• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΑΔΕΔΥ: Με αγωγή απάντησε στον Τζήμερο για τα.. ασπόνδυλα, κυβερνητικός «λαγός» ο Πορτοσάλτε (Video)

December 30, 2020 433

 

 

Αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέβαλε με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετά την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του κ. Θάνου Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 26.11.2020. Επίσης το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στο Δημόσιο κατηγόρησε τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ ως «λαγό» της κυβέρνησης, επειδή σε εκπομπή του πρότεινε όχι την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στο Δημόσιο, για να δοθεί δώρο σε κάποιους από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Αγωγή κατά Τζήμερου

Με την αγωγή η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Φεβρουαρίου 2021, η ΑΔΕΔΥ ζητά την αφαίρεση της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκατάστασης του κύρους και της αξιοπιστίας της ΑΔΕΔΥ και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000€ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 € συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

«Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αφαιρεθεί εκουσίως η ανάρτηση από τον κ. Τζήμερο, μέσω εξώδικης οχλήσεως που του εστάλη, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 14.12.2020 διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Η προκλητική ανάρτηση

Ο Θάνος Τζήμερος είχε "ανεβάσει" μια άθλια ανάρτηση στο facebook στην οποία έγραφε:

«Να τελειώνουμε με τη δικτατορία των κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ. Εμείς τους σημερινούς απεργούς θα τους είχαμε ήδη απολύσει. Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους.»

 
 

«Λαγός» της κυβέρνησης ο Πορτοσάλτε

Η ΑΔΕΔΥ σχολιάζοντας την "πρόταση" του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, για την περικοπή των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 10% σε εκπομπή του στις 28/12 από τα οποία θα εξοικονομηθούν χρήματα για να δοθεί "δώρο Χριστουγέννω" σε κάποιους (και ούτε καν σε όλους...) τους υγειονομικούς, απάντησε τα εκόλουθα: 

- Οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.

- Οι εκπαιδευτικοί κρατούν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της τηλεδιάσκεψης, χωρίς καμιά επιμόρφωση και με δικά τους μέσα, στη συντριπτική πλειοψηφία.

- Οι υπάλληλοι των Δήμων εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να κρατούν τις πόλεις καθαρές.

- Οι υπάλληλοι των Υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαντώντας στον κ. Πορτοσάλτε και όσους έχουν αντίστοιχες προτάσεις ότι ο Δημόσιος Τομέας τον οποίο απαξίωνε/αν όλα τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε ότι αυτός είναι που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στην περίοδο της πρωτόγνωρης πανδημίας:

Καταλήγοντας η ΑΔΕΔΥ τόνισε: 

«Αντί, λοιπόν, ο κ. Πορτοσάλτε να λειτουργεί ως «λαγός» της Κυβέρνησης και να προτείνει περικοπές για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τον καλούμε να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από το σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κλπ. Τον καλούμε, επίσης, στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search