• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επιστροφή στα θρανία με τεστ σε μαθητές και δασκάλους - Τι λένε οι "ειδικοί" [vid]

December 30, 2020 805


Κορονοϊός σχολεία: Τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς προϋποθέτει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, όπως δηλώνουν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θα ανακοινωθεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία και σε ποιες βαθμίδες. Η επιστροφή στα σχολεία, πάντως, θα γίνει, όπως φαίνεται, με τεστ σε παιδιά και δασκάλους.

Μιλώντας στο MEGA, ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας, σημείωσε: «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να εισηγηθούμε να ανοίξουν τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, και σε μια βδομάδα να τα ξανακλείσουμε. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε κάποια εισήγηση στην κυβέρνηση για άνοιγμα. Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών. Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή».

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία. Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια. Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

Τσακρής: Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων έχει προτεραιότητα
Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, έκανε γνωστό πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται να γίνονται τεστ κορονοΐου στα σχολεία, όταν ανοίξουν μετά τις γιορτές. Επανέλαβε ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν αυτό θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Ο κ. Τσακρής διευκρίνισε ότι όλα θα εξεταστούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που θα υπάρχουν και επιδημιολογικά στοιχεία από τις ήμερες των εορτών. Υπογράμμισε ότι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική.
Γώγος: Τα σχολεία θα ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν

«Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου εφόσον είμαστε ασφαλείς» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 4 ή 5 του μήνα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ: flash.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search