• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εισαγγελική έρευνα για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της διασποράς στη Θεσσαλονίκη με την Επιτροπή στο μικροσκόπιο

January 08, 2021 408

 

Λίγες ημέρες αφού ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, ομολόγησε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης πως υπήρχαν πιθανοί κίνδυνοι με τον εορτασμό του τριήμερου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, γνωστό έγινε ότι παρενέβη εισαγγελέας για το δεύτερο κύμα πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που φέρεται ότι δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων στο δεύτερο κύμα πανδημία στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, όπως γνωστοποιήθηκε αυτό προέκυψε μετά τις σχετικές καταγγελίες του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
 Konstantinos Tsakalidis / SOOC (φωτογραφία αρχείου)

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε να εξεταστεί τι συνέβη κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, ποιά μέτρα και πότε έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά και ποιοί ευθύνονται για την εκρηκτική διάσταση που έλαβε η διασπορά του κορονοϊού στην πόλη.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, διαβιβάστηκε στην Αθήνα η δικογραφία που σχηματίστηκε, με βάση καταγγελία για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.

Όπως γνωστοποιήθηκε η έρευνα παραγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου όταν έγιναν οι δηλώσεις του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ο οποίος είχε «δείξει» τα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων ως υπεύθυνα που δεν λήφθηκαν νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ότι η εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Καπραβέλου στον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το θέμα των «ευθυνών» για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια με την παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, προ λίγων ημερών, ότι η κυβέρνηση είχε ακούσει κάποιες εισηγήσεις επιστημόνων για λήψη μέτρων νωρίτερα, παρόλα αυτά επέλεξε να εορταστεί κανονικά το τριήμερο στην πόλη. Όπως υποστήριξε, έπειτα από πληθώρα αντιδράσεων σε συμπληρωματική του δήλωση ο υπουργός, η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε έκτακτα μέτρα αν υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις από την Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search