• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών για την επαγγελματική εκπαίδευση

December 17, 2020 452
Κινητοποιήσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα αύριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας - Συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Προπύλαια

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν εκπαιδευτικοί και φοιτητές σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επιπλέον, αντιδρούν και ενάντια στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΔΟΕ - ΟΛΜΕ στη Βουλή

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ θα προβεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 12.00, ενώ παράλληλα καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προβούν σε αντίστοιχες παραστάσεις στις ΔΔΕ ή ΠΔΕ, και σε όποια άλλη δράση κρίνουν πρόσφορη, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε για τον Προϋπολογισμό και τις μειωμένες δαπάνες για την Παιδεία, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Παρά την αρχική αστυνομική απαγόρευση, μετά από διαπραγματεύσεις και αρκετή καθυστέρηση, επετράπη στο Δ.Σ. να πραγματοποιήσει την διαμαρτυρία.

 

Επίσης, εν όψει  της ψήφισης του Νομοσχεδίου για την  Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, οργανώνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα προβεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 12.00 π.μ., ενώ παράλληλα καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προβούν σε αντίστοιχες παραστάσεις στις ΔΔΕ ή ΠΔΕ, και σε όποια άλλη δράση κρίνουν πρόσφορη, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Αλλά και η ΔΟΕ εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στη Βουλή, στις 12:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε από κοινού με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενο για τον Προϋπολογισμό του 2021 που περιλαμβάνει  περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία, προχωρά σε νέα κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας) την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 έξω από τη Βουλή.

Καταδικάζουμε την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την  Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει το άρθρο 114 με το οποίο, σε καταστρατήγηση κάθε έννοιας αντικειμενικότητας και ισονομίας, δημιουργούνται τοπικοί πίνακες προσλήψεων ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε παράκαμψη των ενιαίων πινάκων, καθώς και το άρθρο 123 με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά στην, ολοκληρωτικής έμπνευσης, αντικατάσταση  των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, με δοτούς εκπροσώπους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν την τακτική της επιβολής που ακολουθούν, να αποσύρουν τις ρυθμίσεις και να προσέλθουν, επιτέλους, σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Κάλεσμα Συλλόγων Φοιτητών 

Επιπλέον, στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, σε κινητοποίηση καλούν σύλλογοι εκπαιδευτικών και φοιτητών αντιδρώντας τόσο στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση όσο και στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΦΥΛΑΚΗ

Την ίδια στιγμή που η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα με εκατοντάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, η ΝΔ, αντί να κάνει έστω και τα ελάχιστα για να αντιμετωπίσει την πανδημία, ενισχύσει το ΕΣΥ, επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυσκολίες του λαού και την ίδια την συγκυρία με σκοπό να υλοποιήσει ακάθεκτη την στρατηγική της σε κάθε επίπεδο. Μπροστά στην επερχόμενη οικονομική ύφεση, οξύνει την καταστολή, στοχοποιώντας το φοιτητικό κίνημα, τη νεολαία και τα λαικά κεκτημένα εφόσον αυτά αποτελούν ανέκαθεν ανάχωμα για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Επιδιώκει, το προχώρημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης με την επιβολή μέτρων που αποτελούν casus belli για το φοιτητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες, προχορώντας σε εξαγγελίες για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το σχέδιο του επερχόμενου νομοσχεδίου που έχει δημοσιευτεί,  συμπεριλαμβάνει άμεση πρόσληψη 1000 αστυνομικών που θα υπάγονται στο Υπουργείο Χρυσοχοίδη, θα κυκλοφορούν εντός των πανεπιστημιακών χώρων με γκλοπ και χειροπέδες και θα έχουν την δυνατότητα να συλλαμβάνουν και να καλούν αυτεπάγγελτα τις λοιπές αστυνομικές μονάδες. Ταυτόχρονα, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ελέγχους εισόδου στα ιδρύματα, όπως και ποινικό και πειθαρχικό δίκαιο για κάθε «αντιακαδημαική» πράξη όπως πχ η υπόνοια αντιγραφης(!) προιωνίζοντας ένα πανεπιστήμιο φυλακή! Οι προτεραιότητες δεν κρύβονται καθώς την ίδια στιγμή που οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει, και ενώ γίνεται διαλογή ασθενών, η κυβέρνηση αντί να εξοπλίζει το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ, εξοπλίζει τα ΜΑΤ και τη πανεπιστημιακή αστυνομία

Η στόχευση της κυβέρνησης δεν είναι άλλη από το χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων και των συνδικαλιστικών πρακτικών εντός του πανεπιστημίου, καθώς αποτελεί τον μόνιμο βραχνά της αστικής στρατηγικής με την δυνατότητα των φοιτητών να μπλοκάρουν την κυρίαρχη πολιτική στην εκπαίδευση αλλά και να καθίσταται τροφοδότης και πυροδότης ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η κυβέρνηση μετά το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία επεξεργάζεται ήδη κεντρικο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, με αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής, όρια φοίτησης, δίδακτρα, Συμβούλια ιδρύματος. Η αστυνομία μέσα στις σχολές , όπου στα πρότυπα της χούντας  θα επιτηρεί και θα καταστέλλει τους φοιτητές , αποτελεί όριο, όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαία η στάση της κυβέρνησης να προχωρά ταχέως προς την κατάθεση του ίδιου του νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, των συλλογικών οργάνων και των οργάνων διοίκησης. Το υπουργείο κινείται με όρους «αποφασίζω και διατάζω» με ενδεικτική την στάση του ενόψει της τακτικής Συνόδου των Πρυτάνεων, με έκτακτες συνόδους στις οποίες απλά ανακοινώνονται οι προθέσεις του υπουργείου και διάθεση 30 εκ ευρώ για την φύλαξη των πανεπιστημίων, την ίδια ώρα που η αναλογική χρηματοδότηση του πανεπιστημίου για τις υπόλοιπες ανάγκες του, είναι υποπολλαπλάσια.

 

Δεν θα τους περάσει! Η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς ίχνος ντροπής, επιχειρεί να καταστείλλει τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλους όσοι κινητοποιούνται – από μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι και γιατρούς- με την ωμή βία, την οικονομική εξόντωση των προστίμων, με συλλήψεις, και έρχεται τώρα να βάλει μέσα στις σχολές μας τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου», να τσακίσει το φοιτητικό κίνημα και να αλλάξει άρδιν το ελληνικό πανεπιστήμιο. Φοβούνται τους αγώνες των φοιτητών και του λαού που έχουν σαρώσει  νομοσχέδια επί νομοσχεδίων και έσπασαν στην πράξη την τριπλή απαγόρευση στις 17 Νοέμβρη, στην απεργία της 26/11 και στις 6 Δεκέμβρη. Το φοιτητικό κίνημα, μαζί και όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα μείνει εκεί που είναι: στις δηλώσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΙΣΟΔΩΝ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ.

Ενόψει της τακτικής Συνόδου Πρυτάνεων, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17/12 και 12.00 στα Προπύλαια τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Συγκέντρωση και στα Προπύλαια

Στις 12 της Πέμπτης καλούν επίσης σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και άλλοι Σύλλογοι Φοιτητών 

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι τονίζουν σχετικά:

Φοιτητές, Μαθητές, Σπουδαστές και Εκπαιδευτικοί δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την Παιδεία που έχουμε ανάγκη!

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, κανένα μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας σε σχολές και σχολεία, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Αντί να πάρει ΤΩΡΑ μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης με κλειστά πανεπιστήμια σχολεία και σχολές προχωράει σε:

  • Κατάθεση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Πέμπτη 17/12 που θα οδηγήσει τους σπουδαστές ακόμα περισσότερο στο κυνήγι πιστοποιήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων για να έχουν ένα «χαρτί» ανάμεσα στα πολλά.
  • Παρουσίαση στη Σύνοδο Πρυτάνεων -που αιφνίδια ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα 15/12 αντί για 16/12-  νέου νομοσχεδίου για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Συζήτηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια, με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κάρτες εισόδου.

Παίρνοντας υπ όψιν τις νέες εξαγγελίες, τα εκρηκτικά προβλήματα που οι φοιτητές καθημερινά αντιμετωπίζουμε και την προηγούμενη απόφαση του Συλλόγου μας αποφασίζουμε:

  • Διοργάνωση κινητοποίησης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από κοινού με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 17/12 στο Σύνταγμα για να δώσουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση.
  • Μεταφορά της προγραμματισμένης μας κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 18/12 μαζί με τους μαθητές για να εκφράσουμε την εναντίωση μας για τα νέα μέτρα, να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε απαντήσεις για την διανομή των συγγραμμάτων μας, για την κατάσταση στις εστίες, τα μέτρα μπροστά στην εξεταστική μας, για τις πρακτικές και τις μετεγγραφές.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search