• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στην Κέρκυρα νεαρά άτομα καταφεύγουν στην κοινωνική πρόνοια

December 29, 2020 3048
 
 

Το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών εκπόνησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας για τους ανθρώπους, που χρειάζονται στήριξη λόγω της παρατεταμένης ανεργίας ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής, Ανδρέα Σκούπουρα η αύξηση των αιτημάτων κινείται στο 25% σε σχέση με πέρσι. Το πρόβλημα έχει επεκταθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου η ανεργία φέτος ήταν μεγάλη λόγω του γεγονότος, ότι δεν δούλεψαν πολλές επιχειρήσεις.

 

Στο 20% είναι αυξημένα τα αιτήματα για βοήθεια στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, όπου συνολικά μοιράστηκαν 190 σακούλες με τρόφιμα σε ισάριθμες οικογένειες για να περάσουν τα Χριστούγεννα. Οι ανάγκες μεγάλωσαν εξαιτίας των προβλημάτων στον τουρισμό δεδομένου, ότι το καλοκαίρι πολλές επιχειρήσεις έμειναν κλειστές και η ανεργία αυξήθηκε.
Ακούμε τον Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, Ανδρέα Σαγιά.

 

Το ίδιο ποσοστό αύξησης των αιτημάτων για βοήθεια (20% δηλαδή) καταγράφει και ο Ερυθρός Σταυρός, όπου εκεί όπως μας δηλώνει η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Μαρία Δημουλά, παρατηρήθηκε και ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Ζήτησαν βοήθεια ακόμη και νέοι άνεργοι ηλικίας 35 ετών.

 

Τα στοιχεία, που δίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες όλων των φορέων εξηγούνται και δένουν και με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σχετικά με τους ανέργους. Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου Τουρισμού – Επισιτισμού Σταμάτης Πελάης αυτή τη χρονιά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα 50 ένσημα του καλοκαιριού πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να καταφύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες για να επιβιώσουν.

ΠΗΓΗ: Μαρία Παγκράτη, ert.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search