Print this page

Αλληλεγγύη - Όχι στην απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας Κώστα Καταραχιά

December 12, 2020 474

H διοίκηση της Α ΥΠΕ (δηλαδή η κυβέρνηση) προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του σωματείου του Αγίου Σάββα στην COVID ΜΕΘ του Σωτηρία (παρόλο που είναι ακτινολόγος) και του στερεί έτσι την δυνατότητα να επιτελεί το συνδικαλιστικό έργο για το οποίο τον εξέλεξαν οι συνάδελφοι του. Μέχρι τώρα έχουν βγάλει ανακοίνωση ενάντια στη νέα δίωξη η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ καθώς και δεκάδες σύλλογοι εργαζόμενων. ΟΜΩΣ η μετακίνηση δεν έχει ανακληθεί γι' αυτό συνεχίζουμε μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές συνδικαλιστών στο κείμενο που σας στέλνω παρακάτω  (και σαν επισυναπτόμενο)
Αν συμφωνείτε στείλτε μου το όνομά σας και την ιδιότητά σας καθώς επίσης και προωθήστε το σε όσους μπορείτε από τη μεριά σας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

πρόεδρο συλλόγου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

        Η διοίκηση της Α’ ΥΠΕ, δηλαδή η κυβέρνηση, προχωράει σε εκδικητική μετακίνηση του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, που είναι πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, στη ΜΕΘ  για τον κορονοιό του νοσοκομείου Σωτηρία.

          Αυτή η μετάθεση είναι εκδικητική γιατί ο συνάδελφος μαζί με το σωματείο πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του συλλόγου όλες τις προηγούμενες ημέρες για τις ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, με την κατηγορία ότι «αρρώστησαν από κορονοϊό», πρωτοστάτησαν για να παρθούν έγκαιρα μέτρα ασφαλείας και μαζικά τεστ για να μην κλείσει το νοσοκομείο τους.  Αυτές οι διώξεις κάτω από τη μαζική κατακραυγή, σταμάτησαν αλλά η διοίκηση του Νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εγκληματική τους πολιτική.

          Πρόκειται για δολοφονική πολιτική από τη μεριά της κυβέρνησης. Δολοφονική όχι μονάχα σε βάρος του συνδικαλισμού αλλά και σε βάρος των καρκινοπαθών του νοσοκομείου από τους οποίους στερεί έναν συνάδελφο από το ακτινολογικό και τον υπέρηχο που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

·        Απαιτούμε να σταματήσει η νέα συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του προέδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά.

·        Να σταματήσουν όλες οι διώξεις συναδέλφων, που ενώ δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία τους καλούν να απολογηθούν γιατί αρρώστησαν από τον κορονοιό.

·        Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία για να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών

Ακολουθούν εκατοντάδες υπογραφές

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.