• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 23/12 για τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων

December 19, 2020 336

 

 

Οι μαθητές «σηκώνουν το γάντι» και απαντούν συλλογικά και αγωνιστικά στις προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών και στη θέσπιση βάσης επί του μέσου όρου της βαθμολογίας των υποψηφίων, εν μέσω πανδημίας.

«Η επιλογή που σκοπέυετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ» σημειώνουν μεταξύ άλλων υποψήφιοι που απευθύνονται στους συμμαθητές τους και προτείνουν την ψήφιση κειμένου διαμαρτυρίας από κάθε τάξη και τμήμα της Γ΄Λυκείου σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, οι συλλογικές αποφάσεις των μαθητών θα κοινοποιηθούν στους διευθυντές των σχολείων την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές καλούν σε μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά το κείμενο προς ψήφιση και το σχέδιο δράσης των μαθητών:

Όλοι εμείς ζούμε (οπως και όλος ο κόσμος) πρωτόγνωρες συνθήκες εδώ και τόσους μήνες.

Όλοι εμείς ξεκινήσαμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες απο πέρυσι και συνεχίζουμε και φέτος την προετοιμασία μας για να δώσουμε πανελλήνιες (αν όλα πάνε καλά) το καλοκαίρι του 2021. Για πολλούς μήνες τώρα αυτή η προετοιμασία γίνεται εν μέσω μιας οθόνης, κάτι που σίγουρα δε μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη προετοιμασία. Δε ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι τελικά η ύλη στην οποία θα εξεταστούμε.

Όλοι μας ξενυχταμε, αγωνιούμε, αγχωνόμαστε, πιεζόμαστε για το πως θα τα πάμε και για το τι θα γίνει. Έγκλειστοι στο σπιτι μας, χωρις να βλέπουμε τους συμμαθητές μας, χωρις να μπορούμε να ξεσκάσουμε έστω και λίγο πολλές φορές, σεβόμενοι την κατάσταση και τους γύρω μας.

Αλλα τα περνάμε όλα αυτά γιατί όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Να συνεχίσουμε τη μόρφωσή μας στο Πανεπιστήμιο. Να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η επιλογή που σκοπέυετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημιας και μολις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!

Μας φέρεστε σαν πειραματοζωα. Διαλύετε τη ψυχολογία μας.  Νιώθουμε ότι παίζετε με τις τύχες και το μέλλον μας. Νιώθουμε αδικημένοι.

Θέλουμε να σας πούμε κα. Κεραμέως … τώρα σας πήρε ο πόνος; ΤΩΡΑ; Μιλάτε για συνειδητοποιημένους μαθητές, αλλά μάλλον εσείς δεν εχετε συνειδητοποιήσει πως νιώθει και σκέφτεται ενας μαθητής και μια μαθητρια που δινουν πανελλήνιες.

Και η επιλογή σας αυτή εντείνει το άγχος μας, γιατί μας δημιουργεί και άλλη ανασφάλεια, που πραγματικά εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης πιστεύουμε πως δε χρειάζεται.  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!

Όλοι μας σας λέμε ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! Γιατί δε θα παραιτηθούμε μέχρι να διορθωθεί αυτή η αδικία.  Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας σε κάθε τάξη, τους καθηγητές και τους γονείς μας να μας στηρίξουν όπως μπορούν.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Προχωράμε σε:

  • Ψηφίζουμε αυτό το κείμενο σε κάθε τμήμα και τάξη Γ’ Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
  • Καταθέτουμε το κείμενο ΟΛΟΙ την Τρίτη 22/12 στους Διευθυντές στα σχολεία μας και στις Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Να χτυπάει όλη μέρα το τηλεφωνο στο Υπουργείο και να λέει: «Ήρθαν μαθητές της Γ Λυκείου και εδώ…»
  • Κινητοποιούμαστε οργανωμένα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ΞΑΝΑ στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 23/12.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search