).


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως το πρόστιμο επιβλήθηκε ακόμα και όταν οι συναδέλφισσες επέδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς την εργασία τους.

Με βάση τα παραπάνω η ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει και απαιτεί:

Την απόσυρση του άδικου προστίμου προς τις συναδέλφισσες αναπληρώτριες.
Την αδράνεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με ουσιαστικά μέτρα την πανδημία αφήνοντας ανοχύρωτους μαθητές και εργαζομένους των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά και των εργαζομένων στα ΚΕΣΥ.
Την επιμονή της κυβέρνησης να συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία με γενικευμένα καταστροφικά lockdown, και με επιβολές προστίμων.
Τέλος ο σύλλογος απαιτεί την απόσυρση του προστίμου των συναδέλφων και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν γίνει.

Επιπλέον, στην παρούσα κατάσταση της πανδημίας, όπου τα προβλήματα διογκώνονται και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στο μαθητικό πληθυσμό αλλά και στους εργαζόμενους στις σχολικές δομές ειδικής αγωγής και των ΚΕΣΥ διεκδικούμε:

Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας σε ΚΕΣΥ και ΣΜΕΑΕ.
Εφαρμογή των πρωτοκόλλων που να εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία από την εξάπλωση του ιού, λαμβάνοντας υπόψη πως συνάδελφοι ΕΕΠ και ΕΒΠ ενδέχεται να πηγαίνουν και σε δύο ειδικά σχολεία την εβδομάδα.
Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και εργαζομένων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
Μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search