• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Από την ΑΣΓΜΕ μέχρι τους γονείς στην Ορεστιάδα "Οχι" στην αλλαγή του συστήματος εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων

December 21, 2020 435

Ένα δυνατό  όχι λένε οι γονείς των μαθητών, δια της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Mαθητών Eλλάδας (ΑΣΓΜΕ) στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για θέσπιση κυλιόμενης βάσης εισαγωγής στα ΑΕι και διπλά μηχανογραφικά από το ερχόμενες κιόλας πανελλαδικές. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά: "Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να φέρει τέτοιες αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης! Δεν είναι τζογος το μέλλον των μαθητών!"

Επίσης δηλώνουν αντίθετοι και στο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα

Οι σύλλογοι γονέων του δήμου Ορεστιάδας ενώνουν τη φωνής τους και ζητούν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και να μην εφαρμοσθεί η τράπεζα θεμάτων

Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ αλλά και να μην εφαρμοστεί φέτος η τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου ζητούν οι σύλλογοι γονέων του δήμου Ορεστιάδας.

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ:
 
 

Ως ΔΣ της ΑΣΓΜΕ καταγγέλλουμε την προσφιλή τακτική της Κυβέρνησης να περνάει σημαντικές παρεμβάσεις για την Παιδεία εν μέσω καραντίνας. Η κυβέρνηση τη βδομάδα που πέρασε προχώρησε στην ψήφιση ενός συνολικού νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ενώ παράλληλα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, ανακοινώνοντας αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι οποίες πρόθεσή της είναι να ισχύσουν από φέτος.

 

Όπως την περίοδο της πρώτης καραντίνας, με το πολυνομοσχέδιο που, εκτός άλλων, αύξησε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα, εν μέσω πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται στη δεύτερη καραντίνα για να καταθέσει το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EEK), με κλειστά σχολεία. Ένα νομοσχέδιο μακριά από την ανάγκη για ποιοτική και αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, που την υποβαθμίζει.

Ο νέος νόμος δεν αναβαθμίζει τα ΕΠΑΛ για να παρέχουν γνώσεις ανάλογα με τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και την πρόσβαση στην εργασία. Δεν εξασφαλίζει την μόρφωση των παιδιών ώστε να βγαίνουν από τα ΕΠΑΛ ικανοί με όση γνώση χρειάζεται για να αντεπεξέλθουν σε απαιτητικά επαγγέλματα, που διαρκώς εκσυγχρονίζονται και αυτά. Αντίθετα, προσπαθεί να κάνει εργαζόμενους με λιγότερες γνώσεις, λιγότερα εργασιακά δικαιώματα και μάλιστα από πιο μικρή ηλικία που συνεχώς θα πρέπει να τρέχουν για να τα βγάζουν πέρα.

Πειραματόζωα...

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η υπουργός Παιδείας πέταξε στα μέσα της βδομάδας μία ακόμα «βόμβα» που ανατρέπει τον προγραμματισμό και τα σχέδια των παιδιών που βρίσκονται μισό χρόνο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με πρόθεση αυτές να ισχύσουν από φέτος, μετατρέποντας σε «πειραματόζωα» τους φετινούς υποψήφιους, που είναι πλέον επιβαρυμένοι, με το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους να το έχουν κάνει μέσω τηλεκπαίδευσης, κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν να εκτονώσουν πουθενά το βάρος αυτής της τόσο πιεστικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, θα μειωθεί ο αριθμός των επιλογών των υποψηφίων στο μηχανογραφικό, ενώ παράλληλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα θα μπορούν να καθορίζουν τα ίδια το ύψος της βάσης εισαγωγής τους. Αποτέλεσμα θα είναι πολύ λιγότεροι υποψήφιοι να πιάνουν τις σχολές της επιλογής τους. Μειώνοντας τις επιλογές των υποψηφίων, μειώνουν και τις πιθανότητές τους να περάσουν σε μια σχολή, ενώ καθιστούν τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού ακόμα πιο αγχωτική και ανταγωνιστική.

Μαζί μ' αυτά, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει και μια δεύτερη φάση συμπλήρωσης μηχανογραφικού για όσους δεν περάσουν στην πρώτη. Στη δεύτερη φάση όμως θα μπορούν να επιλέξουν μόνο ανάμεσα στα Τμήματα εκείνα όπου έχουν μείνει κενές θέσεις.

 

Δεν είναι τζόγος

Ως γονείς δηλώνουμε : Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να φέρει τέτοιες αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης! Δεν είναι τζογος το μέλλον των μαθητών !!!

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλή άνοιγμα των σχολείων γιατί θεωρούμε την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αναντικατάστατη και απαιτούμε :

  • Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου για την Επαγγελματική εκπαίδευση.

  • Πραγματική κάλυψη της ύλης δια ζώσης

  • Αναπροσαρμογή της ύλης ανά τάξη και μείωση της εξεταστέας ύλης- ορισμός ΤΩΡΑ της εξεταστέας ύλης για τους μαθητές της Γ λύκείου & καμία αλλαγή στο τρόπο εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Οι σύλλογοι γονέων του δήμου Ορεστιάδας ενώνουν τη φωνής τους και ζητούν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και να μην εφαρμοσθεί η τράπεζα θεμάτων 

Η ανακοίνωση: 

Η κατάσταση που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα λόγω πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας. Πέρα από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει μία οικογένεια, τις οικονομικές δυσκολίες, την κοινωνική απομόνωση, βασικό μέλημα όλων μας είναι η ψυχολογική στήριξη των παιδιών μας.

Τα παιδιά μας από πέρσι το Μάρτιο ουσιαστικά έχουν χάσει τη δια ζώσης επαφή με το σχολείο. Τα μαθητικά τους χρόνια περνούν χωρίς όμορφες αναμνήσεις, χωρίς χαρά. Ζουν απομονωμένα από τους φίλους και τις παρέες τους. Καλούνται να βρίσκονται καθημερινά ατελείωτες ώρες μπροστά σε μία οθόνη, ακόμη και κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να παρακολουθούν όπως μπορούν τη διδασκαλία των μαθημάτων τους. Μια τέτοια διαδικασία όχι μόνο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μάθημα στην τάξη, αλλά είναι επίπονη και κουραστική.

Για έναν έφηβο αυτή η  συνεχιζόμενη κατάσταση εγκλεισμού είναι από μόνη της εξαιρετικά δυσμενής, πόσο μάλλον όταν πρέπει να προετοιμαστεί κάτω από τέτοιες συνθήκες για να δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις!

 

Με τα δεδομένα αυτά και μάλιστα όταν δεν είναι καν γνωστό το πότε θα λειτουργήσουν πάλι τα σχολεία ή σε ποια ύλη τελικά θα εξεταστούν, θεωρούμε απαράδεκτο να προωθούνται αλλαγές στο σύστημα πρόσβασής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Οποιαδήποτε μεταβολή θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί έγκαιρα, με την είσοδό των παιδιών στο Λύκειο, ώστε να έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρειάζονται ηρεμία και όχι αιφνιδιασμούς που θα τους προκαλέσουν επιπλέον αναστάτωση! Το υπουργείο προτείνει τη θεσμοθέτηση βάσης εισαγωγής σε κάθε τμήμα επί του μέσου όρου μορίων που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν εισακτέοι με χαμηλή βαθμολογία. Αυτό σημαίνει αυτόματα τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Γνωρίζουμε όμως όλοι πολύ καλά πως όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να σπουδάσουν ότ,ι επιθυμούν σε ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Ο περιορισμένος αριθμός τμημάτων που θα μπορούν να δηλώσουν οι υποψήφιοι στο πρώτο μηχανογραφικό κάνει την επιλογή τους πολύ δύσκολη, γιατί θα ρισκάρουν διαλέγοντας κάποιες μόνο από τις σχολές που τους ενδιαφέρουν, με τον κίνδυνο όχι μόνο να μην περάσουν πουθενά, αλλά και να μη μείνουν κενές θέσεις στα υπόλοιπα τμήματα της αρεσκείας τους, ώστε να τα δηλώσουν στη φάση του δεύτερου μηχανογραφικού. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε τμήματα με κενές θέσεις και παιδιά που θα μείνουν έξω από τα Πανεπιστήμια!

Ως Δ.Σ  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείων του δήμου Ορεστιάδας επισημαίνουμε τέλος πως ήδη έχουν χαθεί πολύτιμες διδακτικές ώρες λόγω απουσίας εκπαιδευτικών. Πιστεύουμε λοιπόν ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η ψυχική ηρεμία των παιδιών μας και γι αυτό ζητούμε:

Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ

Να μην εφαρμοστεί φέτος η τράπεζα θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου

 

Να ανακοινωθεί άμεσα περικοπή της ύλης για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών που δίνουν μεγάλο αγώνα σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο!

Ορεστιάδα, 21 Δεκεμβρίου 2020

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων:

1oυ ΓΕ.Λ. Ορεστιάδας

2ου ΓΕ.Λ. Ορεστιάδας

1ου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας

ΓΕ.Λ. Ν. Βύσσας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search