• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τον Θ. Τζήμερο για στοχοποίηση εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου - ΒΙΝΤΕΟ

January 04, 2021 1282
Εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στοχοποιήθηκαν για μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τον αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Ν. Νικηφορίδη. Δράστης ο Θ. Τζήμερος "γνωστός διώκτης των δημοσίων υπαλλήλων, φανατικός αντικομμουνιστής και ντροπαλός θαυμαστής της Χρυσής Αυγής"  σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά.
 
 
Γράφει ανάμεσα στα άλλα εμετικά σχόλια ο Θ. Τζήμερος: "Αυτή η ταινία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη, διότι αισθητικά είναι άρτια. Ενώ τους ληστές - ΑγιοΒασίληδες μπορείς να τους δεις και στον χαβαλέ (μολονότι δεν ήταν αυτή η πρόθεση των "δημιουργών"), ετούτη εδώ, με τον υποβλητικό φωτισμό, τη μουσική και την επαγγελματικού επιπέδου, “ποιητική” φωτογραφία, σού περνάει το μήνυμα με ορό κατευθείαν στη φλέβα. Γιατί εκτελέστηκε ο Νικηφορίδης; Επειδή ήθελε την ειρήνη! Φαντάσου δηλαδή τι καθάρματα ήταν αυτοί που τον καταδίκασαν, θα σκέφτεται το 14χρονο. (Κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου και Γεωργίου Παπανδρέου, του Γέρου της Δημοκρατίας ήταν τότε, να μην το ξεχνάμε, ε;). Όχι επειδή ο ο Νικηφορίδης ως μαχητής του "δημοκρατικού στρατού" σκότωνε Έλληνες θέλοντας να επιβάλει στη χώρα σοβιετικό καθεστώς. Όχι επειδή, μολονότι η πατρίδα συγχώρεσε το νεαρόν της ηλικίας του και του έδωσε χάρη, αυτός και κάποιοι άλλοι ακόμα, προσπάθησαν να ξαναοργανώσουν αντάρτικο για να την ξανααιματοκυλήσουν. ... Εσύ λοιπόν κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει. Ένας αδίστακτος μηχανισμός σταλινικής προπαγάνδας βυσσοδομεί στις τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, μολύνοντας τον εγκέφαλο των παιδιών με τους βίους αγίων της αριστεράς και γεμίζοντάς τα μίσος για τους άλλους, τους “φασίστες” που σκότωσαν το γελαστό παιδί. ..."
 

Σε μια τεκμηριωμένη καταγγελία η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρεται στην προσωπικότητα του αγωνιστή Ν. Νικηφορίδη επισημαίνοντας ότι "οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται.... Η ενόχληση του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου αποτελεί τίτλο τιμής για τους εκπαιδευτικούς."

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση συνδελφισσών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά

Γνωστός διώκτης των δημοσίων υπαλλήλων, φανατικός αντικομμουνιστής και ντροπαλός θαυμαστής της Χρυσής Αυγής («Μπράβο στη Χρυσή Αυγή» έγραψε στο twitter με αφορμή ένα επεισόδιο στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής) στοχοποίησε με χυδαίο τρόπο, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συναδέλφισσες γυμνασίου του Πειραιά, επειδή επιμελήθηκαν ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος κινηματογράφου, η οποία βασίστηκε στην προσωπική ιστορία και εκτέλεση του αγωνιστή της ειρήνης και κομμουνιστή Νίκου Νικηφορίδη στις φυλακές του Γεντί Κουλέ το 1951, ενώ ήταν 23 χρονών.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Νικηφορίδης:

· Συμμετείχε ενεργά από μικρό παιδί στην αντίσταση ως στέλεχος της ΕΠΟΝ.

· Εξορίστηκε στην Ικαρία και στο κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου βασανίστηκε άγρια.

· Όταν απελευθερώθηκε πήρε ενεργό μέρος στην υποστήριξη της «έκκλησης της Στοκχόλμης», που καλούσε σε απαγόρευση των όπλων ατομικής ενέργειας.

· Καταδικάστηκε σε θάνατο με ενοχοποιητικό στοιχείο ένα ραδιόφωνο!

· Οι τελευταίες του λέξεις πριν την εκτέλεσή του ήταν: «Ζήτω η ειρήνη! Ζήτω η πανανθρώπινη λευτεριά!».

Θυμίζουμε ακόμα ότι:

· Βασανιστής του ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας Δημ. Ιωαννίδης, αρχιμάστορας της τραγωδίας στην Κύπρο το 1974.

· Στην τεράστια εκστρατεία που έγινε παγκόσμια για να αποτραπεί η εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, συμμετείχαν ο Αλμπερτ Αινστάιν, ο Μπέρτραντ Ράσελ, το ζεύγος Κιουρί και πολλοί άλλοι.

Από τη μία, λοιπόν, οι Αινστάιν, Ράσελ, Κιουρί και από την άλλη οι Ιωαννίδης, Φρειδερίκη και … Τζήμερος.

Η πρωτοβουλία των συναδελφισσών ενόχλησε σφόδρα, λοιπόν, τον διαβόητο Θ. Τζήμερο. Τον ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι, όπως λέει, «η ταινία αισθητικά είναι άρτια». Και δεν δίστασε να καλέσει εμμέσως σε διώξεις των συναδελφισσών καθώς προσκαλεί την κυβέρνηση να την απασχολήσει «τι φίδια τρέφει στον κόρφο της η Παιδεία», ως επίδοξος αξιολογητής των απόψεων των εκπαιδευτικών. Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφέρει τα ονόματα των συναδελφισσών αλλά και να ανεβάσει φωτογραφίες τους. Δεν μας προξενεί όμως εντύπωση. Οι πρακτικές αυτές, πάνε χέρι-χέρι με τα "ιδανικά" που υπερασπίζεται φανατικά ο συγκεκριμένος. Δεν είναι τυχαίος ο οχετός σχολίων διάφορων χρυσαυγιτών «με πολιτικά», κάτω από την ανάρτησή του.

Ζούμε σε συνθήκες τεράστιας κλίμακας επίθεσης του συστήματος σε στοιχειώδη δικαιώματα του λαού στη δουλειά, στις σπουδές, στις ελευθερίες και στην ειρήνη. Σε αυτές τις συνθήκες, τα κέντρα εξουσίας και οι κολαούζοι προπαγανδιστές τους δεν αρκούνται στο ξαναγράψιμο και τη διαστρέβλωση της ιστορίας. Θέλουν και να βγάλουν από τη μέση οποιαδήποτε φωνή θέλει να θυμίζει την αλήθεια, οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται. Στο δρόμο, στο σχολείο, στα βιβλία, στο διαδίκτυο. Με την έννοια αυτή, η τεράστια επίθεση που γίνεται στην ιστορική αλήθεια από όλους τους συστημικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς δεν αφορά μόνο το παρελθόν των λαϊκών αγώνων. Αλλά και το παρόν και το μέλλον τους.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ο φασισμός και οι κουστουμαρισμένοι προπαγανδιστές του δεν θα περάσουν.

Η ενόχληση του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου αποτελεί τίτλο τιμής για τους εκπαιδευτικούς.

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς – Κάτω τα χέρια από την ιστορία των αγώνων των λαών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search