• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το μήνυμα για τις γιορτές του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

December 24, 2020 3055

Μέσα στο χρόνο που φεύγει σε λίγες μέρες, νιώσαμε τις συνέπειες της άκριτης ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον. Εισβάλλουμε όλο και περισσότερο στους βιότοπους της άγριας ζωής με αποτέλεσμα να μολυνόμαστε από ιούς που στο παρελθόν παρέμεναν κλειστοί στο ζωϊκό βασίλειο.

Δυστυχώς, στη χώρα μας, μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, πέρασαν νομοσχέδια που κατέλυσαν κάθε πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος, όπως οικοδόμηση περιοχών Νατούρα και εγκατάσταση γιγάντιων ανεμογεννητριών σε ορεινές δασικές περιοχές.

Σε τοπικό επίπεδο, περιφερειακή και δημοτική αρχή Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έδωσαν το παρόν στη φιέστα της κυβέρνησης στον Ερημίτη και πρόσφατα δέχτηκαν την πρόταση ξενοδοχειακής εταιρείας να εξαγοράσει έκταση γης 70 στρεμμάτων αντί να παραχωρηθεί στο δήμο ως αντιστάθμισμα του δικαιώματος ξενοδοχειακών μονάδων για υπερδόμηση στο χώρο του παλαιού Club Med στη Δασιά.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας είναι πάντα δίπλα στα κινήματα του νησιού, στον Ερημίτη, στο Τεμπλόνι, στον Ίσσο, στη Λευκίμμη, στη Δασιά και στέλνει μηνύματα συμπαράστασης στα κινήματα των άλλων Ιόνιων Νησιών καθώς και σε όλη την Ελλάδα.

Ευχόμαστε στους συμπολίτες μας μια καλύτερη νέα χρονιά, δύναμη να ξεπεράσουμε την πανδημία και να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με σεβασμό στην υγεία μας και το φυσικό περιβάλλον!

Καλές Γιορτές!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search