• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επιστολή μαθήτριας προς τη Ν. Κεραμέως: "Σκεφτείτε, ότι βρίσκονται τα παιδιά σας σε αυτή την θέση, αλλά τι λέω, τα παιδιά σας μπορούν να σπουδάσουν σε όποιο κολέγιο επιθυμούν."

December 28, 2020 489
Επιστολή μαθήτριας της Γ' Λυκείου προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως: «Σκεφτείτε, ότι βρίσκονται τα παιδιά σας σε αυτή την θέση, αλλά τι λέω, τα παιδιά σας μπορούν να σπουδάσουν σε όποιο κολέγιο επιθυμούν. Μετά αναφέρετε ότι υπάρχει ισότητα στην παιδεία...»

Γράφει η Νικολέττα Στριμπίνου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Μακροχωρίου Ημαθίας

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,

Οι συνθήκες που βιώνουμε, είναι πρωτόγνωρες για όλους μας, πόσο μάλλον για εμάς τους μαθητές. Κάθε μέρα, ανακοινώνεται και μια καινούρια αλλαγή. Πόσο εύκολο θεωρείτε, ότι είναι για εμάς να συναρμοστούμε σε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα, σχεδόν, στη μέση της χρονιάς; Είναι η δεύτερη φορά, λοιπόν, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τηλεκπαίδευση.

Σαφέστατα, πριν λίγους μήνες, η κατάσταση ήταν πιο ελαστική, εφόσον για την περσινή Γ’ Λυκείου, τα διαδικτυακά μαθήματα δεν ήταν υποχρεωτικά. Φυσικά, δεν έπαιρναν και απουσίες, αν αποφάσιζαν να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Έρχομαι, λοιπόν, στο σήμερα για να σας υπενθυμίσω, ότι όχι μόνο τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά, αλλά προσμετρούνται οι απουσίες μας, ακόμη κι αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα με το internet. Σαν να ευθύνεται ο ίδιος ο μαθητής. Σαν να θέλει να πάρει απουσίες. Βέβαια, δεν είναι στις πρωταρχικές σας σκέψεις το πώς και το αν ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα. 

Όσον αφορά την ροή των μαθημάτων , δηλώνετε πως όλα κυλούν ομαλά και η ύλη προχωρά κανονικά, χωρίς προβλήματα. Δεν νομίζω να έχετε στοιχεία γι’ αυτές σας τις δηλώσεις, διότι πολύ απλά είναι ψευδείς. Εκτός, βέβαια, κι αν στηρίζεστε μόνο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Κατά βάθος γνωρίζετε κι εσείς, οι ίδιοι, ότι τα τηλεμαθήματα, δεν είναι ίδια με τα δια ζώσης. Συχνά, το Webex μας “πετά έξω”. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα. Επίσης, το εύρος της ύλης για εμάς, τους φετινούς απόφοιτους, είναι τεράστιο.

 

Είναι, λοιπόν, δύσκολο για τους καθηγητές να ολοκληρώσουν όλη αυτή την ύλη. Μπορεί να είμαστε η γενιά της τεχνολογίας, όμως δεν είμαστε ρομπότ, για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τόσες πληροφορίες. Φέτος, η καραντίνα μας βρήκε σε μια περίοδο που δεν ολοκληρώσαμε το 80% της ύλης, όπως πέρυσι. Αυτό που ζητάμε, είναι να μειώσετε την εξεταστέα ύλη, γιατί όλο αυτό λειτουργεί αντιπαιδαγωγικά. Είναι πολύ δύσκολο να είμαστε επτά ώρες μπροστά σε μια οθόνη για να παρακολουθήσουμε μαθήματα. Μόνο αυτές όμως, δεν είναι αρκετές.

Καλούμαστε να αφιερώσουμε πολύ περισσότερο χρόνο, για να διαβάσουμε το υλικό που μας στέλνουν οι καθηγητές μας, καθώς δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα για να τα εκτυπώσουμε. Έτσι, λοιπόν, είναι λογικό, να αντιμετωπίζουμε πονοκεφάλους αλλά και προβλήματα όρασης. Ναι κ.Κεραμέως, δεν καταγόμαστε όλοι από εύπορες οικογένειες που να μπορούν να μας παρέχουν τα πάντα. Κυρίως, αν εσείς μας “στερήσετε” τη δυνατότητα να περάσουμε στη σχολή που επιθυμούμε, δεν διαθέτουν όλοι τα κεφάλαια για να μας στείλουν στο εξωτερικό να σπουδάσουμε.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, όλες οι αλλαγές γίνονται με σκοπό να μας βοηθήσετε. Πέρα όμως, από πολλά άλλα ενδεχόμενα που δεν έχετε εξετάσει για να προβείτε σε τέτοιου είδους αλλαγές, έχετε αδιαφορήσει και για την ψυχολογική μας κατάσταση. Αναλογιστείτε πόσο δύσκολο είναι για εμάς, να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέα συστήματα, νέες μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά, συμβάλλουν στο να είμαστε ακόμη περισσότερο αγχωμένοι. Δε νομίζετε κι εσείς, ότι κάπου πρέπει να βάλετε ένα όριο με τις αλλαγές; Μας φέρεστε σαν να είμαστε πειραματόζωα, σαν άβουλα όντα. Σαν να μας εκδικείστε για κάτι. Είναι ανυπόφορη αυτή η κατάσταση και κάνετε τα πάντα, για να την χειροτερέψετε. Σκεφτείτε, ότι βρίσκονται τα παιδιά σας σε αυτή την θέση, αλλά τι λέω, τα παιδιά σας μπορούν να σπουδάσουν σε όποιο κολέγιο επιθυμούν. Μετά αναφέρετε ότι υπάρχει ισότητα στην παιδεία...

Θα σας ζητούσα, λοιπόν, να λάβετε υπόψη σας το email μου και να σταματήσετε τις αλλαγές. Αν πραγματικά, μας καταλαβαίνετε και αν θέλετε να μην σας χλευάζουν για τις πράξεις σας, απλά βοηθήστε μας, σαν να βοηθάτε τα παιδιά σας. Το δωμάτιο μας, είναι το σχολείο μας, η αυλή μας, ακόμη και ο χώρος διασκέδασής μας. Ζητάμε να δείξετε λίγη κατανόηση και να αποφασίσετε πρωτίστως για την μείωση της ύλης, αλλά και για ένα σύστημα υπέρ των μαθητών, πάντα βασισμένο στις δυνατότητες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.                                               

Με εκτίμηση, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Μακροχωρίου Ημαθίας

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search