• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαθητές: Κυρία Κεραμέως Νιώθουμε ότι "παίζετε" με την τύχη μας, νιώθουμε αδικημένοι ...

December 31, 2020 337

Οι μαθητές της Γ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων τα "λένε" ή καλύτερα τα "ψάλλουν' στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέςω με ανοιχτή επιστολή τους

Αναλυτικά: 

 

Κυρία Κεραμέως,

Ως μαθητές της Γ' Λυκείου, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε πάνω στις λήψεις των αποφάσεων των νέων μέτρων, που αφορούν τους μαθητές που επρόκειτο να εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, και οι οποίες οχι μόνο δεν μας ευνοούν, αλλά προσθέτουν περισσότερο πίεση και άγχος στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

 

Αρχικά, ζούμε όλοι πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας μέσα στις οποίες προετοιμαζόμαστε να δώσουμε πανελλήνιες. Η διαδικασία των Πανελληνίων είναι ,όπως όλοι γνωρίζουμε, μία αρκετά δύσκολη και ψυχοφθόρα περίοδος για όλους τους μαθητές που καλούνται να την αντιμετωπίσουν. Ας φανταστούμε,λοιπόν,πόσο πιο δύσκολη μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία όταν η εξεταστέα ύλη διδάσκεται μέσα από μαθήματα τηλεκπαίδευσης δηλαδή πράγματα που βλέπουμε για πρώτη φορά, πρέπει να τα μάθουμε μέσα από μία οθόνη .

 

Ακόμη, είναι γνωστό ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το διαζώσης μάθημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ύλη να μην "προχωράει" και παρόλα αυτά, δεν γίνεται λόγος για καμία περικοπή της. Δεν είναι δυνατόν ο τεράστιος όγκος ύλης που πρέπει να αφομοιώσουμε να καλυφθεί μέσα από τηλεμαθηματα.

Οι νέες αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης,δηλαδή η θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων όλων των υποψηφίων καθώς και περιορισμένη επιλογή σχολών στα δύο μηχανογραφικά,που θα συμπληρώσουμε είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες που επιφέρουν ακόμη περισσότερο άγχος και αποτελούν μεγάλο εμπόδιο στις επιλογές μας.

Όλα αυτά, όχι μόνο δεν αποτελούν πηγές συμπαράστασης και υποστήριξης προς τους μαθητές αλλά είναι ένα επιπλέον "βάρος" που οδηγεί στο γκρέμισμα των ονείρων μας. Και όλα αυτά στη μέση της σχολικής χρονιάς ....

Μέσα από αυτή την επιστολή,ζητάμε λοιπόν, να κατανοήσετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε,να τις σεβαστείτε,και να προβείτε σε ενέργειες που θα είναι ευνοϊκές για όλες τις σχολικές και εκπαιδευτικές κοινότητες. Όλοι μας ξενυχτάμε, αγωνιούμε,πιεζόμαστε για το πώς θα τα πάμε και για το τι θα γίνει. Αλλά τα περνάμε όλα αυτά γιατί όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες,να συνεχίσουμε τη μόρφωση μας στο πανεπιστήμιο,να πετύχουμε τους στόχους μας. Νιώθουμε όμως ότι "παίζετε" με την τύχη μας, νιώθουμε αδικημένοι ,και οι επιλογές αυτές μας δημιουργούν περισσότερη ανασφάλεια,η οποία εν μέσω αυτής της κατάστασης,πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται. Γνωρίζουμε,ότι αυτή η επιστολή δεν θα ανατρέψει τις αποφάσεις σας,αλλά αποτελεί δείγμα της προσπάθειας μας να γίνει κατανοητό οτι αυτές, δεν είναι προς όφελός μας. Κυρία Κεραμέως τα όνειρά μας ΔΕΝ καταστέλλονται!!

 

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές της Γ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκειου Ιωαννίνων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search