• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έτος Χρυσοχοΐδη

December 31, 2020 399

Λίγες ώρες πριν φύγει το 2020 ο «σερίφης» Χρυσοχοΐδης μας αποχαιρέτησε με την απειλή ότι «η Αθήνα θα είναι μια νεκρή πόλη» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!! Αυτή η τεράστια μορφή του «νόμου και της τάξης» που «μάτωσε» κάθε κινητοποίηση που έγινε σε τούτο τον τόπο! Αυτός ο ρίνγκο μας αποχαιρέτησε ως εξής: «Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή»…

Οι συγκεκριμένες αναφορές του Χρυσοχοΐδη είναι διαποτισμένες από τη φιλοσοφία που διαπνέει όλη την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θέλει να μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο που θα κυριαρχεί η σιωπή. Όχι μόνο τώρα στις μέρες της καραντίνας αλλά κυρίως μετά όταν τα μέτρα που ήδη επιβάλλει για να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική κρίση (που είναι εδώ) θα βγάλουν το λαό στους δρόμους… Τότε οι Χρυσοχοΐδες θα θέλουν νεκρές πόλεις. 

 

Η απειλή προς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που χτυπήθηκαν από την πανδημία εξαιτίας της απουσίας στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης στους τόπους δουλειάς είναι ενδεικτική για το «τοπίο» που …οραματίζονται.  «Αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε την περιοχή σπίτι- σπίτι. (…) Θα μπαίνουμε στα σπίτια τους», ούρλιαξε πριν από λίγες μέρες ο Χρυσοχοΐδης.

Η καταστολή στη νέα εποχή των «αρίστων» ήρθε πολύ πριν μπει ο κορωνοϊός  στην ζωή μας! Η κρατική και αστυνομική βία αποτέλεσε από τους πρώτους της μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στρατηγική επιλογή.   

Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά από τα έργα και και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, του Χρυσοχοΐδη και των μπάτσων του:

1) 24 Φεβρουαρίου 2020! 14 διμοιρίες των ΜΑΤ και αύρες ρίψης νερού αποβιβάζονται στη Λέσβο και τη Χίο. Για τρεις μέρες τα νησιά βιώνουν συνθήκες κατοχής. Οι ένστολοι αληταράδες του Χρυσοχοϊδη χτυπούν χωρίς έλεος του κατοίκους κάθε ηλικίας κάνοντας ταυτόχρονα εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Δεκάδες κάτοικοι διακομήστηκαν σε νοσοκομεία τραυματισμένοι!!!  (https://www.imerodromos.gr/ellada-2020-i-apovasi-ton-ariston/?fbclid=IwAR10nt6FkM9H9TQxwmRR-dpwdd-C56ap3QA-45IyWAIhzaRFXhdh3wyCu0w)

 

Οι εικόνες από τη Λέσβο και τη Χίο θυμίζουν πολεμική επιχείρηση, χωρίς υπερβολή: Ο στρατός των ΜΑΤ – με όρους κατοχής κι επιβολής της αστυνομικής κυριαρχίας του κράτους – εναντίον των κατοίκων. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την κατασκευή κλειστών – δομών για τους πρόσφυγες. Θέλει να φτιάξει φυλακές – στρατόπεδα για τους πρόσφυγες.

Στη Μυτιλήνη καταγγέλλουν ακόμα και πυροβολισμούς από τους «λεβέντες» της κυβέρνησης!(https://www.imerodromos.gr/lesvos-epitheseis-ton-mat-traymaties-kai-kataggelies-gia-sfaires/)

Τα καλόπαιδα του Χρυσοχοϊδη βρίζουν χυδαιότατα τους κατοίκους της Λέσβου με εκφράσεις του τύπου «Γαμώ την γκασμαδία σας, τουρκόσποροι» κ.α. (https://www.imerodromos.gr/gkasmades-toyrkosporoi-tha-sas-g-soyme/)

 

Αποχωρώντας από το νησί της Χίου τα ΜΑΤ σπάνε αυτοκίνητα στο λιμάνι για να αφήσουν το «στίγμα» της επιχείρησης που «εμπνεύστηκε» ο Χρυσοχοϊδης.  Τα ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα, έριξαν χημικά, έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους κι έφυγαν από τη Χίο ως αυτό που είναι: ταγΜΑΤαλήτες. (https://www.imerodromos.gr/einai-tagmatalites/?fbclid=IwAR3Hi4XKm5juieCO6jMvE8dYC83syA0GjW_pPCS6aeX9QXfU43JMV_uRHQE)

2) 13 Ιουνίου 2020: Οι δυνάμεις καταστολής του Χρυσοχοϊδη ορμούν με λύσσα εναντίον διαδηλώτων στο Βόλο. Σκηνές ωμής αστυνομική βίας, δακρυγόνα και συλλήψεις λαμβάνουν χώρα στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν έφτασε η πορεία έξω από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ με χρήση δακρυγόνων που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό διαδηλωτών μεταξύ αυτών μικρών παιδιών και ηλικιωμένων! Οι μπάτσοι επιδόθηκαν σε άγρια καταστολή και προχώρησαν με 11 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. (https://www.imerodromos.gr/astynomiki-via-dakrygona-kai-syllipseis-sto-syllalitirio-enantia-stin-kaysi-skoypidion-sto-volo/)

\

 

3) 9 Ιουλίου 2020: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτύπησαν διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη, επιχείρησε με οργανωμένο σχέδιο να διαλύσει το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στη διαδήλωση. (https://www.imerodromos.gr/oi-alites-toy-chrysocho-di-chtypisan-diadilosi-chiliadon-i-tromokratia-den-tha-perasei/)

4) 13 Ιουλίου 2020: Ο Βασίλης Μάγγος φεύγει από τη ζωή. Ο 27χρονος είχε δεχτεί τον Ιούνιο άγρια επίθεση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου από δυνάμεις καταστολής.( https://www.imerodromos.gr/volos-nekros-o-27chronos-poy-eiche-ypostei-astynomiki-via-anaischynti-anakoinosi-toy-ypoyrgeioy-prostasias-toy-politi/).Λίγο μετά τον θάνατο του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου δίωξη σε βάρος του! (https://www.imerodromos.gr/ypothesi-vasili-maggoy-metetrepsan-ton-nekro-se-katigoroymeno/)

5) 16 Οκτωβρίου 2020: Σε όργιο καταστολής και βίας επιδόθηκαν τα «μαντρόσκυλα» του Χρυσοχοϊδη στην διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου πριν και μετά την πορεία, στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, στους σταθμούς του μετρό, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο. Οι ασυτνομία χτύπησε κυνήγησε και χτύπησε μαθητές ενώ προχώρησε σε συλλήψεις. Οι συλλήψεις μαθητών έγινε το βασικό όπλο της κυβέρνησης για να «σπάσει» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τους δυνάμεις καταστολής να σέρνουν νέα παιδιά σε αστυνομικά τμήματα. (https://www.imerodromos.gr/prospatheia-tromokratisis-kai-kynigito-mathiton-apo-tin-astynomia/ )

6) 7 Οκτωβρίου 2020: Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στη μεγαλειώση συγκέντρωση έξω από το εφετείο στη δίκη της χρυσής αυγής. Με χημικά και αύρες προσπάθησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. (https://www.imerodromos.gr/diki-chrysis-aygis-h-epithesi-tis-astynomias-kata-ton-diadiloton/)

7) 1η Νοεμβρίου 2020: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι ολοκληρώθηκε με τα ΜΑΤ να περικυκλώνουν καφετέριες και να τραυματίζουν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και ενός πεντάχρονου παιδιού, σύφωνα με μαρτυρίες και καταγγελίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες  το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι με γκλοπ μπροστά στα μάτια της μητέρας του. Ωστόσο η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι …ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα χημικά!!! (https://www.imerodromos.gr/galatsi-kataggelia-astynomikoi-chtypisan-5chrono-i-el-as-apanta-den-ton-chtypisame-erethistike-o-laimos-toy-apo-ta-chimika/)

8) 17 Νοεμβρίου 2020: Σε λυσσαλέα και απρόκλητη επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ προχωρούν οι ασυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση στα Προπυλαία και να μην πραγματοποιηθεί η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και τραυματίζουν διαδηλωτές. Απωθούν βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και προχωρούν σε προσαγωγές. Σε μια επίδειξη αυταρχισμού αύρες οργώνουν την οδός Πανεπιστημίου με ρήψεις νερού μέχρι την Ομόνοια. ( https://www.imerodromos.gr/propylaia-epithesi-sti-diadilosi-toy-kke-chimika-syllipseis-kai-traymatismoi-kato-ta-cheria-athlioi/)

9) 17 Νοεμβρίου 2020: Η αστυνομία με τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποιεί πογκρόμ στα Σεπόλια, στον απόηχο του αστυνομικού αυταρχισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Άνδρες της αστυνομίας ξυλοκόπησαν αγρίως έναν διαδηλωτή και την οικογένειά του την ώρα που έμπαιναν στην πολυκατοικία του σπιτιού τους. Ο πατέρας του διαδηλωτή υπέστη καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η μητέρα υπέστει σωματική βία και ο νεαρός διαδηλωτής ηλικίας περίπου 20 ετών μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και η αδερφή του στο IE’ ΑΤ Κολωνού!!! (https://www.imerodromos.gr/i-astynomia-xulokopise-diadiloti-kai-tin-oikogeneia-toy-sto-nosokomeio-froyroymenos-me-emfragma-o-pateras/) – (https://www.imerodromos.gr/to-astynomiko-pogkrom-kata-tis-oikogeneias-sta-sepolia-se-icho/).

Βεβαίως προσωπικότητες σαν τον Χρυσοχοΐδη έχουν επιδοθεί σε μεγαλουργήματα τα οποία είναι διαχρονικής αξίας και ξεπερνούν το αφιέρωμα στο «έτος Χρυσοχοΐδη». ‘Ετσι δεν θα μπορούσαμε να μην περιλάβουμε ακόμα μερικές κορυφαίες περσινές στιγμές του υπουργούς της …«Προστασίας του Πολίτη», όταν λίγους μήνες μετά την ανάληψη της θέσης του το 2019 έδινε εντολές άγριας καταστολής.

Ενδεικτικά:

— 19 Οκτωβρίου 2019: Οι …«Batman» του Χρυσοχοΐδη εφορμούν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ όπου προβάλλεται η ταινία “Τζόκερ”!  Οπλισμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ  μετά από καταγγελίες που φέρονται να έχουν γίνει από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού «μπουκάρουν» και συλλαμβάνουν ανήλικους! Η επιχείρηση καλύπτεται «νομικά» με τη επίκληση αναγκαστικού νόμου του φασίστα Μεταξά! Όσο καιρό η ταινία βρίσκεται στους κινηματογράφους τα ένστολα «μαντρόσκυλα» της ΕΛ.ΑΣ κάνουν περιπολίες… Το «έπος» του αυταρχισμού στην εποχή Χρυσοχοίδη ξεκινά στα τέλη του 2019. (https://www.imerodromos.gr/efodos-ton-batman-sto-aello-gia-tin-tainia-quot-tzoker-quot/).

– 11 Νοεμβρίου 2019: Έξι ασφαλίτες απήγαγαν έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, τον φοιτητή του Πολυτεχνείου Γιάννη Παχάκη που συμμετείχε σε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ και τον μετέφερε στην ΓΑΔΑ. Στις 12 Νοεμβρίου μπήκαν στο σπίτι του μαζί με εισαγγελέα, προκαλώντας αναστάτωση στην οικογένειά του, χωρίς ωστόσο να βρουν τίποτα το επιβαρυντικό εναντίον του. Αυτό σε τίποτα δεν εμπόδισε τους ασφαλίτες – μπάτσους να σχηματίσουν σε βάρος του δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα”. Φυσικά οι “μάγειροι” της κρατικής ασφάλειας δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο… (https://www.imerodromos.gr/nar-kataggelia-gia-syllipsi-apagogi-foititi-apo-tin-asfaleia/).

— 17 Νοεμβρίου 2019: Στα Εξάρχεια οι δυνάμεις καταστολής κάνουν προκλητική επίδειξη ισχύος του κράτους που υπηρετούν. Ένα ντελίριο μπατσοκρατίας εξελίσετε στην περιοχή μετά την πορεία του Πολυτεχνείου με τις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν στο ψαχνό. (https://www.imerodromos.gr/ntelirio-mpatsokratias-sta-exarcheia/)  

— 6 Δεκεμβρίου 2019: Στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ένστολοι τραμπούκοι του Χρυσοχοίδη παριστάνοντας τους «προστάτες του πολίτη» εισβάλλουν στα Εξάρχεια. Τα ΜΑΤ έχοντας συγκεκριμένες εντολές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρούν σε όργια βίας και αυθαιρεσίας. Φτάνουν μέχρι του σημείου να ξεγυμνώνουν ανθρώπους εν μέση οδώ. (https://www.imerodromos.gr/xevrakothikan/)

— 18 Δεκεμβρίου 2019: Στο Κουκάκι, οργανώνεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών καταλήψεων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων «νόμου και τάξης» χρησιμοποιήθηκαν μαφιόζικες πρακτικές. Στην οδό Ματρόζου, άνδρες της ΟΠΚΕ, χτύπησαν την πόρτα μιας οικογένειας, το σπίτι της οποίας είναι μεσοτοιχία με το κατειλημμένο κτίριο, υποπτευόμενοι πως δύο από τα άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη, έχουν κρυφτεί στην ταράτσα. Ο πατέρας της οικογένειας, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, ζήτησε από τους αστυνομικούς να του επιδείξουν χαρτί εισαγγελέα προκειμένου να τους επιτρέψει να εισέλθουν στο σπίτι του, κάτι που δεν έγινε. Λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας με τους δύο γιους του, αφού άκουσαν φασαρία στην ταράτσα τους, ανέβηκαν και βρήκαν εκεί αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Οι τελευταίοι, ακινητοποίησαν βίαια την οικογένεια και ξυλοκόπησαν τον πατέρα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ενώ στη συνέχεια τους πέρασαν χειροπέδες και παρά το γεγονός πως δεν βρήκαν τίποτε ενοχοποιητικό ή οποιοδήποτε άτομο της κατάληψης στην ταράτσα και το σπίτι, μετέφεραν την οικογένεια με τις πιτζάμες στο αστυνομικό τμήμα, κατηγορώντας τον πατέρα για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τους δύο γιους για συμμετοχή στην κατάληψη. (https://www.imerodromos.gr/mafiozikes-praktikes-tis-astynomias-sto-koykaki/). 

Στην ίδια βίαιη επιχείρηση γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης (https://www.imerodromos.gr/iatriki-gnomateysi-koykaki-astynomikos-pyrovolise-gynaika-sto-stithos-me-plastiki-sfaira/

Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου θα κάνουμε αναφορά σε μια συγκεκριμένη ρήση. Μια ατάκα που δεν την είπε υπουργός του μεταξικού καθεστώτος, ούτε των κυβερνήσεων στις 10ετίες του 1950 και του 1960, ούτε της χούντας. Η φράση ανήκει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ειπώθηκε στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για την αστυνομική βία: «Περνούν οι αστυνομικοί και χειροκροτάει ο κόσμος»… 

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search