• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση» με τη Cisco υποστηρίζει η Βούλτεψη αδειάζοντας την υπουργό Παιδείας

December 24, 2020 446


«Δεν υπάρχει σύμβαση. Ποια σύμβαση; Είναι δωρεάν σε 44 χώρες. Δεν είναι δωρεά, είναι δωρεάν» επανέλαβε πολλές φορές η βουλεύτρια της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη αδειάζοντας την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει αφενός κάνει λόγο για σύμβαση και αφετέρου ότι «η σύμβαση είναι στο γραφείο μου, να έρθουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να τη δουν». Οι σκιές και τα ερωτήματα μέρα με τη μέρα πληθαίνουν, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τα τεράστια προβλήματα που έχουν καταγγελθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με την Νίκη Κεραμέως, να αρνείται προβλήματα ή να μιλά για μεμονωμένα περιστατικά, ενώ άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των συμβάσεων με την εταιρεία (αν τελικά υπάρχουν) καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμβάσεις είναι τρεις.

«Η Cisco είναι δωρεάν σε 44 χώρες για να προβάλει την πλατφόρμα της» αποκάλυψε η Σοφία Βούλτεψη στο Kontra Channel αδειάζοντας την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία είχε κάνει λόγο για σύμβαση, την οποία δεν έδινε στη δημοσιότητα. «Δεν υπάρχει σύμβαση. Ποια σύμβαση; Είναι δωρεάν σε 44 χώρες. Δεν είναι δωρεά, είναι δωρεάν» επανέλαβε πολλές φορές η βουλεύτρια της Ν.Δ. μετά τις πιέσεις των δημοσιογράφων. Τα παραπάνω αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι δια τις πλαγίας οδού, μέσω της Έκθεσης Αντικτύπου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποκαλύφθηκε προ ημερών, ότι το υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει, για το σχολικό έτος 2020-21, δύο συμβάσεις δωρεάς με την εταιρεία Cisco για την τηλεκπαίδευση, με μία τροποποίηση επίσης στις 4 Δεκεμβρίου. Είχε υπογραφεί επίσης μία ακόμα σύμβαση στα μέσα Μαρτίου, ενόψει του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αρνείται επί μήνες να καταθέσει στη Βουλή «τη σύμβαση» με την εταιρεία, λέγοντας επανειλημμένα ότι «η σύμβαση είναι στο γραφείο μου, να έρθουν οι εκπροσωποι των κομμάτων να τη δουν».

Οι σκιές και τα ερωτήματα μέρα με τη μέρα πληθαίνουν, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τα τεράστια προβλήματα που έχουν καταγγελθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με την Νίκη Κεραμέως, να αρνήται προβλήματα ή να μιλά για μεμονωμένα περιστατικά.

Τέτοια προβλήματα αναφέρθηκαν έντονα τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης με την ίδια την εταιρεία Cisco που παρέχει τη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης να παραδέχεται από την πλευρά της τα μεγάλα προβλήματα.

Έχουν υπάρξει ακόμα και καταγγελίες για παρέμβαση εξωσχολικών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, εγείροντας ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις τρεις πλέον γνωστές συμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της CISCO Hellas ΑΕ για την τηλεκπαίδευση, τις οποίες αποκρύπτει επί μήνες η Νίκη Κεραμέως και η ύπαρξή τους έγινε γνωστή από «καραμπόλα», μέσω της Έκθεσης Αντικτύπου για την τηλεκπαίδευση που εκπόνησε το ΕΚΠΑ. Καμία από τις συμβάσεις αυτές δεν έχει αναρτηθεί δημόσια, παρά τα επίμονα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι δηλώσεις της Βούλτεψη δημιουργούν περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις του υπουργείου με τη Cisco και το τι τελικά συμβαίνει.

ΠΗΓΗ: The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search