• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγγ. Χατζάκης καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ: " Η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι εύκολη ... δεν θα έπρεπε να κλείσουν καν" - Διαφωνίες ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

December 26, 2020 648

 


Η δήλωση Άγγελου Χατζάκη καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ: " Η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι εύκολη ... δεν θα έπρεπε να κλείσουν καν" φανερώνει πολλά τόσο για τις διαφωνίες μεταξύ ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, όσο και για την πολιτική της κυβέρνησης που επιδεικτικά αγνοεί από την αρχή της χρονιάς τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας εμμένοντας στην τηλεκπαίδευση προκαλώντας τη μορφωτική και ψυχολογική καταστροφή της νέας γενιάς. 

Όσο για το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο, οι ειδικοί μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να διαφωνούν σχετικά με την αναγκαιότητα να ξεκινήσει η διά ζώσης εκπαίδευση σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγένων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, και ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ζήτημα, το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το πότε ανοίγουν τα σχολεία.


Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζάκης σημείωσε ότι η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ δήλωσε ότι «δεν θα έπρεπε να κλείσουν καν» το διάστημα του lockdown. Από την άλλη, εμφανίστηκε προβληματισμένος για τον πότε και το πώς θα ανοίξουν οι υπόλοιποι τομείς της παραγωγικής και κοινωνικής δραστηριότητας.


Στον αντίποδα, ο κ. Εξαδάκτυλος αντέτεινε ότι δεν μπορουμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές, καθώς «αρχίσαμε να βλέπουμε αποτελέσματα του απαγορευτικού μόλις κλείσαμε τα σχολεία και των τριών βαθμιδων». Όπως σημείωσε ο ίδιος, το ίδιο παρατήρησαν και άλλα κράτη.
Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα απασχολήσει την Επιτροπή των Ειδικών στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε θα «έχουμε περισσότερα στοιχεία και προβλέψεις». «Με βάση αυτό θα υπάρξει και η αντίστοιχη τοτοθέτηση την οποία δεν μπορώ ν προβλέψω αυτή τη χρονική στιγμή».

ΠΕΤΣΑΣ για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία 2021

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζάκης επανέλαβε ότι κακώς έκλεισαν τα σχολεία, ότι δεν είναι ωραίο να διαφωνούν οι ειδικοί ανοιχτά και ότι τα στοιχεία από διαφορετικές χώρες δείχνουν ότι τα σχολεία δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην εξάπλωση του κορονοϊού και δεν συνεισφέρουν στην εξέλιξη της πανδημίας. «Οι μεταδόσεις, οι λοιμώξεις έρχονται απο το σπίτι στα σχολεία, όπου δεν υπάρχει περαιτέρω επέκταση».


Στέλιος Πέτσας: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε σήμερα ότι θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 8 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος, μιλώντας επίσης στο OPEN, επισήμανε ότι η επιστροφή στη σχολική κανονικότητα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Μάλιστα, τόνισε ότι όταν δωθεί το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων, αυτό θα ισχύει για όλες τις σχολικές βαθμίδες και όχι μόνο για την Πρωτοβάθμια.

«Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 9 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», δήλωσε.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι μετά τα σχολεία υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν και άλλους τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση την διατήρηση της καλής «πτωτικής πορείας που έχουμε».

Ίδια μέτρα και την Πρωτοχρονιά
Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η άρση των μέτρων του lockdown θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Ο ίδιος σημείωσε ότι όλο αυτό το μεσοδιάστημα του εμβολιασμού ενάντια στην πανδημία «θα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα, τη μάσκα μας, τις αποστάσεις, την ατομική υγιεινή, όλα αυτά, με τα οποία συνηθίσαμε να ζούμε τους τελευταίους 10 μήνες».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Τα Χριστούγεννα ήταν ένα πρώτο κρας τεστ, δεν τελειώσαμε, όμως, έχουμε μπροστά μας την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Επομένως, ο στενός κύκλος είναι καθοριστικός. Και για την Πρωτοχρονιά θα ισχύσει το ίδιο πλαίσιο».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search