• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διχογνωμία για το άνοιγμα των σχολείων στη σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών με τη Νίκη Κεραμέως - Εκρηκτική η κατάσταση - ΒΙΝΤΕΟ

December 29, 2020 568

 

Δε βγήκε … λευκός καπνός από την εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των Ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς υπήρξε διχογνωμία για τον τρόπο και την ημερομηνία της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων. Κατά συνέπεια η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε νέα συνεδρίαση, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Πάντως έως τώρα προκρίνεται το σενάριο για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. Πρώτα προτείνεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και αναμένεται να ακολουθήσουν Γυμνάσια και Λύκεια.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι των ειδικών βρίσκονται δύο ημερομηνίες για το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων: η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δεν είναι όλη αυτή η φιλολογία και παρα-φιλολογία για το πότε ανοίγουν τα σχολεία. Το κρίσιμο είναι το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Και αυτό σημαίνει υιοθέτηση των προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι τώρα παραγκωνίζει η πολιτική της κυβέρνησης. Και όχι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση με την εμμονή της στην τηλεκπαίδευση και τις αιφνιδιαστικές και αντιδραστικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην τεχνική εκπαίδευση διαμορφώνει ένα εκρηκτικό μείγμα. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης των μαθητών που ανάβουν το φυτίλι της έκρηξης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βασικός προσανατολισμός του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία εφ' όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υψηλή προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Νωρίτερα σήμερα, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτήρισε ως υψηλή προτεραιότητα για την Επιτροπή Ειδικών και την κυβέρνηση το άνοιγμα των σχολείων. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό την Τρίτη, προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων της χώρας, «οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν», ενώ «τίποτα δε γίνεται ελαφρά τη καρδία».

Η κα Παπαυαγγέλου επισήμανε παράλληλα ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν γίνεται μόνο για διδακτικούς λόγους, αλλά και για λόγους ψυχικής υγείας των μαθητών.

Το κατά προτεραιότητα άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης και των ειδικών ήδη από την αρχή του lockdown το Νοέμβριο. Επανειλημμένα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άλλα στελέχη της κυβέρνησης και πλήθος ειδικών υπογραμμίζουν τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ενημέρωσή του τις προηγούμενες ημέρες.

«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα» σημείωσε καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, ειδικοί προτείνουν κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ενάντια στον κορονοϊό, κάτι το οποίο επισήμανε και η Βάνα Παπαευαγγέλου σήμερα.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στις 8 Ιανουαρίου εφόσον συνεχιστεί η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. Εάν όμως η εικόνα αυτή ανατραπεί, τότε είναι πολύ πιθανό οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν μετά την Πρωτοχρονιά και ο χρόνος της επιστροφής τους να μετατεθεί για τα μέσα Ιανουαρίου.

 

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή" σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Από την άλλη πλευρά, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, διαφωνεί με την άποψη οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής.

O λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σημειώνοντας πως "οι συναθροίσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα μπορεί να αποβούν μοιραίες για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο στόχος είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί στη χώρα, αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις θα έχουμε πρόβλημα να τα ανοίξουμε».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search