• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ό, τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο

December 23, 2020 3563

 

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους στίχους του γνωστού αυτού λαϊκού τραγουδιού στην περίπτωση του πολύπαθου ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και αυτό να αποτελέσει για μας τους Αργυράδιτες ένα μάθημα για το τι ακριβώς μας περιμένει, εάν επιτρέψουμε και δεν αντιδράσουμε στα σχέδια της δημοτικής αρχής για το δικό μας Τεμπλόνι στα Λεύτερα.

Αντί λοιπόν για κείμενο που ίσως κουράσει τους αναγνώστες παραθέτω μια σειρά φωτογραφιών από το αρχείο μου, τότε που υπηρετούσα στο Δημοτικό σχολείο Κάτω Κορακιάνας που αφορούν τα εγκαίνια του ΧΥΤΑ Τεμπλόνιου εκεί γύρω στις αρχές του 2000.

Είχαμε, λοιπόν, κληθεί να παρευρεθούμε μεταξύ άλλων και αρκετά Δημοτικά σχολεία με ομάδες μαθητών μας για να θαυμάσουμε το έργο που θα μετέτρεπε την μέχρι τότε χωματερή σε έναν υπερσύγχρονο ΧΥΤΑ.

Στη φωτογραφία των εγκαινίων μπορούμε μεταξύ άλλων να διακρίνουμε πολύ γνωστά ανακυκλώσιμα στελέχη της Τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και αρκετούς συναδέλφους διευθυντές Δημοτικών σχολείων.

Όλα τότε φάνταζαν ιδανικά και για τους κατοίκους του Τεμπλονίου ιδανικότερα. Ο κύριος Νομάρχης καμάρωνε για το έργο, ο εργολάβος ήταν κι αυτός περήφανος και ικανοποιημένος από κάθε άποψη και όλοι εμείς οι υπόλοιποι μαθητές - εκπαιδευτικοί ήμασταν οι γλάστρες σε μία «ωραία ατμόσφαιρα», όπως την παλιά καλή ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Το τι επακολούθησε δυστυχώς τα επόμενα χρόνια … το γνωρίζουμε όλοι Κερκυραίοι και όχι μόνο. Πήγαν περίπατο και οι μεμβράνες, οι μηχανισμοί καύσης βιοαερίου αμφιβάλλω, αν λειτούργησαν ποτέ, όπως και ο βιολογικός  για τα σουρώματα και η πλύση των τροχών των απορριμματοφόρων.

Ναι όπως το διαβάζετε! Μέχρι και «μπουγάδα» στις ρόδες των απορριμματοφόρων προβλεπόταν.

Αυτά λοιπόν έγιναν τότε, γιατί σήμερα οι Τεμπλονιώτες καλούν τον «Δημόκριτο» γιατί λέει ανιχνεύθηκαν βαρέα μέταλλα στο λάδι τους και ποιος ξέρει τι άλλο θα βρεθεί! Όπως πάντα στα παραμύθια κάπου υπάρχει ο δράκος!!!

Για όλα τα παραπάνω αγαπητοί συγχωριανοί Αργυραδίτες, Μαραθιώτες και Περβολιάτες είναι ανάγκη να αντισταθούμε  και μην επιτρέψουμε να καταστρέψουν την περιοχή μας. Ειδικά για μας Αργυραδίτες ισχύει το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Κάπως, έτσι, χάσαμε το γήπεδο τότε που μας υποσχέθηκαν κλειστά αθλητικά κέντρα. Βρε σύμπτωση και ο Σ.Μ.Α κλειστός θα είναι λένε! Μη μας παραμυθιάζουν. Ας ακούσουμε το παράγγελμα του ποιητή: Αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής μας.

Υ.Γ persona non grata για τις Αργυράδες, όποιος υπογράψει να προχωρήσει ο σκουπιδότοπος στα Λεύτερα

Νίκος Καββαδίας (Δάσκαλος)

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search