• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προϋπολογισμός 2021: Ψήφισαν 5,5 δισ ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικές δαπάνες!

December 16, 2020 346

 

Εν μέσω πανδημίας. Με τα νοσοκομεία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας να στενάζουν κάτω από τις ελλείψεις. Μπροστά σε μια βαθιά κρίση που θα πλήξει τα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της ανέχειας και της φτώχειας. Μπροστά σε αυτή την τραγική πραγματικότητα για το ελληνικό λαό η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε μέσω του προϋπολογισμού δαπάνες ύψους 5,5 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικές δαπάνες!!!

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Ραφάλ που θα αποκτήσει η χώρας το 2021 από τη Γαλλία. Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις προβλέψεις του προϋπολογισμού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Άμυνα κάνοντας λόγο για …«αναγκαίες» δαπάνες.

 

Τα ποσά του κρατικού προϋπολογισμού για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, είναι αυξημένα κοντά κατά 400%! Χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Πέρα για την συμφωνία για την αγορά των γαλλικών μαχητικών στον προϋπολογισμό υπάρχουν κονδύλια για φρεγάτες, drones, υποβρύχια και ανανέωση οπλικών συστημάτων. Επίσης προβλέπονται προσλήψεις 15.000 επαγγελματιών στρατιωτικών όλων των ειδικοτήτων που θα ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις σε βάθος 3ετίας.

Οι προβλέψεις για τις στρατιωτικές δαπάνες από την εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό αλλά και οι σχετικοί πίνακες με τα ποσά που ακολουθούν είναι ενδεικτικά:

 

 

Εξοπλισμοί στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ

Η πολιτική των πανάκριβων εξοπλισμών παρότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να την εμφανίσει σαν «αναγκαία» για την άμυνα της χώρας έρχεται για να υπηρετήσει ΝΑΤΟικές ανάγκες. Εξάλλου ο κύριος όγκος των εξοπλιστικών προγραμμάτων γίνεται στο όνομα της αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας, όταν την ίδια στιγμή με την συγκεκριμένη χώρα πραγματοποιούνται κοινές «συμμαχικές» ασκήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.  Η πολιτική δαπάνης δισεκατομμυρίων για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς δεν προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης μιλώντας στη Βουλή:  «Κραυγαλέο παράδειγμα για την κατεύθυνση των εξοπλισμών είναι η ίδια η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αναφέρει ότι η αναβάθμιση των F-16 θα συμβάλει στα σχέδια της Συμμαχίας στην περιοχή. Τα σχέδια βέβαια αυτά του ΝΑΤΟ δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, αλλά την καταστροφή και του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. Η νέα “αγορά του αιώνα” και όλα τα υποπρογράμματα είναι ενταγμένα στην προώθηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε βάρος των λαών της περιοχής». 

ΠΗΓΗ:imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search