Print this page

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός δεν θα περάσει! - Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης!

December 14, 2020 406

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

 

                                                   Γιάννη Αναγνωσταρά  (6974750410) και  Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409)

 

                                                               Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός δεν θα περάσει!

 

                                                        Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης

 

                                                                         Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

 

                                                                     Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

 

                                    Τρίτη 15/12 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος,  ώρα 12.00 

                                τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις)

 

Μεσούντος του δεύτερου lock down και παρά τις απαγορεύσεις βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση στην εξέλιξη της πανδημίας. Ο απολογισμός είναι τραγικός. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και οι ελλείψεις σε προσωπικό και ΜΕΘ αναδεικνύονται με τον πιο τραγικό τρόπο  εξ αιτίας  των εγκληματικών αντιδραστικών επιλογών της κυβέρνησης της Ν.Δ, συνέχεια των επιλογών όλων των  προηγούμενων   κυβερνήσεων, που ιδιωτικοποίησαν και περιέκοψαν τις δαπάνες για την υγεία όπως και για την παιδεία και για όλα τα δημόσια αγαθά.

  Τα σχολεία με απόφαση  της κυβέρνησης δεν θα επαναλειτουργήσουν πριν το νέο έτος. Επιβεβαιώνονται καθημερινά και με τραγικό τρόπο τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος  για άμεση λήψη όλων των  μέτρων  προστασίας με μείωση των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όλους και ένταξη υγειονομικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα για την αντιμετώπιση της πανδημία που κυβέρνηση και υπουργείο αγνόησαν προκλητικά και κατέληξαν να βάλουν και το σχολέιο σε καραντίνα.

  Καθημερινά αποδεικνύεται στα μάτια όλο και περισσότερων ότι η μόνη έγνοια αυτής της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων , των ΜΜΕ και των Κλινικαρχών. Τα επιτελεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν χάνουν ούτε στιγμή, προχωρώντας με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση όλης της αντιλαϊκής ατζέντας.

Για να προλάβουν την έκρηξη της οργής και της αγανάκτησης της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, για να πνίξουν τις αποφασισμένες φωνές πίσω από τις μάσκες, επιχειρούν πανικόβλητοι να επιβάλουν μέτρα ακραίας καταστολής με αστυνομοκρατία, τρομοκρατία, πρόστιμα, απαγορεύσεις.

  Η επιβεβαίωση αυτών των αντιδραστικών, νεοσυντηρητικών επιλογών έρχεται με την κατάθεση του οικονομικού προϋπολογισμού για το 2021 που ψηφίζεται στη Βουλή τις επόμενες μέρες με ακόμα μεγαλύτερες περικοπές για την Υγεία αντί για κατεπείγουσα αύξηση των δαπανών για προσλήψεις προσωπικού και νέες ΜΕΘ  όπως και για την Παιδεία όπου η μείωση των δαπανών θα φτάσει το 7,7%.

  Λεφτά όμως υπάρχουν για να επιδοτήσουν με 120 εκατομμύρια την Aegean και τις διάφορες εταιρίες που λυμαίνονται τα αεροδρόμια, όπως επίσης υπάρχουν και για να μπορούν να δοθούν κρατικές εγγυήσεις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

  Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης μείωση στις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση ανοίγοντας τον δρόμο για το πέρασμα των επικουρικών συντάξεων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς με παραγγελίες από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για μαχητικά αεροπλάνα και φρεγάτες, προκηρύσσονται 2.600 θέσεις μισθοφόρων στο στρατό, 2.000 θέσεις «ειδικών φρουρών» στα (κλειστά) πανεπιστήμια,

  Απέναντι σε αυτές τις επιλογές,  αυτή την  ώρα που η ανάγκη να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας είναι μέγιστη ώστε τα πράγματα να πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση,  τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες έπρεπε να ορθώσουν τείχος αντίστασης, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης των αγώνων και να καλέσουν σε αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις ώστε συλλογικά και ενωτικά να σπάσει στην πράξη ο γύψος που προσπαθεί να ακινητοποιήσει τους αγώνες.

Αντί για αυτό το Δ.Σ. της ΔΟΕ με πλειοψηφία των 9 (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ- ΕΡΑ και ΑΣΕ/ΠΑΜΕ) προτίμησε τον εγκλωβισμό  της αντίδρασης σε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. έξω από τη Βουλή, (οι 9 άλλωστε ανταποκρίνονται με ακρίβεια  ως αριθμός στην απαγόρευση των συναθροίσεων του Χρυσοχοίδη) αρνούμενο να δηλώσει τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην κινητοποίηση των σωματείων που ως Παρεμβάσεις προτείναμε. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ  επιλέγει να τηρήσει το μέτρο της κοινωνικής «αποστασιοποίησης» απο τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τα σωματεία των υγειονομικών που αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για την ημέρα αυτή,  από το πραγματικό σώμα δηλαδή της μαχόμενης εκπαίδευσης και των υγειονομικών της πρώτης γραμμής. Εξαντλείται στην αγωνιστική  ρητορική του ποθούμενου διαλόγου με τα Υπουργεία και στο συμβολικό «παρών» εντός των υποκριτικά επιτρεπομένων ορίων διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά εκτός και μακριά από τους πραγματικούς συνδικαλιστικούς αγώνες που ξέρουν και μπορούν να προστατεύουν και την υγεία και τα δικαιώματα. Δηλώνει με αυτόν τον τρόπο συναίνεση  και υποταγή στις κυβερνητικές πολιτικές επλογές για τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας και όλων των κοινωνικών αγαθών, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το σάρωμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευεριών. Αποδέχεται τό  κυβερνητικό ιδεολόγημα  της ατομικής ευθύνης για την πανδημία και διευκολύνει τη διασπορά της λογικής του φόβου και  της αδυναμίας μπροστά στη συλλογική και οργανωμένη.

 

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και το συνδικαλιστικό «γενικό απαγορευτικό» της Ομοσπονδίας εμείς απαντάμε ότι  κλιμακώνουμε τους αγώνες μας  συλλογικά , δυναμικά και ανυποχώρητα.

 

Απαιτούμε:

·         Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης

·         Γενναία χρηματοδότηση και μαζικούς διορισμούς – προσλήψεις  γιατρών , νοσηλευτών , εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, ελεγκτές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, προσωπικό στα στα ΜΜΜ.

·         Να ληφθούν  όλα τα απαράιτητα μέτρα τώρα για να ανοίξουν  τα σχολεία με ασφάλεια, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που διεκδικεί το εκπαιδευτικό κίνημα.

·         Μαζικά δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος.

·         Να μπει τέρμα στην καταστολή και την περιστολή των ελευθεριών.

·         Να μην περάσει ο αντιλαικός προϋπολογισμός του 2021 της ενίσχυσης των κερδών των ιδιωτών, της καταστολής και των εξοπλισμών που χτυπά αλύπητα   μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στη κινητοποίηση των σωματείων

                                                       την Τρίτη 15/10 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12.00 

                                                      τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες- αποστάσεις)

 

Αγώνας για Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Δικαιώματα !

 

Δεν  θα περάσουν πάνω από τις ζωές μας

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.