• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική πολιτική …

December 22, 2020 319

 

Από την αρχή της Πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά προσχωρήσει στην κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, την πολιτική των απαγορεύσεων και της καταστολής. Αυτό φάνηκε και από τις πρόσφατες εξελίξεις με τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις των δημόσιων συναθροίσεων και την πολιτική της τρομοκρατίας μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, την απεργία στις 26 Νοέμβρη και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Μπροστά σε αυτές τις κινητοποιήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είτε περιορίστηκε σε επικοινωνιακού τύπου συμβολικές εκδηλώσεις όπως στις 17 Νοέμβρη, είτε ακόμα χειρότερα στάθηκε στην πραγματικότητα απέναντι, όπως στην απεργία στις 26 Νοέμβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του έχει προσχωρήσει από την αρχή κιόλας της πανδημίας του κορονοϊού στη γραμμή της «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» του Μητσοτάκη.

Μετά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που ακολούθησε τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, με τα εκατοντάδες πρόστιμα και τις κοντά 400 προσαγωγές με τις μισές σχεδόν από αυτές να μετατρέπονται σε συλλήψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ δημαγωγίας με τον Σπίρζτη να δίνει σόου στο κοινοβούλιο προσφέροντας ανθοδέσμες στο Μ. Χρυσοχοΐδη. Πρόθεσή του να διαμαρτυρηθεί υποτίθεται για το προκλητικό περιστατικό της καταστροφής μιας ανθοδέσμης από έναν αστυνομικό των ΜΑΤ, η οποία προοριζόταν να κατατεθεί στο σημείο δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. Ο τρόπος όμως με τον οποίο στάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης αποκαλύπτεται από την πρόταση που κατάθεσε στη Βουλή 2 μέρες μετά την 6η Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, ο Σπίρζτης -που μια μέρα πριν πρόσφερε ανθοδέσμες στον υπουργό δημόσιας τάξης για να καυτηριάσει υποτίθεται τη στάση των αστυνομικών- κατέθεσε στη συνέχεια τροπολογία, η οποία ζητάει να δοθεί από την κυβέρνηση ένας μισθός παραπάνω, ως βοήθεια, στο προσωπικό της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα η τροπολογία ζητά την «παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού». Λίγες μόνο μέρες μετά το κρεσέντο της ακροδεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ με πογκρόμ συλλήψεων και προσαγωγών, με την αστυνομία να τρομοκρατεί και να επιδίδεται σε σκληρή καταστολή με χημικά, ξύλο και αύρες, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να προτείνει την τροπολογία που επί της ουσίας επιβραβεύει αυτό το όργιο καταστολής. Για τέτοια κάλπικη αντιπολίτευση γίνεται λό­γος…

…μπροστά στα εθνικά ζητήματα
και το ρόλο του ιμπεριαλισμού

Ενδεικτική της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του είναι και η στάση του απέναντι στον ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, όπως επίσης και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα εθνικά ζητήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπροστά στις αμερικάνικες εκλογές σε έγγραφο ενημέρωσης των βουλευτών του αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα ότι «O ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει στηρίξει σταθερά τις αριστερές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος όπως και τα κινήματα των ΗΠΑ και για αυτό το λόγο πριν τις εκλογές χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τυχόν εκλογή του Μπάιντεν», ενώ δε διστάζει να διαφημίσει τις υποτελείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη συνολικότερη ξενόδουλη στάση του όσο ήταν κυβέρνηση τονίζοντας: «Κληροδοτήσαμε κάποια διπλωματικά εργαλεία στην Κυβέρνηση (Στρατηγικός Διάλογος με ΗΠΑ, σχήμα 3+1, Νομοσχέδιο EastMed, αναθεώρηση Συμφωνίας αμυντικής Συνεργασίας για διευκολύνσεις σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξ/πολη). Αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν με όρους και όχι με παραχωρήσεις εκ των προτέρων». Είναι αυτές οι συμφωνίες που σαν κυβέρνηση έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ και αλυσόδεσαν ακόμα περισσότερο τη χώρα στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, εδραιώνοντας ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της για να εξυπηρετηθούν οι κατακτητικοί σκοποί της αμερικάνικης υπερδύναμης στην περιοχή. Προσέβλεπε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανταλλάγματα στο πεδίο των εθνικών ζητημάτων και ιδιαίτερα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τώρα, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις υποτελείς συμφωνίες που υπέγραψε, πλειοδοτώντας στην πολιτική της υποτέλειας και της ξενοδουλείας, συναγωνιζόμενος έτσι τη ΝΔ για το ποιος θα επικρατήσει σε αυτό το ρεσιτάλ ραγιαδισμού.

***

Τις διαβεβαιώσεις υποτέλειας άλλωστε επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου. Ο ίδιος είπε για την εκλογή Μπάιντεν και για τον ίδιο το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «έχει αποδείξει επί δεκαετίες ότι αποτελεί φίλο της χώρας μας και γνώστη των εξελίξεων στην περιοχή μας». Μάλιστα, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του, ο ίδιος θεωρεί κλειδί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των ελληνοτουρκικών προβλημάτων την ε­νίσχυση των ελληνοαμερικάνικων σχέσεων. Η ενίσχυση αυτών των σχέσεων δεν ισοδυναμεί με τίποτε περισσότερο παρά με μεγαλύτερο σφίξιμο των δεσμών της εξάρτησης. Η πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ -τόσο ως κυβέρνηση όσο και τώρα από τη σκοπιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης- επιβεβαιώνει το ρόλο του ως του δεύτερου βασικού πυλώνα του αστικού συστήματος σε επίπεδο κυβερνητικής εξουσίας. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει ελάχιστα από αυτήν της ΝΔ και σε δευτερεύοντα ζητήματα. Το κύριο είναι η ταύτισή τους σε όλα τα βασικά πολιτικά ζητήματα. Από αυτήν την άποψη η μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση για την οποία έκανε λόγο ο ίδιος ο Τσίπρας στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματός του δεν είναι τίποτα περισσότερο από λόγια του αέρα και δημαγωγικές προσπάθειες να περισώσει τα προσχήματα και να ξεχωρίσει ψευδεπίγραφα από την κυβέρνηση.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search