• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το 2020 μοιράζει τρόφιμα στους φτωχούς, το 2019 έκρινε ότι η κατάργηση των επιδομάτων και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων «τεκμηριώνεται επαρκώς»

December 28, 2020 205

 

►Το 2010 η κυρία που προσφέρει στο παιδάκι τα τρόφιμα, ψηφίζει θετικά την συνταγματικότητα του πρώτου μνημονίου.

►Το 2012 εισηγείται την απόρριψη των αιτήσεων των Δήμων Γραμματικού και Κερατέας Λαυρεωτικής που ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2009, που ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στην Κερατέα και το Γραμματικό

►Το 2012, δίνει το Πράσινο φως και για την Ελντοράντο Γκολντ στη Χαλκιδική, απορρίπτοντας την προσφυγή κατοίκων της Χαλκιδικής που ζητούσαν αναστολή σχετικών αποφάσεων κυρίως λόγω σοβαρών περιβαλλοντικών λόγων.

►Το 2015, εισηγείται την πρόταση που τελικά εγκρίνεται από το το ΣτΕ για τη συνέχιση των έργων των Μεταλλείων χρυσού Χαλκιδικής, στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών, απορρίπτοντας την προσφυγή 264 κατοίκων που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για: 1) τις μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας και 2) την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

►Το 2015 στη δίκη Παπακωνσταντίνου το ειδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχε και η ίδια φυσικά, επέβαλε ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή στον πρώην υπουργό.

►….είχε την άποψη ότι το επίμαχο ψηφιακό αρχείο της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ δεν μπορεί κατά τον νόμο να θεωρηθεί καν ως έγγραφο

►Και φτάνουμε στο 2019 όπου η ολομέλεια του ΣτΕ με προεδρεύουσα την πρόεδρο του δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έκρινε ότι η κατάργηση των επιδομάτων και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους «τεκμηριώνεται επαρκώς».

  Το βέβαιο επίσης είναι ότι αυτό που με “αγάπη” προσφέρει στο παιδί θα του το πάρει πίσω εκατό φορές.

 Γιατί έτσι κάνουν οι άνθρωποι που αγκαλιάζουν και που υπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι άνθρωποι που προστατεύουν τα ιδιωτικά κεφάλαια. Ένα δίνουν, εκατό παίρνουν.

 Πόση ανοχή λοιπόν, μπορούμε να επιδείξουμε σε μια εικόνα –σύμβολο που το ανάλγητο κράτος αποθρασύνεται φροντίζοντας να καλύψει το θράσος του καταπατώντας και ποδοπατώντας λέξεις και έννοιες όπως αυτές της προσφοράς της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης;

Το σίγουρο πάντως είναι ότι πουθενά σε αυτή την εικόνα δεν υπάρχουν αυτές οι λέξεις και αυτές οι έννοιες. Υπάρχει μόνο η έννοια του καπιταλισμού. Οι καταπιεστές από τη μια και οι καταπιεζόμενοι από την άλλη…

(Σταχυολογώντας από μια ανάρτηση της Καλλίτσας Βλάχου στο fb)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search